Mama Instinkt Räddat Min Dotters Liv, Och Här är Hur

Har du någonsin haft tanken: jag kan inte göra detta mothering spelning.

Eller den överväldigande känslan: att Älska denna sweet child of mine är bara för mycket ibland.

Jag kan räkna på en hand antalet gånger — tre för att vara exakt — i mina sexton år som en mamma, när jag har upplevt det som jag kallar för: att Älska Så Mycket Stunder, i moderskapet.

Var och en av dessa kärleksfulla så mycket stunder som hände i svar till hemska saker eller otroligt stressande moment händer med min man och fyra döttrar.

Första gången jag upplevde en kärleksfull så mycket ögonblicket var strax efter födelsen av mitt första barn, tidig tvilling flickor . Mina flickor föddes nästan sju veckor för tidigt och tillbringade två veckor på intensivvårdsavdelningen. Relativt friska, som inte behöver någon extra omsorg efter utskrivningen, tvillingarna kom hem som alla nyfödda.De var små och åt oftare än fullgångna barn, men bortsett från det, ganska frisk.

Vid ca sex veckor gammal, under en midnatt utfodring, jag tog hand om Maria när, bara några meter från oss, Rose, hennes tvilling i spjälsängen, gjorde en hemsk flämtande ljud. Hålla hennes syster och pausa utfodring, jag gick till spjälsängen för att hitta Ökade med en blå/grå blekhet. Fick panik, jag satt ner Maria, och plockade genast upp henne och ringde 911. Inom ett par minuter, när jag väntade på ambulans med min man, hennes färgen återgått till det normala, hostar och kippar efter luft när jag höll henne. Sjuksköterska bedömde henne och på grund av hennes oregelbunden andning transporterade oss till akutmottagningen för utvärdering.

Som sjuksköterska laddad oss till baksidan av ambulans, jag var på båren, Reste i mina armar, jag kunde se min andedräkt i kylan December luften som snö snöbyar utspridda genom natthimlen. Om du av någon annan omständighet skulle det ha varit en magisk vintriga scenen och jag minns att jag tänkte, som sjuksköterska stängt dörren: "jag vet inte om jag kan göra detta, älskar henne så mycket och leva om något hemskt händer henne."

Tack och lov, min dotter var OK, och för nästa år, jag är inte säker på om jag någonsin har sovit sig igenom natten, utveckla en vana något överdrivet ibland, upprepade gånger för att kontrollera om båda tvillingarna var att andas. Så småningom, rädslan av att förlora henne gick bort, och som tvillingar växte, jag blev mer säker förståelse det finns stunder i moderskap som är oerhört utmanande, och tack och lov, en lågfrekvent händelse.

Det finns stunder i moderskap som är så otroligt överväldigande.

Stunder då jag har känt att det kanske älska mina barn så intensivt, så djupt, är för stora att bära ibland.

Dessa episoder är vad jag kallar: Älska Så Mycket Ögonblick (i Moderskap).

Nästa gång jag hade en kärleksfull så mycket ögonblicket var strax efter födseln av min fjärde dotter. En av tvillingarna, Maria, var inbjuden till en födelsedag pool party. Hon var sju på tiden och en god simmare. När vi anlände till festen, min nyfödda dotter med mig bara ett par veckor gammal, jag blev uppmuntrad av värden och värdinnan att känna sig fria att lämna. De kommer att vara "livräddarna" vid poolen. Båda föräldrar var läkare, en barnläkare.

Välmenande, de uppmuntrade mig att gå hem, få lite vila, allt kommer att bli bra. Något i min mama instinkter sade: "Stanna, du behöver för att bo."

Som parti gått framåt, jag tittade på min dotter och hennes vänner hoppa i och ur poolen, pizza, tårta och sedan tillbaka till poolen. Jag måste vara ärlig, några gånger har jag haft denna tanke, eftersom jag var den enda föräldern att stanna kvar. "Du kan verkligen lämna, allt är bra."

Men den gnagande mama instinkt sa åt mig att stanna, så jag lyssnade. I slutet av festen, föräldrar började anlända plocka upp sina barn. Jag gick till kanten av poolen, med min nyfödda i hand, att dela med Maria vi skulle lämna i fem minuter och göra "hennes sista favorit sak."

Att stå några meter från poolen ' s edge, jag vände mig om, att placera min nyfödda i hennes bilbarnstol för att fästa remmar och kura ihop sig med en filt runt henne. Under den tid detta tog, kanske ett par minuter, när jag stod vänder tillbaka till poolen, jag skannade omkrets och såg inte Maria. Istället, mitt hjärta sjönk, och magen sjönk när jag såg henne i den djupa änden av poolen, tyst även ytan försöker hålla huvudet ovanför vattnet, men hon sakta sjunker ner under ytan. Jag kunde se ren panik och skräck i hennes ögon genom den gula linsen på hennes glasögon. Hon var drunkning .

Jag tror inte — jag reagerade, hoppa i den djupa änden av poolen, vikt av min svart bomull maxi-dress dra mig under ytan. Simning mot henne tog enorm insats som tyget i klänningen absorberas vatten på rekordfart. För att göra det ännu mer utmanande, min C-Section ärr, ett par veckor på bättringsvägen, stekt med smärta som jag frenetiskt simmade. Till denna dag, jag minns inte exakt hur jag gjorde det till henne, drog henne från vattnet i den djupa änden av poolen där jag inte kunde stå, till kanten av poolen. Det var mamma instinkt för säker.

Inte en vuxen märkte tumultet som växterna hindras scenen. När jag satt på poolens kant, min dotter hostade och spottade upp lite vatten. Vid denna punkt, är den värd uppmärksamhet och gjorde en snabb bedömning av henne, be om ursäkt rikligt för att inte titta på den pool och erbjuder handdukar.

Jag ville bara lämna.

Blöt, min värkande ärr och skakar, jag lindade oss i handdukar och plockade upp barnets bilstol flytta till vår bil. Så gick vi, förståeligt nog, hon som behövs för att bearbeta vad som hänt.

Maria frågade: "Mamma, har jag nästan dör?"

Andas in djupt, svarade jag, "Väl, att du inte men du var sjunkande under vattnet, och det var skrämmande var inte det?"

Hon sade, "jag höll på att drunkna, och du räddade mig, eller hur mamma?"

Att hålla tillbaka tårarna, jag mjukt sade, "Ja, baby, jag gjorde."

"Mamma, jag är glad att du hjälpte mig, det var skrämmande."

"Ja, Maria, det var mycket skrämmande, för Mamma också."

Darrande som jag startade bilen, jag stannade upp och behövde en minut för att omgruppera innan vi åkte hem. Så jag tog ett par djupa andetag, Maria frågade en annan fråga, "Mamma, kan jag ha klubba i min goodie bag?"

"Visst älskling, njut av det."

Min dotter hade flyttat på och var allt om goodie-bag. Jag har aldrig känt mig så tacksam över i mitt liv för distraktion av en goodie bag!

Väl hemma, min make och mina två döttrar som höll på att avsluta ett mellanmål i köket. Dränkt och med handdukar min man kunde se att jag var synbart upprörd och frågade vad som hade hänt. Att brista ut i tårar jag sa orden tills dess, jag har aldrig sagt rakt ut: "jag kan bara inte göra det, jag kan inte vara en mamma, jag älskar dem så mycket, det gör för ont."

Dessa episoder för att Älska Så Mycket alla Stunder vi går igenom i moderskap på något sätt, form eller form.

Älska Så Mycket Stunder som händer när våra barn lider, eller att något hemskt händer dem, och vi kan inte bestämma eller kontrollera det. I dessa stunder, vi lider, eftersom de lider, ty vår kärlek till dem är större än vår kärlek till oss själva, viktigare än våra egna andetag.

Som mödrar, vi häller i våra hjärtan och själar till att älska, vårda och fostra våra barn. Och när dåliga saker händer med våra barn, oavsett vilken ålder de är, vi sårar också.

För mig, de Älska Så Mycket Ögonblicken i moderskap jag aldrig förväntat, eller förväntade, och tack och lov inte spendera alltför mycket tid på att oroa om eller funderar över.

Men när dessa Kärleksfulla Så Mycket Ögonblicken händer, titta ut — de har potential att klippa dig till kärnan.

Vad hjälper mig att gå igenom dessa stressiga stunder av moderskap när Kärleksfull Så Mycket Stunder hända, att känna igen — tack och lov — de behöver inte hända ofta. Och när de gör det, på något sätt, someway, jag navigera tillbaka till centrum, om än, raw och utsatta för en bit tills jag bygga säkerhetskopiera glad, varje dag vardagliga stunder av att bara leva livet med mest värdefulla personer i mitt liv, mina barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar