Jag Är I Desperat Behov Av En Paus — Men Det Är Därför Att Få En Så Hårt

Jag skrev en titel på ett inlägg — "Mama Behöver En Paus" — när jag var ungefär nio månader gravid med mitt andra barn pojken — som nu är sex månader gamla. Jag var så trött att allt jag fick var den avdelning. Jag tror jag föll i en djup sömn med min dator bredvid mig.

Jag letade igenom mina utkast och insåg hur många mammor skulle relatera till den här.

Hur många gånger ska vi suck efter våra tre år gammal och har haft en episk utbrott eftersom du har givit honom den blå koppen istället för den röda koppen och säga till oss själva: "OMG, jag behöver verkligen en paus innan jag går bonkers."

Men som föräldrar, vi vet inte riktigt få raster. Jag anser inte att sätta barnen i sängen 30 minuter för tidigt så jag kan titta på 15 minuter av The Bachelor innan de somnar en paus. Jag anser inte att släppa barnen av vid min mammas hus så min man och jag kan gå på middag en paus.

Eftersom det inte är en paus. Det är alltid den lilla rösten i bakhuvudet. En som säger att inte dricka för mycket på date night eftersom jag kommer att komma upp på 4:30 am att föda barnet. Eller rösten i mitt huvud som påminner mig om den tvättservice lista över saker som jag fortfarande har kvar att göra, som att samla in all skatt dokument för våra revisor eller komma ihåg att flytta tvätten som har suttit i tvättmaskinen för lite för lång i torktumlaren.

När jag tänker på en fika, jag tänker på att få bort. Fly från ansvar för en vecka. Att inte behöva oroa sig om tvätt, städning, eller matar barnen, eller badande barnen, eller ändra lakan i mitten av natten eftersom någon hade en olycka. Jag vill inte ens oroa dig för att låta hunden utanför för 987th som helst under en dag.

Disclaimer: jag älskar mina barn mer än livet självt. Jag skulle göra allt för dem.

Ansvarsfriskrivning #2: jag önskar att jag inte behövde omfatta disclaimer i mina inlägg, men inte överraskande att människor döma.

Första gången min man och jag hade en av dessa raster var ungefär tre månader efter födseln av vår första lilla pojke, jag minns tydligt för oss att komma till vårt hotellrum och bara lägger på sängen i fullständig och total tystnad. Vi bokstavligen som bara det. Under en lång tid. Det var magiskt.

Vi har inte varit på en barn-gratis resa alldeles för länge. Våra årliga resor familj är helt fantastiska, men de kräver också av oss att vakna tidigt och ta hand om barnen hela dagen.

Tror inte att jag inte njuta av min tid med mina barn, eftersom jag gör, men jag kan inte komma ihåg senaste gången jag läste en bok vid poolen utan att ha en baby monitor bredvid mig. Jag har inte kunnat gå ut och verkligen bara njuta av mig själv i evigheter eftersom jag känner att jag är så tajta. Är barnen okej? Henry hade inte ett fullskaligt utbrott för den sitter, gjorde han? Gjorde att de kom ihåg att ge Simon hans sura uppstötningar medicin?

Är alla föräldrar som denna? Säg mig är jag inte ensam i detta.

För en vecka, jag vill inte vakna upp mitt i natten för att jag tror att jag hör ett barn gråta.

För en vecka, jag vill ta en dusch så länge som jag vill.

För en vecka, jag vill kunna sitta i tystnad.

För en vecka, jag vill kunna titta på tv liggandes på en säng utan en grabb som sitter på mitt ansikte, eller gråter för att han vill titta på Favoriter .

För en vecka, jag vill äta mat utan smutsiga små fingrar som försöker att stjäla mat från min tallrik.

För en vecka, jag vill inte göra NÅGON tvätt.

För en vecka, jag vill koppla av och göra saker för mig själv.

För en vecka, jag vill inte byta en blöja.

För en vecka, jag vill inte rensa upp bajs från var som helst i huset.

För en vecka, jag vill inte titta på någon random plats i mitt hus och tänker på hur det kunde verkligen använda en deep clean.

För en vecka, jag vill kunna ha en konversation med min man när som helst jag vill utan att en liten människa att avbryta för att fråga var hans Captain America action figur är.

(PS: Captain America är oftast rätt enligt sin näsa. Eller i hans hand. Eller i ryggsäcken på ryggen.)

För en vecka, jag vill ha en paus. Jag behöver en paus.

Är jag självisk? Jag tror inte det. Vi alla behöver lite ledigt. Ledigt för att behålla vår mentala hälsa och tanka.

Jag tror att om jag vill vara en så bra förälder som jag kan, jag måste ta pauser.

Jag har bestämt att jag kommer ta en paus i år 2018. Jag kommer att gå någonstans med min man och koppla av. Jag ska duscha och läsa en bok och äta en middag vid ett bord som inte kräver en hög stol.

Och jag vet att jag kommer att missa de smutsiga små fingrar och snorkiga näsor efter en dag eller så. Men det kommer vara värt det. Eftersom jag ägna mitt liv till att höja dessa små människor. Och ibland behöver jag lite time off.

Plus, frånvaro gör hjärtat växa fonder, rätt?

ADVERT

Lägg till din kommentar