Länge Leve Tupplur!

Föräldraskap inte kommer med en manual.

När jag har försökt att beskriva föräldraskap för personer utan barn, jag använder ofta som exempel på en forskare. Varje barn, i alla olika skeden av sina liv, är nästan som att komma upp med en hypotes och försöker att antingen bevisa eller motbevisa sade teori. Varje dag du passar i din labbrock (yoga byxor), du har din Bunsen-brännare (mikrovågsugn) och din bägare (flaskor formel) och du håller noggranna anteckningar (post-det är staplade på kylskåpsdörren) så att dina resultat.

Släppa min tre år gamla tupplur den här sommaren var en dålig idé. Det var en hypotes som har varit helt fel med mina småbarn personlighet sent på dagen. Det är helt och hållet mitt fel och jag kommer att ta en för laget på detta.

Han var inte redo.

Han är inte redo.

Men problemet med barn, till skillnad från vetenskapliga data, är att de är mänskliga varelser. Du kan bara manipulera barnen så långt, medan den vetenskapliga resultaten kan bli skev åt vänster eller höger. Och detta är inte G. I. Jane. Vi kan inte "fn-ring" som bell. Jag kommer aldrig att kunna få tupplur tid tillbaka nu att han har sett någon tupplur världen.

När vi började planera för Sommaren, bestämde vi oss för att skicka både av våra äldre barn samma dag camp. Den 9-åriga älskar detta läger och det verkade som om de logiska och nära val för hans lillebror också.

Enda problemet, lägret slutar vid 3:45), vilket är 45 minuter efter att mitt barn skulle brukar börja sin tupplur.

"Inga problem", sa jag. "Han kan hantera det", sade jag.

Dumma mamma, handlingsplaner finns för tre åringar.

Han är nu en månad i lägret, och även om han älskar att vara en stor pojke och alla hans nya vänner, han kommer hem från sin dag skranglig och utmattad. Försöker få honom att lägga sig ner och koppla av vid fyra på eftermiddagen är meningslöst och fruktlöst. Han kommer inte att göra det. Ett par gånger har han gått ut på att åka hem, men jag kan räkna de tillfällen på ena sidan. Och när han har somnat i bilen har han bara stannade en gång somna när jag förde honom in i huset.

I så många ord...jag är körd.

Det middagslur var en win/win situation för alla inblandade. Barn fick välbehövlig vila, och vaknade redo att anställa förödelse på resten av oss med ett leende på läpparna. Jag hade 2 välbehövliga timmars tid utan honom. Jag kunde åstadkomma så mycket på eftermiddagen. Jag kommer att se tillbaka på den tid nap som en lugn tid, innan jag behäftad riket med min dåraktiga drömmar där jag inte var en fånge i mitt eget hem från 3 till 5 PM.

Allt jag kan göra nu är att föra vidare den visdom av min idioti till dig. Snälla, snälla, snälla, för kärlek till allt heligt, hör mitt rop (faktiskt, på denna punkt är det mer av en snyftning blandat med ett skrik följt av en klunk vin).

Om du fortfarande är välsignade nog att ha en tupplur barn, hålla fast den här gången med ett hårdare grepp. Lyssna till orden av Jack från Titanic och "don' t let go". Skruva fast Frusen, och inte "let it go". Jag säger detta eftersom jag inte vill att någon skall gå igenom kvällarna för att gråta och gnälla och fullständig utmattning jag går igenom just nu. Jag säger detta eftersom ingen vettig människa bör ha att göra med en tre år gammal ansluten till din ben, och de ropade: "PAPPA!!!! DAAAAADDDYYY!! JAG VILL DAAAAADDDDY!!!" om och om igen i 45 minuter som du försöker steka en kyckling och din man är försenad.

Jag säger detta som en service till allmänheten. Lär av mitt misstag: Länge leve tupplur!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar