Jag Älskar Att Vara En Ensamstående Mamma

Låt mig säga detta nu. Att vara en ensamstående mamma är svårt som fan. Du sällan får ledig tid, dina barn inte uppskattar dig, att samhället inte respekterar dig, och du är bokstavligen gör allt själv. Men det är faktiskt något vackert om det också. När du gör det själv, du kallar skotten. Och när du har all kontroll, ingen kan tala om för dig vad du ska göra. Även de dagar när det är så svårt att jag vill krypa ihop i fosterställning och gråta, jag är glad att vara en ensamstående mamma eftersom jag får göra vad fan jag vill.

Jag har varit ensamstående mamma för ganska mycket min son hela livet. Och medan hans pappa är väldigt mycket i hans liv, som han inte riktigt engagera sig i detaljer. Jag har gjort alla viktiga beslut om hur jag ska kunna höja vår son. Beviljas, om min sons pappa någonsin väljer att ta ett intresse, jag skulle naturligtvis välkomna.

Men tills det faktiskt händer, jag är HBIC. Tidigt en av de största saker som gjorde mig glad att vara en ensamstående mamma var amning. Jag visste alltid att vård tidigare års ålder var viktigt för mig. Och så länge min son fortfarande var intresserad, jag ville inte sluta med det helt enkelt på grund av sin ålder. Trots att mitt ex sa aldrig rent ut att min utökad vård brydde sig om honom, det skulle vara kommentarer här och där som, "Åh, du är fortfarande göra det?" eller "Är du inte kommer att vänja honom?"

"Nej," skulle jag glatt svara, att veta att det verkligen var ingenting han kunde göra. Särskilt eftersom vi inte bor tillsammans.

En hel del av de saker som gör mig glad att vara en ensamstående mamma verkar ganska grundläggande. Till exempel, jag får fullständig kontroll över min sons garderob. När hans pappa köper honom saker, det är klart att han inte riktigt uppmärksamma vad vår son normalt bär. Till exempel, han köpte vår fyra år gamla skor med skosnören, full vetskap om att våra barn kan inte knyta sin jävla skor. Vilket innebär att han förväntar mig att knyta sina skor hela tiden och/eller att han förväntar mig att vara den som lär honom hur man knyter sina skor på toppen av allt annat. Onödigt att säga, skor sitter i garderoben (tack och lov köpte han dem som två storlekar för stora).

Och så får jag se till att min son lär sig alla de saker som är viktiga för mig. Främst saker som skulle vara abstrakt om han bodde i ett hus med mig och sin pappa. Jag identifierar sig som queer, och bor i en hetero-presentera hushåll skulle göra det svårare för honom att förstå att inte alla romantiska relationer ser ut som en stereotyp av hetero-koppling. Men att se mig att dejta en kvinna, och att vara runt det, normaliserar det på ett mycket mer konkret sätt.

Detta är kanske inte något man tänker på, men med friheten att bara plocka upp och gå är en annan fantastisk fördel av att vara en ensamstående mamma. Säga, om vi har varit fast i huset för vilken anledning som helst och jag ta honom till en eftermiddag på Target eller kanske ut på en cupcake eller en sen natt på en väns hus, att jag inte behöver komma hem för att någon förväntar sig att vi ska vara där. Jag behöver inte någons tillåtelse att göra vad jag vill med min son.

Friheten är definitivt något som gör mig glad att vara en ensamstående mamma. Jag har alltid ett behov av att ha kontroll över mitt liv. Och när jag var i ett förhållande, jag skulle gärna göra kompromisser, men nu, om jag inte vill, jag behöver inte — så länge som min kiddo är inte i fara. På grund av detta, det är typ av svårt för mig att förstå konceptet med att kolla med någon om saker som middag eller hur mycket pengar jag spenderade på mat.

Jag är mest glad att vara en ensamstående mamma eftersom min son får se mig ass, rfr. Med min son se sin mamma som en stark, självständig kvinna som hanterar henne skit betyder världen för mig. Jag vill att han ska veta att kvinnor är så jävla badasses vem som kan göra vad fan de behöver göra. Och ärligt talat, jag vet inte ett bättre sätt än att höja honom av mig själv. Ibland ser han den inte-så-bra sida, men för det mesta, han vet att Mamma gör allt för honom av hennes jävla själv.

Men kanske den största anledningen till att jag är glad att vara en ensamstående mamma är när min son kastar sina armar runt min hals och berättar för mig hur mycket han älskar mig. Visst, han skulle nog ändå säga att om hans pappa var med mer i bilden, men hey. Jag har inga problem att erkänna att jag är super petty. För att göra det på mitt eget oftast känner jag mig som en boss .

Jag säger oftast för det är klart att det finns dagar då jag känner att jag bokstavligen på att drunkna.

Att vara en ensamstående mamma kommer förmodligen aldrig att bli lättare. Jag vet att jag är lycklig att ha stöd från mina barns pappa, men jisses, det är inte tillräckligt. Ibland gör jag önskar att hans pappa skulle ta mer av ett intresse för detaljer. Det behöver inte vara hela tiden, men att få till ibland dela den mentala belastningen skulle vara trevligt.

I slutändan, men jag är glad att vara en ensamstående mamma, om du av någon annan anledning än att jag får kalla alla skott. Och det betyder en hel del.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar