Det Är Därför jag Ser Fram emot sommarlov

När min åtta-åriga dotter med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) är i skolan, jag hatar nästan lika mycket som hon gör. För ungefär tio månader av året, hon är i ett klassrum och utformad för studerande förväntas sitta ner, sitta still, och följa, men hon var avsedd att vara i ständig rörelse, otålig, och att tänka utanför boxen.

För att vara ärlig, min dotter hittar nästan alla ämnen i skolan tråkigt, så när det är en lektion om fraktioner till exempel, hon kämpar med all sin kraft för att uppmärksamma. De flesta neurotypiska barn kan ställa ut den fågel som sjunger utanför fönstret eller klasskamrat trycka hans penna på ett skrivbord, men för barn som min dotter, deras hjärnor är kopplade till försök att uppmärksamma allt . Detta är en välsignelse och en förbannelse.

Om inte min dotter som är mycket intresserad av något och kommer även hyper-fokusera på det ibland, hennes hjärna kommer att vara att försöka ta in allt... sevärdheter, ljud, även lukter. Problemet med detta är att istället för att få den hel pizza paj, hon är bara att få en skiva. Till exempel, under en historielektion, hon kanske har hört lite om Henry Ford för att skapa den T-Ford, men missade en del om honom att vara först med att skapa ett löpande band. På grund av de delar som hon missat, hon kämpar med inlämningsuppgifter och prov.

På papper och i jämförelse med andra studenter, att hon kan se ut att vara lat och inte särskilt smart, men hon är faktiskt väldigt intelligent. Hon är en djup tänkare och kan förstå begrepp som de flesta neurotypiska barn inte kan. När man frågade om något som hon verkligen brinner för, hon kommer att ge dig en mycket tankeväckande och uppriktiga svar. Några av hennes tankar och insikter som hon delar med mig blåsa bort mig. Tyvärr, dessa är de typer av saker som inte tagits hänsyn till i klassrummet. I stället, har hon gett tråkigt flervalsfrågor om ämnen som hon har absolut inget intresse av.

När hon kommer hem från skolan, läxor är en kamp och även känns som en kamp ibland. Även om hon har blivit bättre på att försöka få ut av att göra sina läxor under åren, det är fortfarande en mycket obehaglig upplevelse för oss båda. Hon kämpar med att ha en verkställande funktion och organisation som krävs för att slutföra uppdrag, så jag måste sitta bredvid henne för att hjälpa henne att komma igång och hålla henne på rätt spår och på uppgiften.

För skrivuppgifter, hennes handstil är helt hemsk. Hon vill få igenom det så snabbt som möjligt och hon platt ut bryr sig inte om hennes handstil är rörigt. Även om hennes handstil får mig att krypa ibland och jag vet att hon klarar av att skriva en snyggare, jag har lärt mig att låta det gå. Annars, det kommer att bli en härdsmälta och tårar, vilket kommer att resultera i att det tar längre tid att slutföra sin hemläxa.

När hon har en matte problem som hon inte förstår, hon blir lätt frustrerad och arg, även kasta sig på golvet ibland. Jag är precis där bredvid henne försöker att hjälpa henne med hennes läxor, men hon kommer att fortsätta att gråta och skrika att hon inte förstår och att hon hatar matte. Det tar alla mina krafter att behålla lugnet och inte tappa mitt tålamod med henne. Så småningom, hon lugnar ner sig tillräckligt för att låta mig hjälpa henne och hon avslutar sin hemläxa. Alla av det. Varje dag.

Ja, läxor är svårare för barn med ADHD och jag antar att jag skulle kunna göra en förfrågan till läraren för att inte låta mitt barn att ha läxor som vissa elever har skrivit in i sina IEPs/504s . Men, om du älskar eller hatar min åsikt, detta är något jag känner väldigt starkt för det med mina egna barn. Att ha ADHD är inte ett "frikort" för att hoppa över läxor (eller något annat för den delen). Det finns ingen gratis inträde i livet och jag vill ha och behöver min dotter att förstå detta.

Vissa saker i livet kommer alltid att vara svårare för min dotter att uppnå, men det betyder inte att de inte är nåbara. Hon är smart, kreativ och påhittig och även om hon kan ta en annan strategi, behöver ett boende, och extra hjälp, det är ingen tvekan i mitt sinne att hon kan nå något mål.

Förutom skolarbete, min dotter också kämpar för socialt under läsåret. Nyligen genomförda studier har visat att hjärnans utveckling hos barn med ADHD är ungefär tre år efter sina kamrater. Medan andra tredje väghyvlar är samlade i en cirkel lugnt prata om en aktuell film, min dotter hoppar omkring och låtsas att hon är en kanin. Jag älskar den ungen till döden och jag, för en, uppskattar hennes fantasifulla och kreativa sinne, men jag kan också se varför hennes kamrater hitta hennes udda. De är inte emot henne, eftersom de inte förstår henne.

Som en vuxen som redan gått igenom det förut, jag vet att det är deras förlust, och att vara omtyckt av de "coola tjejer" det spelar ingen roll, men att min lilla flicka, hennes värld blir krossade varje gång hon ser andra tjejer att få överlämnas inbjudningar till födelsedagsfester och inte hennes. Hennes lilla hjärta pauser varje gång hon försöker gå med i en konversation och stängs med en kaxig, "Det är ingen av ditt företag." Som sin mor, det krossar mitt hjärta också och jag är trött på det.

Lyckligtvis kom i mitten på juni, min dotter kommer att bli min och jag planerar att förstöra fan av henne, och rättmätigt så. Hon förtjänar verkligen ett bra sommarlov. Hon arbetar så hårt under läsåret att följa så gott hon kan, både akademiskt och socialt. Här är några av de saker som min dotter inte att göra under sommaruppehållet:

Mitt barn kommer inte att läsa läroböcker. I stället hennes sommar dagar kommer att fyllas med henne att läsa hennes favoriter, som Kapten Kalsong och Hund Man . Vi tar vecka för resor till biblioteket, där hon kommer att vara fria att välja vad böcker hon gillar och hitta nya favoriter.

Mitt barn kommer inte att lära dig om ämnen som hon inte bryr sig om. Istället ska jag låta henne bestämma allt på egen hand vad hon vill lära sig om. Om hon vill lära sig att göra slime, det är coolt. Om hon vill lära sig mer om hur fungerar återvinning, som är cool också. Det är viktigt att vårda våra barns naturliga nyfikenhet och hjälpa dem vidare i sin utbildning om ämnen de brinner för.

Mitt barn kommer inte att lämnas ut. I stället kommer vi att bjuda in sina nära vänner över för roliga playdates. Dessa vänner till henne att förstå och uppskatta henne för vem hon är och det gör mitt hjärta glad.

Mitt barn kommer inte att bli uttråkad. I stället hennes sommar dagar kommer att fyllas med alla de saker som hon älskar: art projekt, experiment, simma, åka rullskridskor, och utflykter till stranden och nöjesparker. I grund och botten, allt det vi inte har tid för under läsåret.

Om du är förälder till ett barn med ADHD, du kommer aldrig att fullt förstå vad dessa barn går igenom under läsåret. Det finns många tårar och många slagsmål. Det är sena nätter och sömnlösa nätter. Det finns många kamper, men det finns också många triumfer.

Som föräldrar, vi uppleva allt med dem och det är rent ut sagt hårt och smutsigt arbete, men att vi på något sätt alltid lyckas få igenom det varje år. Vi hjälper våra barn. Vi uppmuntrar dem. Vi driver dem att nå sin fulla potential. Varje uns av vår energi används för att se till att våra barn är på rätt väg. Tyvärr, våra barn inte ens verkar märka. Vi får aldrig så mycket som ett litet "tack". Inte från våra barn. Inte från skolan. Ingen.

Så jag är här för att berätta du att du och ditt barn rockade det här läsåret och ni båda förtjänar en fantastisk sommar och semester. Jag hoppas att du får en. Tills nästa år...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar