Att göra Människor Lyckligare genom att Erkänna Att De är Missnöjda

Låter enkelt, rätt? Fel. Jag hade ingen aning om hur ofta jag motsade andra människors påståenden av sina känslor tills jag försökt att sluta. "Du har alltid kul när vi går." "Du ska vara glad, det här är bra nyheter." "Det kommer inte vara så mycket arbete."

Jag hade möjlighet att omsätta resolutionen i handling bara går, över ett mindre problem men som ändå har förvandlats till en stor smärta. Vi har haft mycket snö där vi bor, och jag ville att min yngre dotter att bära henne snö stövlar till skolan, men hon ville att bära sneakers. (Varför måste barn alltid emot att bära lämpliga redskap?) Jag kunde berätta med varning tecken på att hon var på gränsen till att få mycket riled upp. Utan denna resolution, jag skulle ha svarat på hennes protester, med en ström av motsägelser: "stövlar är inte obekväma", "Du har använt dem förut, och de kändes fina," etc. Istället konversationen gick så här:

Henne: "jag vill inte bära dessa stövlar. De känner sig inte bekväma."

Till mig: "Det är blött och snöigt ute, så du behöver för att bära stövlar, men du inte vill."

Henne: "jag vill inte bära stövlar."

Mig: "du önskar att Du kunde bära din sneakers."

Henne: "jag vill inte ta mina sneakers i en väska, jag vill ha dem."

Mig: "Du bara inte känner för att bära dessa stövlar idag! De är inte så bekväma att bära under lång promenad till skolan."

Då hon lugnt satte på boots. Egentligen.

När andra människor förneka eller ignorera mina känslor, jag har en tendens att upprepa mig själv (dvs, gnälla), eftersom jag tror att mina känslor inte har registrerat sig.

Experter säger att förneka dåliga känslor intensifieras dem; att erkänna dåliga känslor gör att goda känslor om att återvända. Att se till verkade vara vad som hände. Också, på min sida, det är mycket trevligare att känna dig lugn, behaglig, och förståelse.

Denna princip är lika sant för vuxna. Nyligen, jag gjorde en stora hushållens projektet. Som jag erkänner, jag gjorde med noll nåd—men jag gjorde det. Min man var väl medveten om min sjudande förbittring. Precis innan jag var på väg att starta den största delen av det, han såg sig omkring och anmärkte: "ja, detta ser inte ut som att det kommer att vara för hård." Fel sak att säga! Han trodde nog att han var tröstande eller uppmuntrande. I stället, han retade mig. Det skulle ha varit bättre att ha erkänt mina känslor genom att säga något i stil med "Wow, det här ser ut som ett enormt jobb, det är bra att du är på väg att göra detta." Plus det skadar aldrig att ge mig några guld stjärnor .

Jag har hittat också, att när andra människor förneka eller ignorera mina känslor, jag tenderar att fortsätta att upprepa mig själv (dvs, gnäll), eftersom jag tror att mina känslor inte har registrerat sig. Så, till exempel, kanske min man vill inte prata om min irriterande problem med min e-post, och jag behöver inte ens särskilt känner för att prata om det, men tills jag får min "Wow, det måste vara så irriterande, jag kan inte låta det gå.

För att läsa mer av Gretchen Rubin, besök hennes webbplats .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar