Min Kärlek-Hat Förhållande Med HGTV

Åh, bekvämligheter i ett hem. Hem ljuva hem! Hemma är där hjärtat är! Och även det öppna konceptet kök, hans och hennes badrum vanities, en färdig källare, en härd rum, shiplap överallt en utomhus vardagsrum, ett media-rum, en människa grotta, och en mudroom.

Välkommen till HGVT här finns en 24-timmars-en-dag "vi ska bara slå ner som en vägg och öppna upp det" hem förbättring kanal

Vad är så beroendeframkallande om att vara en voyeur av en främling att söka efter det perfekta huset? Är jag bara sentimental sucker för en stor familj-möter-hem historia? Jag längtar efter en annan karriär som ett hus, flipper, spendera mina dagar scouting kort försäljning och shopping för shaker skåp och prisvärda träslag? Jag kan inte låta bli att bli lite dimmiga ögon när Chip och Joanna förbereda sig för att dra tillbaka en gigantisk "före" bild av en av 80-talet ranch och frågar, "Är du redo att se din fixer övre?"

Ja! Jag är redo! Jag är också angelägen om att se hur det unga paret som vill ha en strandnära hem men har en bungalow budget kommer att klara sig, och om den stora familjen som har vuxit ur sitt första hem vill älska det igen efter att totalt omforma och ett överflöd av nya innovativa lösningar för lagring. Och vad om att söt pensionerade paret från Indiana att slänga allt och bestämmer sig för att flytta till Malta? Kan de leva lyckliga i 400 kvadratmeter? (Förresten, om du någonsin vill att ditt hus plötsligt känner enorm bara titta på ett par avsnitt av House Hunters International . Det kommer att göra dig kram din diskmaskin och torktumlare.)

Jag älskar alla utställningar! Demo-dagar, den sparsamma volter, Fastigheten Bröder vänder gjutning förödelse i magiska bostäder!

Och ändå har jag inte. Det finns bara ett stort problem med att älska HGTV: när börjar det göra att du hatar ditt eget hem. Efter en nyligen HGTV binge, fann jag mig själv sittande vid mitt köksbord och tittar runt på min egen omgivning. Allt i eyeshot såg fel, dålig, dålig, eller är trasigt. Jag kröp ihop på plats på väggen där en grabb slet tapeter border mindre. Jag blev arg på den saknade trim på ön som jag har bett min man att ersätta för de senaste fem åren. Klinkergolv är kluvet i ett par ställen, låda drar är lös och skåpluckor är klibbiga och föråldrade.

Det kan allt bara bli bättre. Om jag bara kunde fixa det! Gör om det! Slå ner en vägg! Måla! Band! Byt ut! Så självklart skulle jag vara glad! Grattis! Grattis!

Några dagar senare, under ett sällsynt ögonblick när hela min familj var planterade framför TV: n, vi kom över en episod i HGTV: s Hus Jägare . Vi såg ett par minuter av ett härligt par med två små barn vandra runt i en 5 000 kvadratmeter stora huset och klagar.

Jag suckade. "Titta på alla som rymden! Vad skulle jag inte göra med ett spel rum och en stor tvättstuga och fler rum!"

Några sekunder gick av och sedan jag och min 17-åriga sade, "Men då skulle vi inte vara tillsammans så här. Vi skulle aldrig alla att vara tillsammans. Vem vill inte det?"

Jag blev chockad. Här var min tonåring verbalt smällde till mig över min otacksamhet ansikte. Det var som om alla timmar av hem förbättring voyeurism hade programmerat mig att tro att större och nyare alltid är lika med bättre. Skulle jag älska för folk från Fixer Övre för att komma till min åldrande och pojke-förstörde hem och arbeta sin magi? Uppenbarligen. Är det nödvändigt att min lycka? Inte en enda bit.

Jag kan garantera att när min familj sitter runt bordet efter middagen på kvällen är de inte ute på kluvet i golvet och rivit tapeter. De tittar på mig, sin pappa, sina bröder och sina tallrikar. Och vet du vad? Det är allt de behöver.

Det är allt jag behöver också.

Jag kommer att avsluta min HGTV missbruk? Förmodligen inte. Jag menar, vem gör inte dagdrömma om att ta en slägga för att tvål avskum-omfattas badrum kakel? Men behöver jag för att stoppa och kontrollera mig själv på den otacksamma dörren? -Hundra procent, ja, jag definitivt göra.

Tills dess, kommer jag att älska och uppskatta min trasiga hem, eftersom det är bostäder och som hjälper mig att höja lite mycket häftigt och mycket obruten barn. Och vad mer kan jag begära än så? OK, fina en mudroom.

Men bara om det är täckt i shiplap.

ADVERT

Lägg till din kommentar