Ligga Ner Med Barnen Tills De Somnar Är Inte En Dålig Vana

Jag har tillbringat cirka 7 miljarder timmar av mitt liv med att ligga i mörkret bredvid en rastlös, sömnlösa barn, ber till gudarna att mitt barn kommer att slutligen gå eff att sova .

När det blir tufft, jag har varit kända för att gömma sig under filten med min telefon på de dunklaste inställning för rullning genom Facebook och hoppas mot hopp om att min halvsovande barn inte märker vad jag gör och kalla mig ut på skärmen efter ljus ut.

Andra nätter, det är inte riktigt så eländigt. Faktiskt, ibland är det rent av vacker.

Låg där som mina barn glida mellan vakenhet och drömmar kan vara så magisk och mysig som jag trodde föräldraskap skulle vara innan jag faktiskt hade barn och insåg hur dränering och obeveklig det faktiskt är.

Ibland, i mörkret, mina barn kommer att ställas mot mig, och jag får en doft av deras söta hår, känna deras varma kinder mot min hals, eller deras små hjärtan slå vilt i sina kistor — och jag vill snyfta med tacksamhet.

Eftersom de är drivande ut, de kommer att utgjuta sina hjärtan för mig, att öppna upp om saker de håller under lås och nyckel under deras vakna timmar.

Jag hade hört alla argument om varför man ligger ner med ditt barn tills de faller i sömn är en dålig vana. Det är lite av Nr 1 vana du ska bryta när barnen är små.

Förutom, om du bara aldrig göra det? Vad händer om du rock eller sjuksköterska ditt barn varje natt? Sedan, när de blir äldre, vad händer om det utvecklas till att hålla händer eller klappa ryggen tills de är ute?

Och då, även efter att de har vuxit ur allt det där, vad händer om de ber dig att bara ligga där lugnande dem med din närvaro tills de är snabba på att somna?

Du kanske undrar: Hur kommer de någonsin att lära sig att själv lugna? Hur ska de lära sig att somna utan dig? Är du inte kommer att skapa ett beroende barn som aldrig lär sig hur man fungerar i världen utan dig?

Svaret på den sista frågan är ett entydigt nope . Ett flertal studier har visat att ju mer fäst barn är, ju mer säker och oberoende att de faktiskt blivit . Är det vettigt om du tycker om det: att Ge barnen trygghet som gör dem känna sig trygga och kunna fungera med lätthet i världen.

Jag tror inte det betyder att varje familj måste ligga ner med sina barn vid läggdags varje kväll. Det finns många sätt att fostra trygga barn, och detta är absolut inte en förutsättning. Men jag vet också att det finns ingen anledning att inte om det är vad som fungerar för din familj, och att bara för att du tillåter ditt barn att ha som vana betyder inte att de inte kommer att kunna anpassa när du inte är där eller att de aldrig kommer att lära sig att somna ensam.

Jag lägger mig ner med mina barn för att de vill ha mig till, eftersom det är något som vi alltid har gjort, och eftersom även om jag ofta missunnar de extra 10 till 20 minuter av väntan, det är egentligen bara en handfull minuter i min dag, men de betyder världen för att mina barn.

Jag lägger mig ner med dem eftersom mellan skola, arbete, måltider, läxläsning och andra åtaganden, det är ovanligt för oss att få stunder av stillhet och närhet som vackra och djupa som de precis innan sömn.

Jag lägger mig ner med dem, för helvete, inte ens jag vill inte somna ensam. Om min man är ute eller borta, det tar mig en evighet att somna, och jag är 38 år gammal. Jag känner för, det är bara 4 och 9, mina barn är tillåtet att ha som extra säkerhet som även vuxna längtar.

Jag lägger mig ner med dem eftersom det har varit många nätter under de senaste åren som mina äldre barn som inte behöver mig det på alla gånger att han bokstavligen knuffade ut mig till hans rum så att han kunde somna på egen hand. Men jag ligga med honom de nätter som han är stressad, rastlös eller bara behöver mig och vet inte varför.

Jag lägger mig ner med honom då eftersom jag vet att de dagar för honom att du behöver mig så mycket är numrerade .

Jag lägger mig ner med mina pojkar, eftersom jag vet att pojkar är oftast lära sig att vara tuffare än så här, att flaskan upp deras behov och önskemål, och jag tror att det är en farlig väg för pojkar (och män) för att fungera.

Jag lägger mig ner med dem eftersom de frågar mig och jag är villig.

Ja, ibland i slutet av min långa dagar som en mamma som låg där i mörkret är det sista stället jag vill vara. Ja, ibland är jag upprörd, hungrig, rörd ut. Ibland finner jag mig själv hårt gnisslar eller biter ihop mina tänder så att jag kommer inte att släppa ut mina skrik av frustration.

Men jag vet också att dessa minuter att mina barn glida iväg i säkerhet i mina armar eller min närvaro är exakt de som håller mest i vikt för mina barn och för mig. Och jag skulle inte byta det för någonting.

ADVERT

Lägg till din kommentar