Så, Du Vill Tjäna Pengar på att Blogga?

Som en bloggare, den enda fråga jag höra mer än någonting annat är: "vill du tjäna pengar på att blogga?" Det är typ av märkligt att människor känner sig tvingade att ställa denna– i vad andra världen går folk upp till nära främlingar och fråga om lönecheckar och siffror? Jag tvivlar starkt att dessa diskussioner är att vara hade av bloggare eller skribenter andra än oss mammor. Men, eftersom vetgiriga vill veta, jag kommer att svara på den brännande frågan: Ja, jag tjäna pengar på att blogga. Men, nej, inte alls tillräckligt.

Under de senaste tre åren, jag har tittat på den här bloggen som ett jobb. Mer än ett jobb, faktiskt. Ett jobb och en hobby och passion och ett fjärde barn. Jag har jobbat hårdare på det än alla jobb jag någonsin har haft. Förmodligen mer än alla mina andra jobb, i kombination (som, ja, talar mer till vad en skit anställde jag.) Om jag fick betalt per timme för vad jag lägger in i denna webbplats, skulle jag vara rik. Men, tyvärr, det fungerar inte som att det i blogg-land.

När jag började blogga, göra pengar var längst thing on my mind. Det var en hobby och ett experiment, inget mer. Men, efter några månader, jag var inspirerad av vissa andra bloggar jag läser och jag slog några Google-annonser. Om jag kunde göra ett par spänn, varför inte? Månader och månader och månader gick utan att en enda betalning, så jag tog ner dem.

Sedan, efter ett år av bloggande, jag gick på BlogHer ' s annonsnätverk. Jag fick runt $60 en månad eller så, men för det utrymme som den tog upp på min blogg, jag tyckte inte det var värt det. Jag tog ner dem och två år gick av med några annonser på min webbplats. För ett par månader sedan, har jag i samband med Extern Media genom duktiga Flickor. Federerad är den Heliga Graal för annonsnätverk. Äntligen Jag skulle göra riktiga pengar, tänkte jag. Hallelujah . Förutom, det är inte jag. Eftersom även med över en halv miljon sidvisningar senaste månaden, annonser bara köra på en del av mina sidor och jag bara får betalt för de platser som faktiskt kör eller få klickade på.

Så, nej, reklam kommer inte att göra dig stora pengar. Om du får flera miljoner sidvisningar per månad, det bara inte. Och, när du behöver för att faktiskt betala för kodning och pyssla och hosting, tillbaka vilket gör att de pengar som blir avgörande. Här är hur det kan göras...

1. Sponsrat inlägg . Människor får allt från tio dollar till tio tusen dollar för ett sponsrat inlägg. Är jag villig att ärligt skriva om en produkt som för tio spänn? Hell no. Men, för två tusen spänn? Ja, jag kan. Jag skulle råda dig att vara selektiv om vilka du väljer att acceptera eftersom behandlingen sponsrade inlägg efter sponsrade inlägg är inte mycket som är kul för dina läsare.

2. Sponsrade kampanjer . Ganska mycket ett sponsrat inlägg som varar under en fastställd period av tid. Se till att du verkligen tror på företaget eller produkten innan man bestämmer sig för något sånt här. När jag upphetsat överens om att främja en film på mamma att blogga med en stor filmstjärna utan att ha sett filmen. Det visade sig vara en av de sämsta filmer jag har någonsin sett och en enorm lektion.

3. Skriva Spelningar . Om du skriver för andra platser än din egen webbplats, du behöver för att få en av två saker: Exponering eller pengar. Folk gör allt från $25 till 500+ per post, men en viss exponering är ovärderliga. Jag fick inte betalt för att skriva en nyligen cnn.kom bit till exempel, men jag kunde inte köpa den typen av exponering. Åtminstone på min lön.

4. Saker . Nej, jag föreslår inte att du skriver i utbyte för tvålar eller $10 presentkort. Men, jag har glatt ses över/gett bort dyra saker jag inte kunde få på annat sätt som erbjuds. Tänk på att du måste betala skatt på grejer du acceptera, så se till att du vill det tillräckligt för att täcka det.

5. Ett Jobb . Jag vet otaliga bloggare vars webbplatser har lett till heltidsanställning. Jag arbetade för Nickelodeon ' s Föräldrar Ansluta för nästan ett år, och fick jobbet som bygger enbart på min blogg. Att din blogg kan bli ditt cv, i denna dag och ålder.

Tänk på, att ingen av dessa möjligheter att hända över en natt. Om du letar efter några snabba och snabba pengar att göras från hemmet, att blogga är inte för dig. Men, om du är villig att arbeta din röv av i flera år innan den slutligen lönar sig, det kan bara vara värt det. Så småningom.

Hoppas jag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar