En Ensam Jul: jag är Inte Redo För En Semester Childfree

Många gånger under mitt äktenskap, jag planerade en skilsmässa. Varje gång jag tänkte på semester skulle jag spendera borta från mitt barn, stunder som jag skulle sakna, och den ständiga kampen för en fram-och-tillbaka livet för honom. Funderar på helgdagar alltid stoppat mina tankar. Hur gör du vaknar upp ensam på Julafton utan en liten man rusar runt med spänning? Inga kakor för Santa. Ingen Jul pj ' s oöppnade kvällen innan. Ingen konstant skratt, strimlad papper, och tjut av spänning.

För två år sedan, min ex-man och jag separerade. Eftersom det var semester, vi firade hemma med honom. Vår separation var nya året, så det var den bästa lösningen. När vi började skilsmässa anmälningar sex månader senare, i juni 2014, jag började prepping mig själv för en ensam Jul. I skilsmässa, separation agreement, det står att vår son kommer att vara med Pappa på Jular som faller i år.

Jag fruktade det. Jag grät när jag läste dokumentet. Jag ville vara med denna lilla 4-åriga barn, som redan spenderat 90 procent av sin tid inom mitt hem, som han upplevt glädjen av Julen. Jag var självisk och bitter. Men då jag fick ett samtal i September att mitt ex skulle kunna distribueras till Mellanöstern. Jag skulle få min Jul med min son, detta år minst.

Jag känner att jag har varit prepping mig för en lugn Jul under de senaste 11 månaderna. Detta år, jag vet att jag kommer att tillbringa Julen ensam eftersom min sons pappa är inte längre aktiv militär och har en stadig hem. Kan du tänka dig att vakna upp ensam på Jul utan ditt hjärta och själ där för att hälsa på dig? Jag önskar att jag kunde berätta många gånger jag har gråtit, men jag har tappat spåret på denna punkt. Min son har nyligen bevittnat ett svagt ögonblick när jag trodde han var inte runt.

"Mamma, varför är du så ledsen?"

"Tja, baby, jag är bara ledsen att jag inte får se dig på Julafton. Det är allt."

"Du kan bara komma till Pappa och Missar. H: s hus och se alla min Santa presenter. Skulle inte det vara kul?"

Jag önskar att jag kunde berätta för honom sanningen: Att det här är inte hur skilsmässa verk, och han kommer sällan ha semester med både Mamma och Pappa. Att även om han ber om det, vi kommer aldrig vara under samma tak igen.

Vi har gått vidare under de senaste två åren. Vi har nya intrikata liv. Jag har byggt upp ett nytt liv med en ny kärlek under det senaste året. Jag har arbetat för att bättre mig själv och min karriär. Jag har hittat styrka i single föräldraskap som jag inte visste att jag hade, men det är ingen mängd av kraft jag kan uppbåda för att förbereda mig för att vakna upp ensam på Jul.

Jag är fortfarande trasig eftersom min familj är trasig. Jag är inte säker på att alla föräldrar verkligen återhämtar sig från att känna till sin familj är trasig.

Så detta förflutna Söndag Jag frågade min mamma om hon skulle ha något emot om jag bodde med dem på Julafton. Min nya kärlek lever i hela landet, och det är inte möjligt för oss att vara tillsammans. Jag kan inte stå ut med att vakna upp i ett öde hus fullt av blinkande lampor, presenter inte bli rörd, och så jävla Kakao Elf och glor på mig och undrar vart den blonda huvuden 5-åring.

Ingen ska vara ensam på Julafton. Jag har haft två år på sig att förbereda sig för detta ögonblick. Jag trodde att jag skulle vara beredd nu, men jag är fortfarande inte redo .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar