Den Saknade Pusselbiten: Förlust av en Tvilling

För två år sedan, fick vi en stor överraskning och gick ombord på en känslomässig berg-och dalbana. Jag var gravid igen, mindre än ett år efter att vår dotter Madison. Vi hade bara känt att efter en vecka eller så, och fortfarande få vänja sig vid tanken på att ha två under två. När jag såg min OB i början av juli för att bekräfta det positiva testet, hon trodde att jag skulle vara mer än vad som ursprungligen har beräknats. Hon bestämde att jag skulle få ett ultraljud nästa dag, så att vi skulle kunna arbeta med ett exakt datum.

Adam var i Texas för arbete. När jag ringde honom för att låta honom veta att jag skulle vara med ett ultraljud tidigare än vi trodde, han erbjöd sig att försöka minska sin resa kort. Men efter att vi pratat en stund bestämde vi oss för att var dumt. Min vän var på väg för att titta på Madison, och detta var bara dating ultraljud. Han var på ett nytt jobb, och även om det skulle vara möjligt att boka om sina möten och ändra sin flygning, jag sa till honom att stanna. Så ensam att jag gick.

"Är du säker på att du är redo, honey?" ultraljud tech ville veta så jag lägger på bordet är sårbara och utsatta.

"Varför? Är det dåligt?" Mitt hjärta sjönk. "Det finns inga hjärtslag, är det?"

Hon gjorde en gest mot skärmen. "Jag ser två."

"Vänta, du ser två vad?"

Och då var det just där. Två hjärtslag. Två säckar. Två barn.

Efter att resten av min utnämning, en fläck av extra litteratur-och tvåbäddsrum terminologi (jag med tvåäggstvillingar, var och en med sin egen moderkaka) och planer för min "hög risk" - status, började jag frenetiskt sms. Jag sa till min man att ringa mig ASAP.

Hans svar: jag kommer. Är allt ok?

Mig: Du berätta för mig...

Jag kom hem och flippade ut till min fattiga bästa vän, med våra tre kollektiva barn runt omkring oss. Hon hade bara gjorde mig övertygad om att båda två skulle vara ok. Nu hade jag tänkt att ha tre under två – tre under 18 månader, och det var något ingen av oss visste hur man ska hantera.

När Adam och jag pratade den kvällen, vi var fortfarande kastas av denna nyhet. Vi bara fortsatte att tänka på saker vi skulle behöva. Madison var fortfarande ett barn själv! Vad skulle det göra för att hennes? Vi skulle behöva fördubbla allt – bilbarnstolar, spjälsängar, barnstolar. Vi skulle behöva en större bil! Hur i jorden var vi kommer att klara det?

Under de närmaste dagarna, att vi låter våra familjer och några fler vänner vet. Folk var stolta och glada och fulla av idéer och sätt att hjälpa till, och vi började att komma runt. Vi kunde för att göra detta. Det var fortfarande otroligt, det var ändå överväldigande, men vi var som bildar en plan.

Dagen innan Madison ' s första födelsedag, som jag närmade sig slutet av den första trimestern, jag vaknade blödning.

Jag skulle varnas för att blödningen var mycket vanligt när du bär en kombi, men när jag ringde kontoret, barnmorskan jag pratade med ville att jag skulle komma in direkt. Bara för att kolla. Hon ville veta om jag kunde lämna och komma in på kontoret i nästa halvtimme.

Adam var hemma denna gång, men Madison sov. Vi hade ett par minuter att bestämma om vi skulle vakna upp henne och alla går, eller om jag ska bege dig i mig själv. Det fanns inte tid för att få en barnvakt. Än en gång, jag var ensam med tech och sond. Och när jag körde hem, var jag åter överväldigad. Nu var jag bara redovisat ett levande barn.

Läkarna var mycket vänliga, försäkra mig om att detta är mycket vanligt i två graviditeter. Många start på det sättet, men inte på det sättet. Det fanns ingen anledning att jag inte kunde bära Barnet En till termin.

Men hur gör du för att bearbeta det?

Jag var ledsen över förlusten, men jag lämnade kontoret fortfarande mycket gravid. Det var en otrolig konflikt som jag fortfarande funderar över. Jag tror ärligt talat, av Reagan som en tvilling. En tvilling utan sin tvilling. Jag undrar om hennes bror eller syster skulle vara äventyrlig, så vig, som fysiska som Reagan. Eller skulle med en kompis i sin egen ålder har lugnat Reagan ner?

Hur skulle vår familj att vara annorlunda? Hur annorlunda skulle Madison vara, som en stora syster till tvillingar?

Reagan ' s twin är sammanflätade med mina minnen av graviditeten. I varje ultraljud, Baby B mättes tills det inte fanns något kvar.

Efter mitt första missfall, jag var fysiskt tom. Det var över.

Efter att ha förlorat Baby B, att barnet fortfarande var där. Fortfarande en del av mig. Jag visste att det inte skulle bli någon förfaranden, men på något sätt jag hade inte insett att barnet utan ett hjärtslag skulle bara...vistelse. En del av graviditeten. En del av mig. En del av Reagan. En del av hela upplevelsen.

Det var nästan ingenstans att vända sig för att få svar. Jag visste att människor som hade förlorat två graviditeter, men vem var inte längre gravid alls. Jag visste att vissa människor med "försvinnande tvillingar". Men min situation? I slutet av den första trimestern? Nästan ingen som jag kunde hitta.

När jag delade med mig av min historia med min online group, ett av de flickor chattade mig. Hennes barn var också ett enda tvilling. Hennes tvilling-graviditet som slutade i slutet av den första trimestern, som min. Vi talar med jämna mellanrum, om den situationen. Hon har gått med på att ha tvillingar födda på samma dag som sin äldre syster, och jag frågade henne om att ha tvillingar hjälpte henne att bearbeta sin första dotters situation.

Svaret? Inte riktigt. Känslor av dubbel förlust inte gå bort – även efter att ha tvillingar.

När Reagan är äldre, vi planerar på att tala om för henne hur hon började. Det är en del av henne. Det är en del av vem hon är. En saknad bit.

Vi är mycket nöjda med den familj vi har. Vi fungerar perfekt som en familj på fyra. Vi är inte längtar efter att ha ett tredje barn, bara för att vid ett tillfälle, vi trodde att vi skulle vara en familj på fem personer.

Men...

Två år senare och det är fortfarande med mig. Oavsett vad, jag tror att det alltid kommer att vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar