5 Skäl till att jag Älskar att Vara en Militär Make / maka

En av de saker jag hör mest från civila mammor när de får veta att jag är en militära frun, "jag vet inte hur du gör det." Jag har alltid le och skratta. Det handlar så mycket om att vara en militär familj som är fantastiskt men det är naturligtvis inte den historia som gör rundor.

Visst, det finns saker som suger om att ha en aktiv skyldighet make / maka. Det finns ingen övertidsersättning när din soldat arbetar mer än 40 timmar i veckan, och det är bara ett par veckor när han kommer inte att fungera minst så mycket. De timmar som är galen— 6 till 8 pm var min mans genomsnittlig dag för ca 2 år, för att inte nämna den natten skift. Och naturligtvis, installationer kan vara själ-sugande och deprimerande lång (underdrift, någon?).

Men i slutet av dagen, jag fullkomligt älskar att vara en militär make / maka. För vår familj, bra långt överväger de dåliga. Här är varför.

1. Flytta. Ja, du läste rätt. Min man och jag älskar att flytta. I de senaste 11 åren har vi bott i Texas, Virginia, Tyskland, New Orleans, och Washington DC. PCSing (det är en permanent förändring av station) bär sin vikt i stress, men det är spännande också. Nya platser innebär nya vänner och nya äventyr och nya upplevelser. Utan den militära flytta oss så ofta som de gör, vårt liv skulle inte vara hälften så rika som de är nu.

2. Hälso-och sjukvård. Den Tricare system har sina brister, men det har också massor på massor av fördelar. Klinik besök utan en copay, gratis recept, sjukhusvistelse som inte kommit med ett lagförslag som liknar din inteckning. Jag har haft allt från säsongsbunden allergi till operationer till barn (ännu en född utomlands). Även om inte allt var perfekt, jag uppskattar att min familj har tillgång till hälso-och sjukvård som är bred och allmän.

3. Jobb stabilitet. För år min man och jag diskuterade huruvida han var i för lång tid—20 år—eller om han var att få reda på vid nästa tillfälle. Varje gång som tillfälle uppstod, vi kunde bara inte tycks kunna motivera det. Den civila arbetsmarknaden är en skrämmande okända jämfört med säker sak av det militära. Lägg till i hälso-och sjukvården, bostadsbidrag, pension... ingen av dessa var saker som vi hade att ta igen i den civila världen.

4. Militära rabatter. Haha, ja, jag vet. Det verkar som om en sådan liten sak. Men egentligen? De flesta stora återförsäljare ge någon form av militär rabatt, från restauranger till turistattraktioner till bil försäljning. Det är en del av vår livsstil är att civila inte anser de flesta av tiden, men som militära familjer uppskattar. Dessa rabatter låt våra familjer att göra saker som vi annars aldrig skulle ha råd att göra.

5. Militära vänner. Alla som flyttar har haft imponerande bieffekt av att öka mina vänner cirkel exponentiellt. Jag har träffat några av mina bästa vänner genom militären, och även en kändis eller två (en dag ska jag dela den über-förödmjukande berättelse om den dagen då jag träffade Gary Sinise). Och som ordspråket säger, det militära är en liten värld. Varje ny plats ger både nya ansikten och bekanta. Oavsett om vi går, jag är aldrig utan en vän eller två. Vem skulle inte älska det?

Inte alla är gjorda för det militära livet. Men min familj älskar det, och vi är här för att stanna.

Relaterade inlägg: 10 Saker Att Hända När Din Man Sätter

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar