Jag Kommer Alltid Att Ligga Ner Med Mina Barn När De Frågar

"Mamma, kommer du ligga med mig?"

Jag tittade på klockan och rullade mina ögon. Det var redan 9:30, och det var det sista jag ville göra. Jag var trött. Jag ville sluta titta på en show med min man som jag knappt sett hela veckan. Mitt huvud bultade och jag var över barnen efter en lång arbete och skola vecka.

Jag tittade tillbaka på henne. "Varför är du det? Gör din meditation app, och jag kommer se dig i ett par minuter."

"Snälla Mamma," hon bad. "Du har inte ligga med mig för evigt."

Jag stirrade på hennes vädjande ögon, mörka ringar och bleka ansikte och insåg att hon var förmodligen känslan som jag var. Hon var mentalt och fysiskt utmattad och trött. Och hon hade rätt, jag hade inte legat med henne på natten på alla nyligen eftersom hon frågade aldrig. Hon är 8 år gammal, närmare 9 nu, och kämpar för detta året i skolan. Hennes vredesutbrott har varit off the charts, så vi har varit med läggdags som ett sätt att coola ner och låta henne äta sin älskade kapitel böcker. Plus att hon gillar sin frihet på natten — vilket gör henne lite av självständighet att göra vad hon vill innan sängen.

Jag, naturligtvis, alltid ligga med hennes lilla syster fortfarande bara 5 år gammal och super gosig som hon lär sig att läsa varje kväll. Jag sjunger hennes favorit låtar som jag en gång gjorde för att hennes äldre syster, och vi ber.

Men sällan har jag läst med vår äldsta längre. Vi har inte pillow talk för att jag helt enkelt trott att hon växte ur det. Du vet att tid när du hör real scoop om sitt liv, vad hon gjorde på rasterna, vad som pojke satt med henne på lunch, sjunga "Happy Birthday" till rektor, hennes rädsla och kamp. Men tydligen hade jag fel, och hon behöver fortfarande som helst. Så jag begrudgingly gick till hennes rum.

Jag kröp ner i hennes säng som knappt kan hålla oss båda nu, och hon rullade rätt in i mig, håller mig hårt precis som när hon var ett litet barn. Jag luktade hennes nya pepparmynta schampo, ersättas från hennes gamla baby wash. Jag indränkt i sin kärlek till och kände hennes koppla av, spänningen från den dag upplösning i vår famn.

Vi lyssnade till hennes meditation app, och hennes andning saktade. Hennes kropp växte tyngre, och inom några minuter, somnade hon.

Så jag stannade och höll henne i ett par minuter, jag insåg att i ett par år har hon förmodligen inte kommer att be mig att ligga ner med henne längre. Hon har redan slutat hålla min hand när vi korsar gatan. Och att hon inte springa till mig efter skolan längre med den stora, glada leende, nu medveten om vad hennes vänner kanske tror.

Men på denna natt, det var allt som betydde något. Dessa små stunder är inte bara små saker. De är stora saker att påminna och lära oss vad som verkligen är viktigt. Inte disken, eller e-post, eller någon irrelevant meddelande på min telefon eller sociala medier.

Bara hennes. Bara oss. Bara nu. Eftersom detta är allt vi har.

Moderskapet är en konstant dra vårt behov jämfört med våra barn. Tid för arbete eller tid för din make / maka? Sysslor eller speltid? Övning eller Netflix? Det är en aldrig sinande kamp för hur och var vi ska tillbringa vår dyrbara tid och som förtjänar det mer än oss.

Men på denna natt, jag gav det till henne, vilket är precis vad jag behövde också.

ADVERT

Lägg till din kommentar