Älska Den Du är Med

Åldrande. Ingen varnade mig.

Jag menar, vissa delar är en självklarhet. Den lilla rynka linjer runt ögonen, djupa sprickor över min panna. Jag har bilder för att bevisa att dessa saker händer. Varje år, jag lutade sig närmare mot spegeln för att titta på den långsamma förlopp. Inget av detta var en stor överraskning eftersom varje Olja Olay kommersiella sedan 1971 har berättat för mig att min ansikte kommer att åldras, och även, som en $5 flaska rosa, härligt doftande lotion kunde göra något åt det.

Men C-section ärr som rynkar pannan mer och mer varje år, en stor övre flik av hud hängande över den nedre kanten av en något hårig nästan privata delar hud? Vad vad? Jag visste inte att älska den ursprungliga jack i min mitten — eller mina knän. Ingen tar bilder på sina knän när de är unga och livliga. Igår var jag zoomat in på ett foto av mig som passerar vissa mållinjen för femton år sedan. Inga rynkor. Plötsligt insåg jag att mina knän inte alltid ser ut som en bit av kräppat tyg kastas i hörnet av garderoben.

Det finns så många delar av min kropp som Nu är jag undrar om . Vad gjorde du ser ut som före i nedåtgående hund, du hängiga bloodhound av en midsection? Eftersom jag tror att jag skulle komma ihåg om min mage hade käkar när jag var 20. Men åh, vänta. Jag var för upptagen med att hata den faktum är att min mage såg ut som en persika. Som en mage som ser ut som en frisk, saftig persika är en dålig sak.

Jag trodde nog att kollagen är en slags tvål för gamla människor att komma tillbaka då. Men jag är här för att berätta du det den pärlstav halsband av ungdomar som någon knäppte den dagen jag fyllde 42, och den dagen jag stod och tittade på den pärlor av kollagen fly från min kropp för att studsa över den golvet och gömma sig under den säng eller sängbord. Förlorade. För evigt.

Och det är inte så att jag inte göra min del för att hålla tillbaka den mars tid. Jag gör pilates. Jag kör. Men nu har jag inte köra så långt. På grund av tendinit och plantar fasciit. Vilket är konstigt, för om du slå upp det på WebMD, du 'll se att plantar fasciit är den sjukdom av gamla, tunga människor. Och missförstå mig inte. Jag kärlek tunga personer. Men om jag ska ha osteopeni eftersom jag vägde under 120 pund för de flesta av mitt liv, och Jag kommer också att ha plantar fasciit? Jag skulle vilja ha en göra-över.

Det är inte så att jag vill ha den där flickan tillbaka. Den tjej som hatade henne persika kött magen, den tjugo-något som inte hade något förtroende i den ord som kom ut som baby face, den kvinnan som skulle ha gett allt för att få gravida. Dessa människor är som något pinsamt släktingar som jag mår dåligt för, men föredrar att inte sitta bredvid på Thanksgiving middag. Jag ser tillräckligt mycket av mig själv i dem att veta att vi" re relaterat, men inte så mycket som vi kunde aldrig riktigt vara vänner.

Men det här mig? Detta klokare, starkare, kick-assier mig? Jag önskar bara att lite bitar av henne har inte hålla hängande, slapp, att falla av för att ha knuffat i min koffert för den nästa besök den mekaniker.

Igår hade jag min årliga mammografi. Den söt sjuksyster nöp min lite hängiga bröst mellan två bitar av glas, slå på den vice allt stramare. Eftersom det tydligen att hon inte se den svett droppade ner min rygg och den vit knoge grepp jag hade på den maskinen, frågade hon, "Är du okej?"

Jag insåg att dessa bröst kan det alltid vara den nästa sak att gå, annat brott till denna rostiga gamla lager som rymmer min själ. Och jag tänkte för mig själv, ja, att jag bara skulle räkna ut det. Den bryts ned fötter, den benskörhet, den oförklarligt högt kolesterol (jävla du genetik), den crepe hud, den skador och skymfer som kommer att ackumuleras över den år på denna kropp som började som en liten perfekta baby men långsamt har förlorat sin lyster över tiden. Det är den sätt av den världen och åldrande, antar jag.

Vi förändra människors liv, vinna tävlingar, uppfostra barn, och kärlek makarna. Vi har jobb och göra konst eller ett hem eller en fantastisk Pinterest-värdig tårta för våra barn. Vi gör saker vi aldrig skulle ha trott. Så jag antar att det är vettigt att våra själar växer bredare och mer bländande lysande varje år, den tankar som innehåller dem att få lite mer bucklig och ärrad, krökta och böjda. Den gamla devisen om att gärna bosätter sig i kärlek kommer att tänka på. (Tack du , Crosby, Stills, Nash and Young.)

Om du kan inte vara med den en du kärlek , honung, kärlek den en du ' re med.

Jag är bara halvvägs där, hoppas jag, halvvägs till den punkt där hela min kropp form av grottor i sig själv och kollapsar. I kommande åren kommer det att oh-så-många förolämpningar och skador för att lägga till den ständigt växande listan, om jag tar hand och är mycket lycklig.

Så då kanske det är den tid kärlek den en Jag är med att njuta av den starka armar, Bingo vingar eller inte, den allt mer hängiga bröst jag har, den något dimpled lår som fortfarande kan springa lite, den crepe knän som snart kommer att bli hela crepe ben. Hon kan inte mycket att titta på, men hon är alla mina.

"Är du okej?" den sjuksköterska upprepas.

"Javisst", flämtade jag, från och mellan sammanbitna läppar. "Visst. Jag är okej."

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar