Att leva som en Mamma i en Rullstol

Som en mamma av tre i en rullstol, jag drar massor av uppmärksamhet.

Jag får ifrågasättas från små barn hela tiden; "Varför kan inte du gå?" "Är dina ben brutna?" eller "Varför är du i det?"

Vid första, mamma eller pappa är bara upprörd och förnedrad att deras barn skulle fråga mig en fråga, men de börjar slappna av nu när de se mig le.

Jag brukar börja med något enkelt för att se om det kommer att lugna dem. Jag helt enkelt konstatera att mina ben inte fungerar längre. Barn ska få vara barn, även om så oftast då inte de frågar: "Varför?".

Jag brukar twist min mun lite och låtsas att fundera på deras fråga som om det är den viktigaste frågan någonsin. Och det är; de verkligen vill veta.

Jag berättar för dem att vi alla har nerver i ryggen som är typ som att en sladd på en lampa, och min sladd var klippt, så det fungerar inte längre. Nerverna skickar speciella signaler till dina ben och armar så att de gå, men mina ben inte få den speciella signaler längre.

Barnet kommer inte brukar titta på mig rolig och säger bara "åh, okej". Det är nästan alltid exakt samma konversation. Samma utseende. Samma reaktion från föräldrar. Men ändå, varje gång det gör mig stolt över att veta att ett barn har lärt sig att de kan fråga om saker. De kan lära sig om olika promenader (eller rullar i livet. Alla är olika men vi alla har samma önskan att vara en del av varandras världar.

Föräldrar: Snälla, låt ditt barn att ställa frågor. Var inte rädd för vad någon tänker. Chansen är stor att de är glada att berätta för ditt barn varför deras hår är blå, eller att de har ett ärr i ansiktet. De vill informera dig, men om du inte frågar, hur kommer de att veta att du bryr dig?

Så exakt hur gör jag för att jaga tre pojkar, medan du sitter i rullstol? Jag får frågan varianter på att frågor ganska ofta och det är inte en fråga som jag verkligen kan svara med ord. Jag bara gör det. Se för dig själv...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar