Ingen

Käre Greg Berlanti,

Jag skriver till dig, direktör och kreativ kraft bakom Kärlek, Simon att säga tack.

Jag tog mina söner, min 13-åring och min öppet homosexuella nästan 11 år gammal — att en förhandstitt. Min yngre son, Brendan, kom till mig förra veckan för att han hade sett en annons för filmen. "Vi måste se det," sade han. "Finns det äntligen en film om homosexuella barn!"

Även jag visste Kärlek, Simon var på väg till teatern. Jag läste allt jag kunde hitta om filmen, mest för att se om jag kunde ta Brendan för att se det eftersom betyg är PG-13. Jag bestämde att han skulle bli bra med tanke på de samtal vi har haft, och särskilt på grund av hur han identifierar. Det mest oroande sak som jag läste var att Jennifer Garner och Josh Duhamel var tillräckligt gammal för att ha tonåriga barn. Men sedan igen, jag satt bredvid en nybliven 13-åring.

Våra utsålda publiken var fylld av tonåringar och även äldre homosexuella par. Publiken var sång under filmen — awws, flämtar, oh-nr och massor av skratt. Filmen slog an en sträng. Det var inte bara en banbrytande film med en homosexuell tonåring i centrum. Budskapet på ett tydligt fungerat med publiken. Att vara dig själv och äga vem du är vacker i stil just nu tack vare en öppet gay Olympiska konståkare . Kärlek, Simon är den klassiska high school romantisk komedi för det 21: a århundradet.

Jag antar att det borde verkligen inte förvåna mig att du gjorde denna film hända. För två decennier sedan, när jag var i college, religiöst jag såg en annan grupp av high school kids on Dawson ' s Creek . Du stod vid rodret när den första tv-kyss mellan två killar som sändes. Jag vet vad det innebar att mina homosexuella vänner så är det bara som jag vet vad den här filmen betyder att min son nu.

Jag inser att min familj lever i lite av en bubbla. Brendan var en prinsessan för hans skola Halloween-fest på sex och tågade in i hans första Pride-Paraden vid sju. I fjärde klass, han är klädd som Audra McDonald ' för Svart Historia Månad och i femte klass, han ritade en regnbåge flagga som den flagga som han identifierade sig med för sin klass öppet hus-projektet. När vi talar om Brendan, min man säger ofta, "Stereotyper ibland finns av en anledning." Vår teater kid upptäckte Liza Minnelli och Barbra Streisand medan du letar efter sin favorit musikaler på YouTube. "Born this Way" är hans hymn, han är ogenerat sig alltid. Naturligtvis, han skulle älska den här filmen och representation är viktigt.

Men någonstans i mitten Amerika finns det barn som vet att de är som Brendan, men är lika rädda som Simon. Denna film är ännu mer för dem. Jag tvivlar inte på några tonåring pojke kommer att ta flickan han kallar sin flickvän för att se Kärlek, Simon eftersom hon vill se Nick Robinson på tv. Jag hoppas att pojken kommer att se sig själv i Simon och få styrka och mod att leva sin sanning.

Kärlek, Simon finns också för rak barn — barn som kanske inte inser det kaos av deras vänner försöker ta sig ut. Det är en påminnelse om hur viktigt det är att vara en vän är och effekterna av mobbning. Körning hem från filmen, vi pratade om en av de mest viktiga saker som Simon säger, "jag ska vara den som bestämmer när och hur och vem vet, och hur jag får säga det, som är tänkt att vara min sak!"

Tack, Greg. Tack för att göra filmen alla våra barn behöver se just nu. Tack för att ge familjer möjlighet att ha viktiga samtal — om mobbning, om vänskap, om ärlighet och om att vara äkta. Och tack för en av de viktigaste linjerna en ung bög barn kan få höra: "jag är precis som du."

Kärlek, Nicole

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar