Gör Morsan Vänner Är Som Att Dejta, Men Mer Tafatt

Är det någon som vet hur man gör morsan vänner som inte försöker sälja dig något, att döma dig, eller åtgärdar ditt föräldraskap? Jag vet inte.

Jag gjorde ett morsan vän häromdagen. Ja, okej. Jag kanske har gjort en mamma vän. Vi bundna vid den lekplats och tafatt utbytte Facebook info. Det är inte så ofta man slumpmässigt träffa en mamma och verkligen tycker att du har saker gemensamt. Hon är antingen kommer att bli min nya BFF eller jag ska aldrig tala med henne igen. Hursomhelst så ska jag nog "gilla" hennes dotters bröllop bilder i 20 år eftersom Facebook.

Varför är det så jäkla hårt för att göra mom vänner? Det är en hel del som dating, utom i stället för roliga saker som fancy middagar och sexuella spänningen, det är bara en massa förvirring och klumpighet. Kanske är det bara för mig och jag gör allt fel. Så långt, i mina många år som mamma har jag ännu inte att räkna ut det rätta sättet att vända en främling till en vän helt utan att genera mig själv i processen.

Det är inte som jag inte har vänner, jag gör det. Jag har en hel del underbara vänner som har nog alla led genom min "foten i munnen" - syndrom vid någon punkt i vår vänskap. VÄLSIGNA DEM.

Sann historia, en gång gjorde jag en vän, eftersom jag hade för många glas vin, såg henne död i ögat och sade att "vi kommer att vara vänner!" Det fungerade, men jag var inte föra mitt i Ett spel.

Min klumpiga insatser på lockande vänskap i allmänhet utvecklas på följande sätt...

Initial Kontakt

Vi ler blygt på varandra tvärs över barnet gungor. Gör sneglandet över paket nu krossade guldfisk-kex. Kanske hon ger upp ett snabbt leende som våra barn springa iväg tillsammans.

Come On

Vi har erkänt varandra, och hon verkar mottaglig. Om jag inte säker på ännu, jag försöker en mild start: "jag älskar dina skor/barnvagn/skötväska." Är detta förvandlas till något mer? Kommer hon vara min nya bestie för livet ? Nu är det dags att för min klassiska första raden – "Hur gamla är dina barn?"

Om en annan mamma frågar dig "hur gamla är dina barn," det är i princip en inbjudan till middag. Hon är desperat för en vuxen konversation. LÅT INTE DETTA TILLFÄLLE ATT PASSERA.

Prata

Nu är min stund att antingen verkligen skruva upp detta eller eventuellt få det numret, yo! Det första samtalet är så komplicerat eftersom vi båda försöker reda ut om de andra är cool eller inte. Är du på mitt föräldraskap våglängd? Delar vi samma värderingar? Tycker du verkar som en scen 5 clinger?

Tycker Jag Verkar Som En Scen 5 Clinger?

Innan vi går vidare, jag försöker lista ut om hon är totalt knäpp, vars barn äter bara grönkål och maskros stjälkar. Vi alla vet att det är fel att döma varandra, men jag är inte utbyta information med en mamma som kommer att tillbringa de kommande 12 åren av mitt liv åt att försöka rädda mig eller sälja mig kroppsinpackningar .

Sann historia: en Gång gick jag på en "playdate" bara för att upptäcka att det var ett säljargument. Jag är lättlurad.

Utbyte

Okej! Den här damen verkar vara lite normal och inte riskerar att besluta om jag behöver både Jesus och ett startpaket av eteriska oljor! Låt oss utbyta info!

"Så. Umm. Våra barn verkar få längs med. Ska vi uhh, du vet..."

"Åh! Ja! Är du på Facebook?"

"Ja! Men umm... Vad var ditt namn igen?"

"Bra, Vi kommer att få barn tillsammans för en playdate!"

När den lilla biten ur vägen, grattis! Jag har gjort en mamma vän! SKOJAR BARA. DET ÄR DÄR DET BLIR KONSTIGT.

Att Sätta Upp Playdate

När gör jag kontakta? Ska jag bjuda in henne? Är det också framåt? Ok, välj en neutral plats. Hur snart sätter vi upp något? Jag vill inte vara påträngande, men jag vill inte låta fart dö. Dessa frågor som håller mig vaken på natten.

Jag träffade en gång en kvinna och hennes barn på biblioteket, vi slog bort det och är nu vänner på Facebook. Jag uppmanade henne att gå med mig och flickorna i parken en dag, men något kom upp och hon var tvungen att avbryta. Inte en stor sak i sig, men nu vet jag inte vem som är ansvarig för nästa steg. Liksom, tänk om hon var fint blåser mig av och jag ska ta en ledtråd? Tänk om det hade ingenting att göra med mig och att hon känner sig som en komplett idiot och är för generad för att få kontakt igen? Tänk om hon aldrig gav det en annan tanke?

DESSA ÄR FRÅGOR AV EVIG BETYDELSE HÄR MÄNNISKOR.

Det Playdate

Ibland kan vi klara de hinder och göra det till en playdate. Prisad! Om playdate inte slås ut att vara ett säljargument eller plötsligt förvandlas till en barnvaktsservice spelning, kanske jag har en ny vän.

Åh, och jag antar att barnen måste komma överens också.

Den konstiga Släpp Eller BFF

OKEJ. SÅ. Våra barn får tillsammans, vi får tillsammans. Vi är vänner! Vi har haft mer än en framgångsrik social interaktion.

Men ibland är det slutar... märkligt. Om du har tur kommer du att kunna hitta orsaken. Om du har otur får du den obekväma släppa till synes utan anledning. Kanske var det för mig, kanske är de bara super upptagen, kanske de är raka bonkers. Du kommer aldrig veta.

En sann berättelse: jag Facebook friended en mamma från min dotters förskola när hon föreslog en playdate för våra flickor. Månader senare, den vän begäran är fortfarande hänger tafatt mellan oss. Hon har varken bekräftat eller förnekat mig. Vi ser varandra varenda pickup. Vi chatten. Hon säger, "Vi ska ha en playdate!" Men ändå. Att tafatt begäran hänger där. Vad som är ännu händer?!

Då och då, detta fungerar ut, och innan du vet det, du har en sann vän, någon som har sett din värsta föräldraskap ögonblick och svarade med "jag också tjej, mig också." Dessa kvinnor är nationella skatter och du bör aldrig låta dem gå. Men det behöver inte vara en etapp 5 clinger — det är en fin linje.

Lycka till ute damer. Må oddsen alltid vara till din fördel.

ADVERT

Lägg till din kommentar