Varför Är Det Så Svårt att Få Nya Vänner Som Vuxen?

Att skaffa nya vänner så blir det ännu mer spända på om det finns en make / maka eller barn i bilden. Dina val är inte längre din egen. Säg att ditt barn träffar det med en klasskamrat, men föräldrarna är pescetarian Scientologer vem tror Två och en Halv Män är geni. Tuff skit, du umgås med dessa människor. Din spirande gryende sociala färdigheter ges företräde.

Men dynamisk kan spela ut på andra sätt, liksom. För flera år sedan min fru och jag träffade ett par i stan med unga söner. Våra barn lekte bra tillsammans. Jag gillade föräldrar. Hon var en video editor, och Katolska. Han var en reklambyrå som copywriter och filmare, och Judiska. De var roliga, charmiga, och nådig, nyanlända från Los Angeles. De bjöd över oss för att käka brunch på en varm vårdag. Vi hade en bra måltid och latat dig i sina bekväma, smakfullt inredda hem innan ajournerande utanför för att se barnen springa runt i trädgården.

På köra hem, innehållet i mitt inlägg-brunch haze, tänkte jag: "Hej, det är trevligt, vi gör några nya vänner." Jag tittade över på min fru, som var tyst. Det blev snart klart att hon hade haft en helt annan reaktion på morgonen och var inte intresserade av fortsatt kontakt med dem.

Det tog inte meningsfullt för mig. Åtminstone verkade det för tidigt att göra några slutgiltiga domar. Men hon var orubblig, och jag bestämde mig för att inte trycka på den frågan. Jag blev genast orolig över hur jag skulle hantera min nästa samverkan med det här paret. Redan som jag sörjde vår dödfödda vänskap.

Inte nog med att vi inte återgälda det, jag kände det som om, i solidaritet med min hustru, jag var tvungen att bryta kontakten med dem. Detta tillvägagångssätt var kompliceras av min att köra in i dem överallt —på bondens marknad, på Dunkin' Donuts, i bokhandeln, på bio, på tåget, på bussen, i restauranger och parker. Jag visste inte vad jag ska säga. Jag var arg på att sätta i en position som jag inte välja. Jag var generad av mitt eget beteende. Det föll mig aldrig in att jag kunde ha valt något annat—säg, att ha en egen relation med maken.

Så jag tog nästa logiska, gammal, och helt rimliga steg: jag började låtsas att jag inte kände igen dem och att vi aldrig hade träffat.

Varje gång jag kom hem från en av dessa icke-möten, jag såg till att berätta för min fru, skämtsamt, men inte riktigt skämtsamt, "Gissa vem jag såg idag..." Detta nådde nya höjder av absurditet när jag hittade den manliga halvan av paret och jag delade flera professionella bekanta. Av mina vänner på reklambyrån där jag jobbar var vänner och före detta kollegor i hans. Sociala medier har fört oss ännu närmare: vi följer samma personer på Twitter. Jag såg från en diskret digital avstånd när han förde samtal med gemensamma vänner.

År av detta gått—år!—tills en dag jag var inte gifta längre och det slog mig att det inte längre något som hindrar mig från att få en drink med den här killen. Skilsmässa är svår och obehaglig på många sätt, men en fördel är att du kan gå tillbaka till att välja dina vänner oberoende av någon annans åsikter. Det är en typ av social pånyttfödelse.

Han och jag är nu vänner, men jag har fortfarande inte erkänt för honom allt vad som var på gång—i mitt hus och i mitt huvud under denna märkliga tid. Det gör mig fortfarande obekväm.

Vill du vara min vän? Jag förstår helt om du inte gör det.

ADVERT

Lägg till din kommentar