Vi vill inte Ha En "Ta det Eller Lämna Det" syn på Middagar

Jag tror att min favorit del av moderskapet är alla regler—don ' t you agree? Liksom, om du är trött på att slåss ditt barn och låt dem gå utan en päls, visste du att de kommer att dö av lunginflammation av 9 på morgonen? Men också, du behöver inte kämpa för det och "låt dem lära sig" eftersom "de ska bära en päls om de är kallt!" Och hur är det med vredesutbrott? Om din barn är en smältning hot mess på Mål, hade du bäst bär den ungen utanför och göra några disciplinering STAT. Men du bör också, att inte erkänna beteende alls så du behöver inte ge dem någon uppmärksamhet för negativa beteenden.

Och vet ni vad som är en av mina all-time favoriter? Familjen middag. Du vet en"Laga en middag till familjen bara! Annars dina barn är rätt bortskämda brats!" Och gissa vad? Jag laga mina barn separata måltider. EN HEL DEL. Mer ofta än inte, i själva verket.

Jag gör inte det hela "en måltid och du bara gå till affären" - sak. Om du gör det, cool. Det fungerar inte för oss. Och det är okej.

Inte så att jag är skyldig någon en förklaring för att göra det som fungerar för min familj (och inte ni heller), men för att svara på alla "Du ska bara laga en måltid! Barnen kommer att äta om de är hungriga! Att du inte är en kort ordning kock! De behöver för att prova nya saker!" - kommentarer, här är varför jag gör det.

1. Jag är inte en kort ordning kock—du har rätt. Men mest för att jag knappt laga mat alls.

Ganska ofta, det bästa den här fam är smörgåsar och ägg till middag. Men, min man och jag gillar smaken. Vi som jalapeños. Och sriracha. Och vi äter inte mjölk eller bröd eller pasta på reg. Så ja, även om jag inte är Rachel Ray, jag kan dra upp en curry recept på Pinterest och prova ut det. Jag kommer att erbjuda det till barnen, och sanningsenligt, ett par av mina äventyrliga med livsmedel och kommer sannolikt att ta en tugga. De kanske till och med gillar det. Men ibland är de inte. Och på dessa nätter, mac och ost det är.

2. Middagen fönstret är kort.

Naturligtvis, barnen kommer att äta om de är hungriga. Det är sunt förnuft. Men här är problemet med att ha tre livliga barn i fritidsaktiviteter och en man som jobbar långa timmar. Ibland är det "middag" fönstret " är från 4:45-5:15. Och om jag plumsa ner i en skål med köttgryta framför mina tre avkommor och säga, "Tja, det är allt som finns så ät upp," gissa vem som då har att ta itu med hungrig, gnällig barnen resten av natten medan hon springer runt i stan till och från övningar och spel? Detta gal. Nej tack om det.

Jag måste få något i deras magar, eftersom vi inte kom hem förrän 8 p.m. Och för att jag behöver deras samarbete på dessa övningar och spel. Och eftersom det oundvikligen en del andra söta förälder/tränare/koncession monter anställd kommer att erbjuda dem en bit choklad eller en påse chips eller en popsicle. Visst, jag skulle kunna säga, "Nej, tre år gammal. Du inte äta din köttgryta. Du måste sitta här fint och inte göra en scen medan alla de andra barnen få AirHeads och Kit-Kats så kan jag vara en bra mamma och titta på din bror spela basket." Jag kunde prova det, du har rätt. Hej, hur är du ge den en go och låt mig veta hur det går, mkay? Du kan även låna mina barn för din provkörning.

3. Vart och ett av mina barn har en anledning eller en fråga som har lett till mig att göra separata måltider.

Min första var den traditionella "kräsen" eater som ett litet barn. Prova nya livsmedel livrädd honom under en lång tid. På de dagar vi inte har en miljon aktiviteter som pågår eller hans yngre syskon var inte skiter sig under middagstid timme eller jag hade sovit mer än tre timmar i veckan, jag hade tid och tålamod för att se honom gråta över mat framför honom, prata med honom lugnt om varför det var inte skrämmande, och mamman honom genom den. Men på många nätter, på grund av den ovan nämnda förteckningen, som tid och energi som helt enkelt inte var där. Så ja, ibland fick han en vanlig skinkmacka och jag kallade det för en dag.

Jag har även en annan unge med ett mejeri känslighet och ännu en med en lång lista av matallergier . Så, igen, ibland fungerar det inte för oss att laga en måltid och säga, "Här är middag! Ät om du är hungrig! Eller inte! Mamma bryr sig inte!" Eftersom Mamma inte bryr sig om att alla våra magar är fulla, att ingen gråter med magen värker, och att vi inte behöver för att piska ut Epi-Pen.

4. Matlagning är en hel del arbete och kostar en massa pengar, så jag hatar att se det bortkastade.

Lyssna, jag har provat familj måltid sak. Jag har gjort stor gryta med kyckling nudel soppa full av friska godhet. Och jag satt och tittade på mina barn ta små klunkar, göra munkavle ljud, och så småningom lämna bordet hungrig. Och eftersom jag gjort tillräckligt för fem personer, men endast två åt det, mycket av det som gick dåligt. Det är alldeles för många minuter att hacka morötter och selleri och persilja för att bara kasta i papperskorgen. Under åren har jag lärt mig att göra mindre belopp och låt barnen prova det om de vill. Om de säger nej tack, min make och jag kommer att äta den läckra soppa eller chili eller stek eller vad det är, och barnen kommer sannolikt äta något annat. Och med denna metod är att vi inte kasta skit-massor av mat ner i avloppet.

5. Vi prova nya livsmedel när vi kan.

Jag håller med om att barn behöver prova nya saker. Till exempel, min son och maken åkte och fiskade ett par månader sedan och kom hem med flera påsar med fisk. Jag såg detta som ett ypperligt tillfälle att få dem att prova abborre och gös, men jag visste att chanserna var bättre att de skulle äta det om jag panerade och stekte upp det. Jag hade rätt! Min 5-åriga åt två fulla tallrikar av fisk som natt. Men, hubbar och jag har inte ämnesomsättningen som våra barn gör, så försöker vi att undvika stekt mat. Jag gjorde separat mat för oss under veckan, men jag har kalla det en vinst eftersom mina barn försökte något som de inte hade innan, och det var mat min son hade fångat själv.

Så ja, jag ska ta min segrar där jag kan, tack, även om det innebär att jag inte följer "en familj måltid" - regeln.

I slutet, det gör vi alla vad som fungerar bäst för vår familj. För oss, och låta mitt barn chow ner en grillad ost på 4:50 på en onsdag fungerar. Andra nätter, de kan få köttbullar med stuvad spenat kokt i och ångade morötter vid sidan om. Jag kommer inte att kasta skugga på dig om dina barn äter McDonalds eller ekologisk grönkål hamburgare. Eller om du gör sex separata måltider eller ett. Du gör det du, Mamma, och jag ska göra samma sak. Och alla våra barn kommer att bli bra.

ADVERT

Lägg till din kommentar