Ja, Du Kan Älska Ditt Andra Barn Lika Mycket Som Din Första

När jag fick veta att jag var gravid för andra gången, min dotter var bara tio månader gammal och fortfarande väldigt mycket en bebis. Jag hade haft turen att stanna hemma med henne och, som en följd, vi var riktigt nära. Jag vet att det låter konstigt. Naturligtvis, jag är nära med mina egna barn men vår närhet gick längre än att en mor-barn-relation. Vi var kompisar, partner på äventyr, vi tröstade varandra när de andra var upprörd... Vår bond förvånad över mig och jag kunde bara inte föreställa mig ett annat barn att konkurrera med det.

Vår relation var direkt påverkad av min graviditet så jag blev trött, illamående och ömmande. Jag hade aldrig tänkt på att ha två barn så tätt tillsammans och hatade att vara gravid när min äldste var fortfarande för ung för att förstå varför mamma hade plötsligt blivit så lame. Jag hade också planerat att amma min dotter tills hon var två, så när min mjölk torkade upp runt hennes första födelsedag, jag kände mig terar detta nya barn för att ännu en gång råna min dotter hennes babyhood.

Min son föddes genom ett enkelt och snabbt arbete hemma. Jag var upprymd för att möta honom och tacksam för att ha haft en händelselös födelse, men jag faktiskt inte gråta de mäktiga tårar av glädje tills några timmar efter hans födelse när min dotter kröp ner i sängen för att möta sin lillebror. Titta på henne nervöst påpeka hans "små öron" och "yittle fingrarna" var nog för att få vem som helst att gråta, jag blev genast fyllas med tankar om dem växa upp tillsammans och att vara bästa vänner för livet.

Under de första dagarna av min sons liv, jag hade fruktansvärt efterbörden smärtor varje gång han ammade, hade ont överallt och kände mig väldigt ensam eftersom min make var alltid försöker att få vår dotter ut ur huset så jag kunde vila. Jag längtade efter att få spendera mer tid med min dotter och verkligen inte känner så mycket kärlek för denna lilla främling som orsakade mig en intensiv smärta varje gång han ammade (som var hela tiden ).

Som du säkert vet, nyfödda barn är otroligt behövande och sällan säga 'tack.' Även om jag uppskattade all hjälp jag fick från min man, jag var svartsjuk när han var att få spendera med vår dotter. Jag ville gå på dagliga utflykter till stranden och ägna särskild tid med att läsa berättelser innan sängen. Istället var jag fast att sitta på en uppblåsbar ring i en fåtölj hela dagen med en krävande nyfödda knutet till min boob.

Bortsett från smärta och ensamhet, denna nya baby också såg mycket annorlunda än jag föreställt mig. Jag antar att jag förväntade mig en mini-version av min dotter, men han var en rynkig nyfödda och även om jag hatar att erkänna det, jag trodde att han var ganska... ful. Jag gick till och med så långt som att föreställa sig att något hände med honom och tänker att jag inte riktigt att vara upprörd. Det är då jag visste att jag behövde prata med någon. Jag tänkte att detta var ett tidigt tecken på förlossningsdepression och jag ville inte att röra runt med.

Jag uttryckte min oro för att min man genom att säga att barnet såg ut som en främling och att han inte såg ut som han var verkligen vår. Ju mer vi pratade, gick det upp för oss att vår dotter hade faktiskt skapad vår familj medan vår son var på väg in i det som en outsider av olika slag. Vi såg allt genom linsen på vår dotters liv. Vi oroliga för hur de med en annan unge kommer att påverka hennes. Skulle styra så mycket av vår uppmärksamhet till det nya barnet orsaka hennes att lida? Det var lite diskussion om vad detta betydde för vår son. Ingen av oss trodde att överväga hur har en stora syster så nära i ålder skulle påverka honom . Han var sekundära till vår oro för henne.

Lyckligtvis är dessa känslor verkligen bara varade i cirka en vecka. Mina hormoner balanserad ut, min smärta lagt sig och min sons lilla personlighet började vinna över mig. Han långsamt förvandlats till ett barn som såg ut som om han tillhörde mig. I själva verket ser tillbaka på bilder, han såg precis ut som hans syster gjorde när hon föddes, så jag antar att jag bara hade glömt hennes tidiga dagar.

Snart, jag var helt beroende av honom. Lite saker som lukten av hans händer (stinky från knöt nävarna) helt smält mig. Jag kände skyddande och moderns igen. Jag började även till förmån honom lite för att jag hade den instinktiva behovet av att skydda honom från hans stökiga och högljudda syster som gav honom kramar med lite för mycket entusiasm.

Min son är nu 9 månader gammal och min dotter är 2,5 och tack och lov kan jag säga att jag älskar båda mina barn lika. Livet har lugnat ner sig, vi har alla vant oss till varandra och vår familj definitivt känns komplett. Jag känner mig så lycklig att ha två fantastiska barn och älskar dem båda så mycket.

Okej, jag kanske älskar den som sover just nu bara teensy lite mer.

ADVERT

Lägg till din kommentar