Varför jag Älskar att Vara Mamma till Pojkar

Jag satt på soffan, min systerdotter på golvet framför mig.

"Håll fortfarande, honung," sade jag, eftersom hon började nervöst skruva på sig.

Jag tog ett avsnitt av hår och tvinnade det runt en annan punkt. Över -, under -, över -, under-tills hennes hår var tvinnade runt sig i en spiral, tunn fläta.

År sedan, när barnen var bara hopp i mitt hjärta, detta är vad jag hade föreställt mig föräldraskap skulle vara som: Fläta hår, färg på en stor köksbordet, glittrande craft-projekt, danslektioner, hjärta-till-hjärta samtal, make-up och mode råd.

Nu, två barn senare — två stökiga pojkar senare — jag har lärt mig att detta inte är vad moderskap har i beredskap för mig.

Jag kommer inte att vara en mamma till en liten flicka som bär fint kjolar och bouncy hårfläta.

Jag kommer inte att vara en mamma till en tonårig ung kvinna som har en uppkäftig attityd och teen angst.

Jag kommer inte att vara en mamma till en vuxen kvinna som ser mig för livet rådgivning och erbjuder upp mode tips.

Jag kommer inte att vara en mamma till en mamma som äntligen förstår vad det innebär att leva med hjärtat på utsidan av din kropp.

Jag kommer inte att vara mor till en flicka och en del av mig (en liten bit vissa dagar, en stor bit på andra dagar) sörjer förlusten.

Och ändå...

Jag är en mamma. Jag är en mamma till pojkar .

Det kommer inte att fläta hår eller smink tips, men det kan fortfarande vara hjärtat till hjärtan och dröm dela och öron redo att lyssna när de vill prata.

Det blir ingen prom klänningar eller klänningar bröllop, men det kommer fortfarande att vara råd om första kärlek och relationer och sorg.

Det blir ingen commiserating om förlossningen eller feminism (åtminstone inte på det sätt jag hade förväntat mig,) men det kan vara att sympatisera om svåra matematiska problem och tuffa bossar och ekonomisk kamp.

Eftersom jag är en mamma och det är vad mammor gör.

För mig, moderskap kanske inte inkluderar de glittrande craft-projekt, tebjudningar, modevisningar, Barbies, hår bågar och ballerina kjolar som jag hade tänkt. Men det kommer fortfarande att omfatta alla kramar, " hålla handen-support, tår att torka, det Du-Kan-Göra-Det pep samtal, It-Kommer-Få-Bättre försäkringar, tuck-ins, sen kväll oroande, det Gjorde-jag-Inte-Tillräckligt andra gissa, den skyhöga toppar när mina barn är verkligen lycklig, den förödande dalar när deras hjärtan är brustna och konstant, orubbliga hoppas att de alltid känner sig värdiga, uppfyllda och älskade.

Eftersom jag är en mamma. Och det är vad mammor — vad föräldrar — göra.

Om att bygga Lego torn eller med en tea party, oavsett om du tittar på Star Wars eller Cinderella oavsett om vi handlar för en balklänning eller plocka ut en corsage, i hjärtat av var och en av dessa aktiviteter är anslutning, vägledning och uppmuntran.

Föräldraskap, för mig, inte inkluderar många av de aktiviteter och intressen som jag hade väntat mig. Men, ärligt talat, inte så mycket om vad jag hade förväntat föräldraskap till vara som har haft sant — det finns så mycket mer av allt än vad jag någonsin hade trott.

Men i hjärtat av det hela, det är ett förtroende som dessa pojkar valdes särskilt för mig, och jag för dem. Och det är en vild, splittrade fred i den hemliga kunskapen. Det är en hänsynslös och överraskande Nåd att hedra roll.

Och, dessutom, glittrande craft-projekt egentligen bara göra en väldig oreda i alla fall. Och prinsessan ritningar från små pojkar är ganska söt.

Relaterade inlägg: Glitter är Djävulen (Och Andra Saker Moms för Flickor Lär sig)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar