De 4 Mest Frustrerande Saker Om Du Bor Med Dina Föräldrar

Några månader innan min son föddes, jag sluta med min full-time jobb som förskollärare och hjälpte min man öppna en tegel och murbruk företag. Men livet har hänt och vi var tvungna att stänga verksamheten ett och ett halvt år efter öppnandet. Vi började göra upp planer för vårt nästa steg, och det har så småningom flytta en mycket lång sträcka. Men under tiden, har intresse av att spara pengar medan vi väntar på pappersarbete, vi lever för närvarande på andra våningen i mina svärföräldrars hus i min mans hemstad.

Här är fyra av de mest frustrerande saker jag har stött på hittills:

1. Rätt att förstöra barnbarn förstör allt för Mamma.

Mor-och farföräldrar älskar sina barnbarn. De verkligen gör det. Och den roliga delen av att vara en mor-eller farförälder är att de behöver inte vara den primära disciplinarians . De gjorde allt skit delar av föräldraskap redan, och de har förtjänat rätten att förstöra. De får vara roliga och kära. Och de vill ge dina barn i världen.

Tyvärr, världen också innehåller alldeles för mycket godis, roughhousing precis innan läggdags, och att vara överseende med att säga "nej" även om det verkligen ska sägas. ("Är det inte roligt hur ingen annan har att ta itu med orolig mage, den episka gråter passar, och de selektiva lyssna?", sa nej mamma någonsin.) Deras "rätt att skämma bort" blir upplösningen av rutiner och regler som jag arbetade hårt för att sätta på plats.

Innan vi flyttade in, min unge, som inte har någon "off" - växel när det gäller att äta, visste när att backa om jag berättade för honom inte mer mat. Nu, eftersom hans far-och morföräldrar kommer att ge honom bitar av mat när han frågar (som alltid) — även om jag redan har berättat för honom — han följer alla med mat runt och gnäller. (Han har inte heller några "off" knappen för att.)

I allmänhet, han är ett lätt barn att gå ner för sängen, men när Morfar kommer hem från jobbet och börjar racing honom upp och ner hallar precis innan säng, han plötsligt får en andra vind. Och då jag har fått ett barn som är upp till en timme efter läggdags, vaknar upp en timme tidigare nästa morgon, och är grinig hela dagen eftersom han inte får tillräckligt med sömn.

(Återigen, är det inte lustigt hur Morsan blir konsekvenserna av att också?)

2. De känner sig dömd om du inte gör saker på det sätt de gjorde.

"Tja, jag låta min son åka i mitt knä medan vi körde, och han ville inte dö."

"Jag sätter ett täcke i sin säng på natten när han var nyfödd, och att han inte kvävs."

Uppenbarligen. Jag menar, han levde länge nog för att göra en bebis med mig, så bra jobb att hålla honom vid liv, antar jag. Men ärligt talat, du tog dina barn 30-plus år sedan. Människor också rökt runt sina barn, lägga barn att sova på magen, och behandlas initiala smärtan med sprit.

Information och bästa praxis ändras som experter studera och lära sig, och jag behöver inte fel äldre generationer för någon av de saker som jag skulle försummar idag. De arbetade med den information de hade, precis som föräldrar gör nu. Men nu vet vi olika, så vi gör olika.

Fortfarande, mina svärföräldrar ibland ta det som en kritik av deras föräldraskap när jag förklarar för 50: e gången som mitt barn kommer inte gå någonstans utan att vara installerade i en bakåtvänd bilbarnstol (det är lagen!) eller att han verkligen inte behöver badas varje dag. Stoltheten är sårad när jag har börja en mening med "Läkare idag rekommenderar..." eftersom det betyder att de inte är experter längre.

(Var de någonsin experter? Jag tror inte att jag är en expert nu, och jag får känslan av att när som helst jag tror att jag kan vara, allt kommer att förändras bara för att sätta mig på min plats.)

Du har förmodligen haft dessa samtal även om du inte bor med dina föräldrar, men när du gör, det är en daglig konversation. Om du trodde att det var olidligt på söndag kväll familjens middagar, tänka sig att upprepa det varje dag under varje måltid.

3. Du känner dig dömd för.

Jag nämnde ovan att mor-och farföräldrar kan känna bedömas när deras barnuppfostran metoder är inte validerade. Baksidan av det är att behöva försvara de val du gör. Det är inte nog att jag har bett dem att inte låta barn leka med tomma piller flaskor. Jag måste ge en 10 minuters PowerPoint-presentation om varför.

"Ja, jag förstår att det är tomt, men inte vill sätta prejudikat att detta är en leksak. Som kan vara farlig när han är tillräckligt gammal för att faktiskt få av locket."

Det blir gamla, och även när de medge, det är tvärtom mumlande av, "Tja, jag tror inte det, men jag antar att vi har att eftersom du sade så." Det är verkligen det sista du behöver, speciellt eftersom, om du är någonting som jag, du är förmodligen att döma och andra gissa dig som förälder mer än de någonsin kunde.

Det värsta är när jag vet att de dömer mig om något, men inte till mitt ansikte. Jag vet att detta händer på grund av att det oftast kommer ut när min man är ensam med sina föräldrar och han berättar för mig senare. De klagar över något Jag har gjort eller inte tillåta dem att göra, eller skvallra om att jag har burit några combo av pyjamas byxor och ett linne, alla dagar i veckan, men inte till mitt ansikte. Det är som att high school, förutom att jag inte kan gå hem vid slutet av dagen och lyssna till angsty musik i örat-spricker volym.

4. Så. Många. Frågor.

Kommer du ihåg när du var tonåring och började gå ut med dina vänner på helgerna? Dina föräldrar skulle ställa en miljon frågor om vart ni var på väg, som du skulle med, och när du kom tillbaka. Och sedan när du har kommit tillbaka, det var en helt ny omgång av frågor.

De slutar aldrig att göra det. Om du flyttar tillbaka som en vuxen, de drar in deras föräldraskap byxor från lagring och det är som du är 16 igen.

Min man och jag är båda i våra 30-talet. Vi har inte bott med våra föräldrar, eftersom vi inte iväg till college. Vi är funktionella, oberoende vuxna som inte är vana att behöva rapportera till någon annan utom kanske för varandra. Men de behöver alla detaljer varje gång vi lämnar huset eller kommer hem. Där gjorde vi gå? Vad gjorde vi köpa? Vad gjorde vi äta? Som gatorna gjorde vi ta att komma tillbaka? Gjorde barnet att bajsa medan vi var borta? Vad är våra planer för Mars 27, 2022?

Och det slutar inte där. De ställa en miljon frågor om barnets schema också. De kommer ut från sitt rum på morgonen och plötsligt är det ett förhör innan jag ens kan säga "God morgon." Gjorde barnet äta? Är han trött? Kommer han ta ett bad idag? (De är fortfarande weirded ut att jag inte bada honom varje dag.) Exakt vilken tid kommer han att gå till sängs ikväll, och exakt hur lång tid, ner till en nanosekund, kommer han sova? Vad är det han vill ha för sin 21: a födelsedag?

I alla rättvisa, jag tvivlar inte på vissa är det bara för konversation. Men när du redan är trött på att behöva ta itu med efterverkningarna av deras sätt att förstöra, försökte att gå den linjen mellan att försvara dina beslut utan att såra dem, och känslan som trots allt är de att döma dig för att låta ditt barn bära en spaghetti-färgade tröja två dagar i rad, de frågor som kan vara körsbär på toppen av en lämna mig ifred fruktglass.

Men även så, har du äntligen få andas lite.

Det kan definitivt vara en övning i tålamod och mod att leva med en förälder när man är förälder. Du försöker komma in i din egen som en mamma, och stressen av att ha en egen föräldrar andas i nacken är ofta mördare.

Men då skall man komma ihåg, att de vill spendera tid med ditt barn för att de älskar honom.

Och det betyder att du kan sitta ner. Även om du inte är bekväm med att lämna ditt barn helt ensam med sin mor-och farföräldrar ( har du bara ge honom glass?! ), du behöver inte vara en att göra allt. Någon annan kan få ner på golvet och bygga torn. Någon annan kan läsa Den Mycket Hungriga Larven för 50: e gången. Någon annan kan göra en måltid eller lugna ilska eller, om du verkligen tur, byta en blöja. Och de är glada för att göra det.

Utom kanske blöja.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar