Sann Historia: En Robot Dammsugare Har Förändrat Mitt Liv

För ett par månader sedan, min man gav mig den sötaste, mest omtänksamma present till vår bröllopsdag. Den typ av gåva som berättar för mig att han verkligen känner mig. Min man förstår mig.

Han fick mig en Roomba.

Vissa av er kanske blir upprörda för att få en rengöring apparaten för en present. Inte jag, mina vänner. Jag har aldrig varit i smycken eller dyra parfymer. Men min kärlek för språk? Min kärlek för språk är mindre städning. Och min nya bästa vän, Roomba, talar högt och tydligt.

Vi lever i ett relativt litet hus. Vi har två små barn, två katter och en hund. Jag bär strumpor eller tofflor i mitt hus för året runt eftersom vi inte bära skor i huset, men våra golv är fortfarande täckt av skit. Husdjur hår och människor hår och smulor och smuts och andra random-ass partiklar som gör sin väg in i våra hem från omvärlden hålla sig till sulorna på mina fötter om jag går barfota. Plocka skit av min fötter är en av mina minst favorit sätt att spendera en eftermiddag.

Det enda sättet jag har kunnat hålla min våningar utan tumbleweeds och bitar av jorden är att sopa och dammsuga hela huset varje dag. Varje dag, att jag kunde spendera min tid att göra något oändligt antal saker som är roligare än att dammsuga. Jag hatar att dammsuga. Jag hatar svepande. Och den totala avsaknaden av njutning är därför som jag sällan gör det. Visst, payoff är ett rent golv, som jag helt uppskatta. Men till vilken kostnad?

40 minuter per dag. Det är kostnaden. Det kan vara ett litet hus, men det tar mig ca 40 minuter för att helt dammsuga hela.

Så det är klart att jag skulle låta mitt golv att gå. Och när våningar gå, det går allt. Om jag inte kan hitta motivationen till att dammsuga när jag vet att det verkligen behöver göras, jag kommer inte att dyka upp och säga "Åh, men kanske ska jag skrubba några toaletter i stället!" Om jag undvika vissa städning, jag undvika det hela. Det är som när du undviker din hög underhåll vän som du inte har energi att ta itu med. Du kan inte umgås med dina chill vänner på Starbucks under den tiden. Hon kan se dig. Jag vill inte att mitt golv för att se mig hänga med mina Badkar och Kakel.

Men de sista två månaderna, det är som att jag hittat en app som kommer att automatiskt reagera på texter från hög-underhåll vän med "OMG det är galet." Min bästa vän, Roomba gör det för mitt golv. Och eftersom min energi inte är dränerad med som vän/mitt golv, min hela huset har genomgående rätas upp. Inte mousserande rena, men rakt och snyggt och jag älskar det av hela mitt hjärta.

Du vet de inlägg på Pinterest om att göra en 10-minuters pickup runt ditt hus för att hålla den ren? Jag kommer aldrig ihåg att göra dem. Men min bästa vän, Roomba går på ett schema som jag satte. Min preferens är för det att städa på morgonen medan jag är ute och springa ärenden. Så varje natt, jag har incitament att zip genom mitt hus och plocka skit upp. Jag kasta leksaker i en korg, runda upp alla herrelösa tvättservice, ordna kasta kuddar och filtar tillbaka på soffan (kan jag få en robot som skriker på mina barn varje gång de kastar dem på marken för ingen anledning?) och se till att min bästa vän, Roomba har en tydlig stig.

Det blir till Om Du Ger Musen En Cookie: Rent Hus Edition .

Om du ger mamma en Roomba kommer hon att plocka upp hennes golv. När hon plockar upp golvet, hon märker fjärrkontroller under soffan, så hon sätter dem på soffbordet. När hon sätter fjärrkontroller på soffbordet, hon röjer upp i den klibbiga saker från gud vet vad med en desinficerande våtservett. Sedan tar hon torka i kök och bestämmer sig för att rensa bort räknarna. Om Pappa går förbi, hon kommer att lämna honom smutsiga strumpor i hennes hand och be honom att sätta dem i korg. Samtidigt som han lägger dem i en korg, hon kommer att be honom att börja en massa handdukar. Då kommer hon ihåg badrum behöver fräscha handdukar. När hon sätter den nya handdukar i badrummet, hon kommer att sätta undan hudvård produkter som hon kvar på diskbänken. I diskhon, hon märker en tandkräm glob, så hon ger det hela en spray och en trasa. Eftersom hon är där, hon bestämde sig för att ge toalett en snabb swish. När hon ser ner på toaletten, hon kommer att märka en del hår på badrumsgolvet. Så hon ska trycka på knappen på hennes Roomba och koppla av i sängen samtidigt som det suger upp all smuts och hår och smulor hennes familj skapar varje dag på grund av att tekniken är fantastisk och robot dammsugare som gör detta till ett helvete för en tid att vara vid liv.

Det är precis så det går några nätter. Men andra, jag bara få mitt golv klara och behöver inte oroa dig för mycket annat eftersom det inte finns dagar av smuts som omger mig. Vissa nätter kan jag stoppa saker i en korg eller ett klädskåp. Men alla morgnar, jag har ett rent golv. Och eftersom att dammsuga är inte bara golv-relaterade lite städning jag hatar, det är också en robot mop som går under namnet Braava. Förmodligen är det som kallas att eftersom Bravo är vad jag skrika som jag gör en Riskfylld Verksamhet glida över min pipig ren lövskog efter det körs.

Min mycket goda vän Braava är inte så high-tech som min bästa vän Roomba, men det blir mitt golv rent utan mig med att göra så mycket, förutom ladda batteriet. Det kan göra våt, fuktig, eller torrmoppning, beroende på dynan som jag använder. Jag satt i det rum jag vill ha sugit— oftast, mitt kök— tryck på en knapp, och det går upp och ner mitt golv tills det hela är rensat.

Jag är fullt villig att underkasta sig vår robot herrar om de ska städa mitt golv för mig. De har slutligen gjort mig till den irriterande mamma med att städa huset har jag alltid velat vara.

Jag fick en gratis Bravaa för granskning, men åsikterna är fast min egen. Lovar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar