'Lotus Födda" Är På Uppgång, Och Vi Har Frågor

Okej, jag anser mig själv vara väldigt öppen när det kommer till val kvinnor gör om deras födelse — eller något annat för den delen. Om du vill föda barn i ett badkar i din bakgård, göra det . Och om det finns något sätt du skulle föda utan din älskade epidural , awesome .

Jag tror att det viktigaste i en födelse — förutom säkerhet, naturligtvis — är som en mor känner befogenhet av hennes birthing val, men hennes födelse princip ut (vilket, som vi vet, är ofta utanför vår kontroll).

Jag gjorde fel på den krispigt sida när det kom till att föda mina barn. Jag födde hemma med två välutbildade barnmorskor. Vi ville inte bada våra barn för ett par dagar efter födseln (förutom plats-städning här och där), och de var i princip hud-mot-hud med mig, gör inget annat än att amma, i flera dagar.

Så du skulle tror jag skulle vara ganska i ganska ny trend som verkar vara exploderar i förlossningarna världen och över alla sociala medier: lotus födelse. Om du inte vet vad det är, jag kommer att ge dig lowdown. Istället för att klippa navelsträngen efter förlossningen, eller fördröja cord clamping tills det tar stopp pulserande, barnet sitter fast på hela moderkakan tills sladden naturligt torkar och faller av. Denna process kan ta ett par dagar (3-10 dagar, enligt vissa förespråkare av praxis), så man behöver för att bära barnet är moderkakan runt överallt barnet går — oftast i en skål eller kruka, som på bilden här:

Jag förstår inte detta.

Om det är något du vill ha att göra, gå för det, naturligtvis. Men tanken på att ha ett ruttnande organ knutet till min bebis dagarna i ända under förlossningen är bara om den minst tilltalande idé som jag möjligen kan tänka sig.

Anhängare av tanken att känna att öva lotus födelse är den mest naturliga och andligt utvecklande sätt att ta itu med efterbörden. Som folk på LotusBirth.net uttryckte det: "Lotus födelse sträcker sig födelse tiden till den heliga dagar som följer och gör det möjligt för barnet, mamman och pappan och alla familjemedlemmar stanna upp, reflektera och engagera sig i naturens beteende. Lotus födelse är en kallelse att återvända till rytmer i naturen, för att bevittna den naturliga ordningen och att upplevelsen av att inte göra, bara vara."

Ja, att alla är fina och bra, men varför skulle jag behöva gå runt i huset med en bortskämd orgel i en gryta för att uppnå detta? Så vitt jag är orolig, efter att ha att ta itu med det belopp väsen skulle vara den totala motsatsen syfte "att bara vara."

Det verkar som om det skulle göra hela första dagarna efter födseln så mycket svårare (som om det inte svårt på många sätt redan!). Skulle inte de första försöken vid amning position vara bara helt krångligt och besvärligt? Blöjor förändringar skulle inte vara en promenad i parken heller. Plus, det är inte som att du inte har händerna fulla med en nyfödd, släpa dem och alla deras grejer runt — nu måste du lägga till en skål av förfall till mixen? Och om du har andra små barn också, jag kan inte föreställa mig vilken typ av stressiga situationer kan uppstå. Bara en sak att oroa sig för? Jag ska gå.

I slutändan, jag antar att det är frågan om den praxis som har några meriter från ett hälsofrämjande perspektiv. Ingen av lotus födelse webbplatser cite några medicinska bevis för att praxis, och jag kunde inte hitta någon form av studie där ute som stödde det. Jag gick gräva ytterligare, och talade till Dr Sylvia hela staden, en New York-baserad barnläkare som har arbetat på förlossningen. Dr. Personalen gav mig scoop på lotus födda ur ett medicinskt perspektiv.

"Jag tror inte att det finns några bevis, per se," Dr. Personalen säger. "Jag är ganska säker på att ingen har gjort en randomiserad kontroll studie av lotus vs. icke-lotus födelse och tittade på hälsan."

Dr. hela staden är också oroad över risken för infektioner som kan dyka oss som moderkakan sönderdelas, och varnar för bruket av den anledningen. Royal College of Obstetriker och Gynekologer släppt en liknande varning om risken för infektioner 2008 i en pm som riktar sig "icke-avgångsvederlag" födda (dvs, lotus födda).

Dr. hela staden plikttroget påpekar att lotus födslar bör skiljas från tanken på "en fördröjd cord clamping", vilket är där du låter sladden avsluta pulser för flera minuter efter födseln för att se till att allt blod från moderkakan och överförs till barnet. Denna praxis har faktiskt erkänd för hälsan och är som stöds med stora hälso-organisationer som American College of Obstetriker och Gynekologer.

"De hälsomässiga fördelarna av att fördröja cord clamping för några minuter är väl dokumenterade," säger Dr. hela staden, "Men lotus födslar går långt utöver denna rekommendation och inte kan antas ha likartade risker och förmåner."

Kalla mig trångsynt. Kalla mig andligt frånkopplad. Men jag tycker bara inte att bära omkring på ett torkat upp potten av ruttnande vävnad kommer att göra något för att anpassa mina chakran efter födseln, och låter som ingenting mer än en royal, blodig smärta i röven.

ADVERT

Lägg till din kommentar