6 Tecken på att Du Lever Livet "I Mitten"

Det var tänkt att vara en trevlig, lätt dag i parken. Jag hade sett fram emot att ta min dotter till denna park ända sedan den varma våren hade kommit och blommorna hade börjat blomma. Jag hade valt ut en vandring som var lätt, även för en 3-åring. Visst, det var ett par kullar, men inget större. Hur som helst, payoff var enorm — en vacker vattenfall forsande i en skimrande pool, omgiven av mjuka skönhet av lönn och ek. Jag var säker på att min dotter skulle göra fint, och det gjorde hon.

Men, jag hade struntat i att faktorn min egen fysiska uthållighet i ekvationen. Jag var andfådd innan vi nådde toppen av första backen. Mitt hjärta dunkade hårt i mitt bröst, mina vader började styng, och aj vad var det? Åh crud — det var min tillbaka.

Som jag plodded tillsammans, det blev alldeles uppenbart att min fysiska hälsa hade tagit en allvarlig vändning till det sämre under de senaste åren. När jag var yngre (pre-äktenskap, pre-kids), jag aldrig skulle ha trott fysisk värk och smärta, så nu lägger jag upp varje dag. Naturligtvis finns det många sätt som min inbillade liv "i mitten" skiljer sig mycket från den verklighet jag idag lever med.

Det verkar som att någonstans mellan den spirande hopp om tidig vuxen ålder och den söta, avkopplande belöningar av de gyllene åren, det är en massa "ja, det blev inte så som jag föreställt mig."

1. Vänskap

Häromdagen bläddrade jag igenom min kalender och insåg att jag inte mötte upp med en vän för ett anständigt samtal (utanför Facebook) i månader. Hur gick det till?

2. Fysisk Hälsa

Det blir mer och mer svårt att spela aktivt med mina barn. Mina knän är skjuten. Så är min rygg. Dessa dagar, jag pressa mig själv bara en touch alltför långt, och som jag kämpar för att hämta andan, jag längtansfullt ihåg uthållighet och styrka jag hade för bara några år sedan. Är det bara jag?

3. Energi

Jag är trött. Jag är trött hela tiden. Sömn hjälper inte riktigt — det tar bara udden av. Det är inte ens att typ av trött. Det är mer som...trötthet. Trött från högen av disk på diskbänken, är de tre födelsedagskalas jag har fortfarande kvar att köpa julklappar för, och det faktum att hunden bara barfed över min nya steam-tvättade mattor. Ja. Jag är trött.

4. Romantik och Passion

Jag kan fortfarande gå på dejt med min man, och två av oss har fast i en ganska bekväm plats. Men när en "Facebook-Minne" dyker upp med ett foto av oss två att plaska runt i havet, jag blir påmind om att min relation brukade ha riktig, gnistor-fotografering-alla-over-the-place passion . Vi brukade vara så mycket roligare!

5. Karriär

Nu, de flesta av oss har varit på ett jobb tillräckligt länge för att ha samlat några stora vinster, men det verkar som en evighet innan vi kommer även att vara berättigad att möta med pensioneringen rådgivare. Under tiden vi har att uthärda en ändlös parad av mind-bedövande möten, prat, "brådskande" åtgärder, och den årliga väntar spel för att se vem som kommer att få en befordran, en tilldelning eller en bonus. Vi skulle älska att sluta, men binge-titta på Netflix inte betala lånet eller ditt barns college undervisning.

6. Ekonomi

På tal om det, finanser är...hmm, kanske vi inte ska prata om här. Låt oss bara säga att det är svårt att jonglera tandställning, resor fotboll, och din 11-åriga data plan med det faktum att jag kanske eller kanske inte har precis fått reda på min avlopp linje ligger fast.

Början av livet är spännande, och slut är tänkt att avnjutas. Men vad om denna sak som kallas för medelåldern? Har vi tänkt att bara tolerera den lortiga mitten i hopp om att befrielse är vidare? Eller kan vi finna glädje, spänning, frid och förnöjsamhet även när livet virvlar runt oss är vardagliga, kaotisk, isolerade, och även lite sorgligt?

Jag tror att vi vet svaret. Medelåldern ligger spänningen i ungdoms-och lätthet av de gyllene åren. De av oss "mitt i" vet tillräckligt för att njuta en stund också skönja den andra i en inte alltför avlägsen framtid. Om vi låter det, detta kan vara en stor gåva.

Gåva av medelåldern.

Gåva av medelåldern är att vi kan finna förnöjsamhet i det vardagliga. Vi kan omfamna glädje genom tårarna. Vi lutar i kaos och njuta av dess spänning. Vi tar tröst i isolering och använd den för att re-center.

Så, ja, jag overexerted mig på att våren vandra med min dotter. Men förtroende är, var det värt det.

Vi gjorde det till vattenfall, och när jag försiktigt satte mig ner på en fallen logga nära vattnet och masserade mina värkande vader, jag kunde inte låta bli att le. Min dotter var med så mycket roligt! Hennes glädje lättade mitt belastning. Så vi stående. Och så började hon samla stenar att kasta i poolen, jag stängde mina ögon och drack i ljudet av forsande vatten.

Jag kan vara "i mitten", men det uppförsbacke är över. Nedförsbacke är tänkt att vara enklare, eller hur?

Hursomhelst, det är alltid Alvedon.

ADVERT

Lägg till din kommentar