Du Är Fortfarande En Mamma

Jag har aldrig upplevt det. Telefonen ringa. Det knackar på dörren. Plågsamma minuter, dagar, veckor och månader. Undrar om du kan gå på.

Att vakna upp varje morgon tro att det var en dröm. Passerar deras sovrum och kikar in, hoppas att se dem, höra deras andas när de sover. Att röra något som kan ha tillhört dem. Figursätta själv i deras kläder, dem som är villiga att ge dig en kram. Sova i sin säng i hopp om att somna där de en gång lägga sitt huvud. Försöker att göra känsla av vad som har hänt.

Jag har gått på begravningar, men jag har inte haft att sitta i den främre, skyddar mitt ansikte från andra. Önskar jag kunde krypa i kistan och håll kvar på mitt barn en gång till.

Jag har sett dig att fortsätta på, såg du lära andras barn. Jag titta du behandla dem med en unik vänlighet. Du lyssnar lite längre, håller sin hand lite hårdare, och krama dem lite hårdare.

Du når ut till andra mammor som har upplevt förlusten av ett barn. Du sätter din egen smärta och sorg åt sidan för att ge tröst . Du håller sin hand, torka sina tårar, och lyssna.

Jag har suttit med vid bordet, på den andra sidan. Höll din hand och kämpade för att hitta de rätta orden att säga. Önskar jag kunde ta bort smärta för bara ett kort ögonblick, för att ge dig lite lugn och ro.

Dagarna passerar och slå in i år. Du hittar ett sätt att komma ihåg ett leende, ett skratt, en lätt kyss på kinden.

Du kan ha bara höll sin hand för en kort stund, men du kommer att hålla sitt hjärta för evigt. Alla deras minnen, segrar, sorger och prestationer kommer att leva vidare inom din själ.

De kommer att gå tillsammans med dig, ger dig mod att fortsätta på din väg. Nå ut till dina hand, trycker du för att hitta styrkan att sätta den ena foten framför den andra.

Du visste aldrig hur stark du var, tills stark var allt som fanns kvar för att vara. Att vara mamma är att lära sig om styrkor du inte visste att du hade och göra med rädsla som du inte visste fanns.

Eftersom du fortfarande är en mamma.

Du är fortfarande en mamma, med varje del av din kropp och själ. Jag beundrar din skönhet, medkänsla, kärlek och mod. Resten av oss kan lära sig en hel del från dig. Din snäll, mild natur. Din förmåga att nå ut ibland när allt du vill göra är att dra i.

Du har lärt mig att ära, att vårda och ta i varje ögonblick. Leende på många anledningar till mitt barn ge glädje till mitt liv och lära sig att arbeta genom utmaningar. Du påminna mig om att det finns inget sätt att vara en perfekt mamma, men det finns miljoner sätt att vara en bra en.

Någon sade en gång att vara mamma är älskar dina barn mer än du någonsin älskat dig. Du är ett sant bevis på att kärleken.

Du är fortfarande en mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar