Att Leva Ett Liv Utan Sorg

Har du någonsin varit helt ärlig med dig själv om att ångra? Såsom i, har du någonsin indexerade alla de saker du önskar att du inte säger eller inte göra?

Vad om saker som du inte säga när du hade chansen?

Jag hade en väldigt tuff barndom. Sexuella övergrepp matas en ätstörning, och sedan blev jag våldtagen. Jag var en arg person, och tacksamhet verkade vara något för den gynnade människor, de med perfekta liv. I efterhand, som en förlåtande vuxen, jag förstår varför bakom denna känsla.

År av terapi har hjälpt mig målet vändpunkter i mitt liv som hjälpte till att styra mig i en hälsosammare riktning. En sådan vändpunkt var min Faster Josephine, en kvinna som jag bara träffat en gång och ändå är den singulära avgörande ögonblicket i min barndom som fick mig att ifrågasätta skillnaden mellan "goda" och "onda" människor.

Under en särskilt mörk tid i min barndom, som jag deltog i en ovanlig familj händelse. Även om det, Tant Josephine log ner mot mig, med ljuset från fönstren lyser bakom henne, kastar skuggan av en ängel, och begåvade mig med en färgad daisy chain-armband, med inga förväntningar på något i gengäld.

Jag höll på att armband och sedan tyvärr förlorade det i flera år senare i en av mina många flyttar. Jag blev besatt av att hitta armband och sökte vintage butiker, då eBay och Etsy, till ingen nytta. Jag var besatt för att jag ville berätta för henne tack . Tack för att du visar mig att inte alla vuxna är onda och att människor till sin natur är god och vill ge med inga dolda avsikter.

Åren gick, 30 år, faktiskt, och armband som korsade mitt sinne var några månader. Jag måste skriva till henne och berätta för henne att tacka dig Jag skulle tro att i ett flyktigt ögonblick, men det gjorde jag aldrig.

Sedan fick jag köra en dag när jag fick samtalet om att hon hade dött. Jag var tvungen att dra över, för jag var överväldigad av sorg. Varför i helvete kunde jag låta 30 år passera utan att berätta för någon att jag var tacksam för deras inflytande i mitt liv? Det är något hon sannolikt hade inget minne av, men som fem minuters interaktion gjorde mig frågan allt .

Detta är vad beklagar ser ut som: en gnagande känsla av att du behöver för att fixa något som inte kommer gå bort. Jag kunde inte fixa att jag aldrig riktigt tackat Tant Josephine, men jag kan börja med att göra en medveten ansträngning för att tacka de personer i mitt liv som gör skillnad, stor och liten.

Att November satte jag mig ner och började skriva tackkort. Jag skrev om 15 år. Vissa var för stora saker, som "Tack för att du trodde på mig för flera år sedan och hjälpa mig att hitta min väg." Andra var små, till exempel, "Tack för att du är så snäll på en dag som jag kämpar för och ingen annan visste om det."

Ungefär samtidigt som jag började skriva tackbrev till mina föräldrar skulle kunna spåra en identisk version av daisy chain-armband hade jag så desperat letat efter.

Detta var för några år sedan, och det har snabbt blivit min favorit Thanksgiving tradition. Det senaste året, dock framgår vikten av tradition i mitt liv och vikten av att uttrycka min tacksamhet.

I November förra året, jag hade en stack på ca 10 kort. Jag minns inte vem alla var i stacken, men jag minns ett särskilt riktade sig till en nära bekant till mig vars råd och åsikter hade varit inflytelserik i vissa beslut som jag hade gjort föregående år. Vi kortfattat hade en konversation om kortet nästa gång vi talade, och anledningen till att jag skickar dem. Han berättade för mig att det fick honom att göra en mer medveten satsning på att tacka människor i sitt liv.

Fyra månader senare, när jag talade till honom på ett Fredag eftermiddagen. I slutet av samtalet, frågade jag honom hur det var att gå i hans personliga liv, eftersom samtalet fram till den punkten var professionell. Han sade, "Du vet, för första gången på riktigt länge, jag kan säga att jag är riktigt bra och verkligen tacksam. Jag är glad på jobbet, frun är bra, och barnen är glada. Och alla vet att jag är tacksam för dem."

Nästa dag var han i en bilolycka och han dog senare i veckan från sina skador.

Jag verkligen kämpat och fortfarande kämpar för, med den motivering av universum. Varför gör dåliga saker att hända?

Senare samma vecka, för förmodligen 10 th tid, jag diskuterade detta med min man. Han slutligen stannade mig. "Han var glad, han visste att han var älskad, och jag tror att han förmodligen dog utan ånger."

Han hade rätt. Och jag ville inte vänta tills denna dag att skriva tackkort. Jag började skriva dem ursinnigt strax efter det samtalet. Jag kommer inte missa ett tillfälle att berätta för någon tack för att du är en positiv, ljuset i mitt liv. Så mycket som denna övning hjälper mig att vara uppmärksam och hålla mig jordad i tacksamhet, vad händer om den personen behöver för att höra vad du har att säga? Att det du gör och säger faktiskt frågor, oavsett hur liten gest? Och som, i sin tur, genom din gest av tacksamhet, hjälper dem?

Jag bönfaller dig att sätta din tacksamhet ut i din värld. Dagar av tacksamhet på sociala medier är en början, men personliga tacka lovord och direkta uttryck för tacksamhet är vad som kommer hålla beklagar för ord kvar osagt bort.

ADVERT

Lägg till din kommentar