Hur Gör Mom Vänner Känns Bara Som Dating

Vi möttes i en park. Vi utbytte blickar, kollade ut varandra lite, flyttade närmare varandra, utbytte några skämt och kvicka skämt, och så småningom våra telefonnummer. Vi började med en ledig sms, och erkände senare att köra snabba sökningar på internet på varandra. Vi läste igenom varandras Facebook-profiler. Oh man, jag gillade den här. Som jag verkligen gillade den här. Så småningom gick vi ut. Ingenting är för åtalet som middag - bara drycker. Och kvällen avslutades med oss ned i hotellets lobby bar med cocktails och oändliga samtal om vår bakgrund, våra familjer, våra sympatier och antipatier. Vi var officiellt i en relation.

Det här är en kärlekshistoria av olika slag, antar jag, men personen i fråga är inte min man eller någon annan kille från mitt förflutna. Hon är i själva verket en av mina närmaste mom vänner. Och om ovanstående berättelse ser bekant ut i dess likheter med hur du kunde ha slutat upp med din partner, det är för att göra mamma vänner är nästan exakt som dejting...

Det Är En Pick-Up-Scenen. Gym-klasser, musik klasser, dans, Bibliotek Rim Gånger, och förskola och dagis släppa av och plocka upp kan känna sig precis som en singles bar i the Hamptons. Du försöker att se snygg (men också som att du inte försöker för hårt), omfattning i fältet, göra snabba bedömningar om hur en annan kvinna klänningar eller interagerar med sina barn för att bestämma om du skulle vara kompatibla och börja fantiserar om den vackra vänskap med de "coola" mamma i klassen (det är alltid minst en)- alla eller datum, och barnvagn motion klasser som du kommer att gå tillsammans.

Det Finns Plocka Upp Linjer. Så hur gör du för att slå upp en konversation med att mamma du har haft koll på? Prova ett par av dessa i storlek:

  • "Jag har funderat på att skaffa som barnvagn, hur tycker du det?"
  • "Vet du något bra för barn musik-klasser runt här?"
  • "Där fick du din baby stövlar? De är så bedårande!"

Nästa gång en kvinna frågar en fråga till dig att utnyttja din mamma expertis, hon kan verkligen vill veta svaret på frågan. Men, det är också de kontrollampa tecken på att du är på att plockas upp. "Fin barnvagn," är mamma motsvarande "nice ass."

Avslag Gör Ont! (Även Om Det Är Ren Ego...) Jag träffade en gång en kollega gravid kvinna i en övning klass. Vi höll på att köra in i varandra på olika platser i Staden, så att vi till slut utbytt kontaktuppgifter. Medan vi var både på mammaledighet bestämde vi oss för att möta upp. Jag tyckte att hon var fin, men kanske inte precis "min typ". Efter vårt kaffe, jag skickade henne ett mail för att följa upp på vissa saker vi diskuterade på vårt datum. Jag har aldrig hört från henne igen. Whomp whomp. Jag måste erkänna att jag ofta undrat vad som hände under den timme. Var hon upptagen med sin kolik barn? Var jag inte rolig nog? Hade hon verkligen gillar mig, men att förlora mina kontaktuppgifter? Hon ber dem gemensamma vänner vi har listat ut att vi hade om mig och hitta på något som hon inte gillar? Whhhhhhhhhhhy inte hon som meeeeee? Jag antar att hon bara var det inte i mig. Japp, avvisande fortfarande suger.

Takten Behöver För Att Hålla Igång. Så du har träffat en kollega mamma, och ni har verkligen drabbats av det, och du verkar verkligen gilla varandra. Men scheman bli upptagen, och två månader efter din första umgås tillsammans, du har fortfarande inte lyckats planera att spela datum du hade varit lovande. Precis som dating, smide dessa nya mamma relationer kräver drivkraft för att hålla igång, eller förhållandet kommer att falla platt innan det ens blir av marken. En klok vän sa en gång till mig om regeln om tre och tre - som hon alltid gör när hon tycker någon (man, kvinna, vän eller datum), hon gör en poäng av att umgås med den personen tre gånger i snabb följd, och därmed aldrig låta fart stiltje. Efter tre gånger, en hög nivå av komfort som är allmänt etablerade som innebär att det blir acceptabelt än en gång att ta saker för givet och bli lata. Jag helt tillskriver denna strategi.

Ibland Relationer Hända När Du Minst Anar. Efter att träffa andra mammor i min sons dagis klass, jag måste erkänna min snap domar var helt fel. Kvinnan som jag trodde att jag skulle vara galopperar iväg i solnedgången med vår jogging barnvagnar? Vi knappt prata. Den jag trodde aldrig att jag skulle slå bort det med? Hon är en av mina favorit personer. Döm inte en bok efter omslaget, och allt det där.

Framgångsrika Mom Dating Kan Leda Till En Sammanslagning Av Två Familjer. Så varför gör folk datum i första hand? De flesta människor är så småningom letar efter en livslång partner, någon att dela en framtid med och förena sina liv och familjer tillsammans. Det är inte alla som annorlunda i mom vän världen. Drömmen för många av oss mammor på jakt efter andra mammor är att den vänskap vi skapa kommer att leda till en sammanslagning av två familjer - våra män att bli bästa vänner, våra barn blir som kusiner, våra familjer gå på ski och strand semester tillsammans, och vår framtid är förenade. Visst, det gör att umgås med din flickvän och skvallra över vinet en mycket enklare när makar och barn är underhållna. Men, för mig, några av mina käraste barndomsminnen är från semester och helgdagar som vi delade med mina föräldrars bästa vänner och deras barn.

Sanningen är att jag vill att mina barn skall ha den erfarenhet och de vänner för livet. För när det kommer till kritan, det är verkligen allt om barnen, är det inte?

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar