Att göra ett Mål För att Öka Förgäves Bebisar

"Spegel, spegel, på väggen... vem som är den skönaste av dem alla?"

Min barndom besatthet med snövit går djupare än jag trodde. Nu innan du slap mig för att vara en annan patetisk ex-parad drottning stereotyp, låt mig säga att en höjning förgäves barn är inget att håna, mamas. Jag varken skäms eller trevande om detta. Med tanke på våra sociala påfrestningar och införde osäkerhet (bara genom att vara en del av den kvinnliga arter), jag är nu mer övertygad än någonsin om att höja förgäves spädbarn och småbarn är en bra sak. En fantastisk sak.

Domaren bort, men för att komma dit där jag kommer från detta, låt oss backa upp det till när min nu nästan fyra år gammal var bara pissa babe. Det hela började så oskyldigt: När hon var nyfödd, jag skulle stå framför spegeln för att hålla henne över min axel (upprätt, att rapa henne) och titta på sin spegelbild för att se om hon var spotta upp, gråter, ler, fortfarande är vid liv eller bara vanlig vaken. Denna enkla handling av praktiska mothering genom en spegel (ögon bakom huvudet, ya know?) förvandlades snabbt till mig att fånga hennes blick och göra henne fnissa genom att sjunga, studsa eller göra roliga ansikten och ljud (som vi båda stirrade in i spegeln på varandra). Ju mer jag skulle spela, dansa och goof ut med henne även om våra tankar, ju mer hon skrattade och älskade det. Vi skulle låsa ögonen och det blev en omedelbar part. Vi hade våra egna hemliga skämt medan jag skulle hålla i henne och sjunga och koreografera hela musikaliska nummer av toppen av mitt huvud i spegeln. Det gick långa dagar av nyfödda liv och gjorde oss båda lika nöjda. Jag var stolt som en rockstjärna av en bisak lagen (fortfarande är det, faktiskt).

Jag märkte ganska snart (när hon var ca sex månader gammal) att vår spegel speltid blev mer än bara lek. Hon skulle fånga sig själv i någon spegel att vi passerat, oavsett om du är hemma, på köpcentret, i en restaurang... och få dramatiska om jag inte sluta och låta henne titta på sig själv för en liten stund. Två sekunder framför en spegel och hon skulle få ett stort leende på hennes ansikte och coo på sig själv. Om jag vände ryggen åt sin spegelbild, hon skulle kämpa för att trana hennes hals hela vägen runt för att se sig själv. Hon skulle hitta spegeln i hennes jungle gym, rulla över till det och babbla på reflektion. Det verkade som att hitta henne perfekt-chunky lite själv i en spegel fick henne att känna sig säker . Det enda som skulle lugna ner henne så hon skrek blodiga-mord under hennes dop var spegeln i vår kyrka kören rum. (Jag önskar att jag skämtade.) Bra. Jag tog upp en fåfäng tjej och hon var inte ens ett år gammal men ändå.

Av gammal vana, samma mönster utvecklats med min andra flicka (nu två år gamla)... vi skulle låsa ögonen i spegeln, stare i stor utsträckning på varandra, fniss och glatt gå på det igen och igen. Ren lycka. Till denna dag, min en av mina flickor mest favorit verksamhet är att stå framför sin spegel och antingen prata, dansa, sjunga eller lekfullt skrika på sig själva. Precis vad världen behöver: Själv är besatt av små kvinnor.

Precis som jag övervägde att ta ner alla speglar i våra hem, något har klickat: Kanske detta är ett sätt vi kan lära sig att kärlek oss själva... som kvinnor... som barn... som människor. Alltför många otroliga, smart, motiverad och fantastiska människor som jag känner (unga, medelålders och gamla) kamp med lycka, eftersom de inte känner sig trygga i sig själva. Jag tror att jag talar för en hel del mammor när jag säger att en av de viktigaste saker vi vill göra rätt är att fostra våra barn till känner och vara säker från insidan och ut. Titta i spegeln och gilla dig själv – är något som alla av oss kämpar med på en eller annan punkt. (Ja, mig inkluderad. Fler gånger än jag bryr sig om att erkänna) Där gjorde de rynkor kommer från?!? Varför är det bula där?!? Gör mitt hår alltid ser på detta trådiga?!? Kan jag lägga på ett filter på mitt körkort foto?!? Dum. Men vi är alla skyldiga.

På denna exakta tidpunkt, mina flickor glad när de tittar i spegeln. De finner trygghet från sig själva... sina egna leende, sin egen rörelse, sin egen röst. Det är en stor vinst. De bryr sig inte om de ser trött, dum, smutsig eller runda. Jag kan bara hoppas att det förblir så under hela sitt liv, oavsett vad eventuella framtida erfarenheter som de kan ha som omfattar menar klasskamrater eller sociala medier inflytande.

Det är en allt-hot tryckkokaren i en värld när det gäller självbild folk (delvis tack vare Instagram... sorry, det är sanningen). Livet coacher har lång tid uppmuntrade oss att stå framför våra speglar – varje dag – och säga vad vi tycker om oss själva högt. Positiva affirmationer är krediteras för att vända och rensa bort negativa tankar och energi och leder till ett mer meningsfullt liv. Älska dig själv, inklusive en uppskattning av hur du ser ut och presentera dig själv, är inte ytlig... det är grunden för lycka, förnöjsamhet, självförtroende, motivation och framgång.

Naturligtvis, det är en linje av ödmjukhet i allt detta som inte kan korsas... vi vet alla att korsa linjen är helt enkelt farligt (för att inte nämna, arrogant, oförskämd och destruktiva). Men det är vad mammor är här för: att spionera på våra små människor när de växer upp och hålla dem i schack från insidan ut.

Med lite tur (och kraftigt-modereras spegel-tid) kan vi alla växa upp och leva lyckliga någonsin efter.

Relaterade inlägg: Varför Slutade Jag Försöker Att Göra Min Dotter Ganska

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar