Letar du efter ett Land av Empati och Undrar

Jag skulle vilja att leva i ett land där min son Tucker är en av många, och många har en mängd skillnader. Ett land där ingen av dessa skillnader anses lidanden, särskilda behov, funktionshinder eller utvecklingsstörning förseningar. I detta land, människors egenheter och skillnader skulle inte vara märkt. De skulle inte vara viktigt. Alla är unika skulle firas.

Det enda viktiga i min trott mark är en persons hjärta. Hans empati. Hans förmåga att hitta undrar. Att uppleva glädje när man blåser bubblor på en blåsig vårdag, snarare än att oroa om en deadline, ett jobb, en förfallen faktura, eller en sjukdom.

En plats där alla boende kunna överge sin telefon och följ hennes son på hans strävan att bäst efterlikna flygning mönster av en oberäknelig fjäril. Att uppleva undrar. Glädje.

Jag skulle vilja att leva i ett land där hudfärg är anmärkningsvärt eftersom det är en färg av en persons strumpor. En plats där par som faller i kärlek är automatiskt en familj, oavsett om de ansåg att deras grannar, eller deras regeringar håll.

När en persons åtgärder mot andra är märkt. Uppskattat. En plats där kostnaden för hennes handväska eller hennes skor, är det inte.

Jag skulle vilja leva i en värld där jag kan ta med min son till lekplatsen och det faktum att han spelar otroligt bra med en okänd yngre vän är vad som märkte snarare än det faktum att hans nya, yngre vän är miles ovanför honom i språket. I att veta hur man spelar. I, tja, allt.

Jag skulle vilja för oss alla att bara sola sig över den glädje sett på två pojkar står inför bindning över att hitta en övergiven boll.

Jag skulle vilja för oss alla att bara vara.

Kan du tänka dig?

Jag kan.

Jag ser att glädje och undrar om min lilla pojkens ansikte varje dag. Han ser magi.

Han får mig att vilja komma tillbaka för att se det magiska.

Eftersom denna mark för mig skulle också tillåta mig att se min son nyligen skolan foto och inte att analysera det. Det skulle hålla mig i den varma armar i magen-skratt nu min make och jag hade när vi först såg den, och tänkte, "Oh my...han ser så busig! Så vuxit upp! Så vackert."

I stället studerade jag att foto sent på natten, ensam, och undrade om hans skola bilden ser ut som autism. Om min lilla pojke vackra ögon alla kisade upp som om han döljer något tänkt, i stället, att han var en "jag behöver en paus" - punkt. Att han kan ha blivit skrämda eller överväldigad och inte har ord för att säga så. Att han kan ha blivit skrämd.

Jag skulle vilja att leva i ett land där empati och undrar regel.

Där våra olikheter inte.

Vet du vad det bästa är? Detta land existerar.

Det finns just nu. Det finns i dig. Vi, mina vänner, har makt att förändra våra världar och våra wanna-länder och våra hem till platser fyllda med vördnad och förundran.

Det börjar med dig. Med mig. Med våra barn. Det börjar med hur vi väljer att spendera de kommande fem minuter. Nästa timme. Den nästa år. Nästa resten-av-våra-liv.

Det börjar i morgon, när vi är stressad, överväldigad, upptagen -, och irriterad. Ta en stund och titta inte bort. Försök att få ögonkontakt med pojken som gör dig obekväm. Säga hej. Att ge sin trötta mamma med ett leende.

Ge henne ett leende som förmedlar budskapet att vi är alla i detta tillsammans.

Ditt leende kan bara vara en sak, idag, som låter henne veta att det verkligen är empati och undrar.

Och det är Överallt.

ADVERT

Lägg till din kommentar