Små Lådor på en Sluttning

Jag har inga vänner i min närhet. Noll. Zilch. Knäböj. Och det är precis så jag ville ha det, typ...

När Lily föddes bodde vi i en ny stadsutveckling. Det var en typ av Disney-versionen av Mayberry . En härlig plats, där varje hus var välskötta och hade den perfekta verandan. Vi kunde gå till parken, pool, restauranger och filmer... En ganska liten utopi läge endast ett stenkast från motorvägen. Medan jag älskade att underlätta det, nyhet bar ut i rekordfart. Husen på mitt block var så nära varandra att de kan lika väl ha varit fäst. Den progressiva middagar, block parterna och fritidsgårdar lämnade mig längtan efter ensamhet, utrymme och hemligheter.

Nästa, i Tennessee, jag älskade mina grannar. Det var perfekt att ha någonstans att dumpa Lily när vi trodde att Ben var som anländer före planen. Skönt att dela en flaska vin på trappan tillsammans medan barnen sov inne, omedvetna om att vårt sätt att orka med en lång dag. Lätt att ha en öppen dörr-policy där barnen var fria att vandra mellan husen, ta emot både snacks och disciplin vid vars ända hem de befann sig i. De flesta av tiden . Och så var den dagen då min älskade granne ringde på 4:57 AM för att chatta, eftersom hon kunde se genom mitt fönster som jag var upp med att mata barnet. Igen, jag har längtat efter lite utrymme.

Och sedan vi flyttade hit, till en indelning med cul de -säckar och gemensamma brevlådor. Jag gjorde ett medvetet beslut att hålla mitt avstånd. Jag hade underbara grannar i de bästa kvarteren, men jag var redo att flyga solo. Vår första vecka här, queen bee gav oss en lista över våra omgivande grannar. Var och en hade en liten notation bredvid deras namn: #2703 värdar Påsk Jakter. #2708 går igenom en skilsmässa, men det är vänskapligt. #2714 Babysits och har en 4 th juli bash. Denna typ av sak. Jag vet att hon hade förväntningar av oss– skulle jag vara värd för Halloween före -fest? Skulle mina barn kommer över på Popsicles varje dag? Nope. Det är mer som det här: #2701 Bär svarta yogabyxor varje dag, låter sin son springa runt naken på däck och har aldrig talat mer än fem ord till någon. Eller något liknande .

För det mesta föredrar jag det så här. Jag har vänner som är tillgänglig med bil, telefon eller e-post. Jag kan nå dem när jag vill, och ingen pråmar in i mitt hus utan att knacka. Men det är inte idealiskt. Om jag behöver en kopp socker eller ett ägg för sista-minuten-cookies, för jag springa till affären. Barnen har inte närheten vänner att spela med utanför och det är en smärta att samordna spela datum. Och det var lite ensamt overhearing fyrverkerier på Memorial Day block party från soffan samtidigt som Jeff var borta med barnen. Men, jag hittade min stack av trashy tidningar långt mer intressant, hur som helst. Kanske i mitt nästa kvarter jag ska hitta rätt balans, men för nu, jag är nöjd med detta arrangemang.

Och jag försöker alltid att ha ett extra socker och ägg till hands, i fall att någon längtar cookies.

ADVERT

Lägg till din kommentar