Gör Rum för Barn

När jag fick veta att jag var gravid ett par dagar innan mitt fyrtio-tredje födelsedag, jag blev chockad och glad. Mina döttrar var 16 och 11, och jag hade längtat efter en annan graviditet sedan flickorna var små. Det tog ett och ett halvt år att bli gravid mitt andra barn, och även om det finns någon medicinsk förklaring, det bara inte se ut som om det någonsin skulle hända igen. När flickorna var både i grundskolan, vi bestämde oss för att öppna vårt hjärta för en tre år gamla ryska föräldralös pojke som vi har antagit. Anpassning till livet med den lilla blonda tornado var tufft, och det tog lite tid för alla att bosätta sig i.

Det var strax efter att Viktor åttonde födelsedag, att de förvånansvärt goda nyheter av min sista graviditet kom. Alla av oss var bredvid oss med spänning och förundran...för oss alla förutom min son. Medan vissa av oss hade tårar av glädje, att han hade tårar av sorg och rädsla. Min man och jag försäkrade honom om vår kärlek och hans betydelse i vår familj, särskilt för barnet-att-vara som skulle se upp till honom. Men även efter fem år med oss, min son kände hans plats i familjen var så tunn att den lilla inkräktaren skulle säkert hota det.

Efter ett tag, Viktor började acceptera tanken på att en bror — någon som han kan forma till en liten version av sig själv och någon att även siffrorna i familjen. Det var tills han fick veta att jag var gravid med en annan liten flicka. Den reaktion på nyheten var ännu starkare än att graviditeten i sig. Han isolerade sig utanför och snyftade ilsket. Allt jag kunde göra var att påminna honom om hans bästa vän på den tiden, en tjej som gillade samma saker som han gjorde — armén, bilar, fysiska spel. Jag är inte säker på att han köpt mina försök till tröst. Medan resten av familjen njöt av varje aspekt av planering och väntar på att våra nya mirakel, min son verkade i förnekelse.

Då Claire var född. Hon var så liten och hjälplös, och Viktor omedelbart föll hårt. Han höll henne så försiktigt, studerade hennes drag, och härmade hur min man låta henne somna på hans bröst. Han visade henne och talade om för henne att hans lärare och klasskamrater. Under en av de första dagarna hemma, medan jag byter den gråtande spädbarn, Viktor försiktigt och sade till henne: "vet Du vad som är riktigt ledsen? När jag var ett barn som du, ingen som tog hand om mig så här". Han sa att det ömt, som om han bara var att inse själv vad han missade. Det var som om han gjorde ett löfte att aldrig låta henne känna försummar han gjorde.

Han började se mig på olika sätt, också. Han fick se mig föräldern från början av livet, det för alla av Claire grundläggande behov 24/7. Under en av mina första nätter hem från sjukhuset, han ville sova nära barnet och mig för att höra min "ljuva röst" och se Claire och "söta lilla ansikte". Han var verkligen dricka i vad jag inte det för när han var en baby.

Tills barnet är fött, jag tror att Viktor har alltid sorts kände mig som en eftersläntrare till vår familj. Han visste att han missat vår första familj hem och många av våra samlade erfarenheter liksom hans egna tre första åren av att vara en bebis i vår mitt. Men som hänför sig till Claire, han var det från början—från att ta reda på om henne varje dag i hennes liv sedan dess. Hon vet inte ett liv utan honom, och hon vet inte att han är någon annan än sin bror.

När Claire in toddlerhood, bror-syster-relation utvecklas till något mer typiskt. Hon retar honom, han retar henne, och de blir arga på varandra. Hon ser fortfarande upp till honom och vill ha honom att leka med henne, och naturligtvis är han fortfarande älskar henne, men de får definitivt på varandras nerver. Gåvor av detta förhållande, men är fortfarande på att förverkligas. Viktor hade hyperaktivitet och sensoriska problem som en liten pojke som kändes så annorlunda för mig. Han tycktes aldrig sova, och även om hon inte är biologiskt släkt med honom, Claire har även dessa frågor, i vissa avseenden ännu mer påtagligt. Hennes bror har förberett mig för att ta itu med OT tjänster, extrem trötthet, och acceptans av egenskaper som jag inte relatera till. Och nu, som ett barn jag födde har lite av samma problem, Viktor egenskaper känner mig inte så främmande för mig, han känns inte främmande för mig. Jag ser att jag absolut skulle ha fött ett barn som honom, eftersom jag gjorde.

Det är intressant hur saker och ting fungerar ute ibland. En liten pojke kom in i vår familj och det fanns lektioner på båda sidor, och sedan en liten flicka kom och på något sätt gjorde de lektioner lättare för oss alla. Det är en kärlekshistoria bland många delar av våra liv som en familj.

Relaterade inlägg: Syskon Bindning: ställer Upp Dem för Framgång

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar