Som Mor, sådan Son: jag Höja mig Själv, Och Det är Irriterande

Min son är en tankeväckande, bok-kärleksfull, lite nördig själ. Han har också varit kända för att vara ditzy, fokuserat, och får rinnande med någon och alla känslomässiga tankar.

Han är för mig.

Han är så mycket för mig att det helt freaks mig ibland. Han är mig på det sätt han läser en bok så intensivt att en Mack Lastbil skulle köra igenom vardagsrummet och han skulle inte ens märka. Han är mig på det sätt han är lugn och samlas in för månader i taget och sedan hans syster korsar hennes ögon på honom en dag och han gråter för tre timmar. Jag har funnit att höja en miniatyr mig kan vara upplysande men också den mest irriterande sak i världen.

Här är 10 skäl till varför:

1. När han gör något dumt, min genetiska makeup får skulden. Som, när han glömmer att han är att borsta tänderna medan han är att borsta tänderna och bara står där och ser förvirrad, min man kommer att säga, "Oh min Gud, han är du." Det är hemskt, men det är sant.

2. Jag är inte ett mycket bra adulting exempel. Han kan knappt ta mig på allvar när jag skrek åt honom att inte prata med munnen full, men han kan inte förstå mig—eftersom jag har munnen full.

3. Jag vet vad han tänker: vilket inte alltid bra, särskilt när han stirrade på mig efter att jag har tagit iPad bort.

4. Jag ser honom slåss mot samma demoner jag kämpade. Lärande sunt förnuft kommer att tänka på. Det är att lära sig, men alla skrattar åt dig en hel del tills du lär dig det. När jag svepte mina föräldrar garage med dörren till huset öppnas och lyckats täcka hela stället med ett fint lager av smuts. Japp.

5. Jag blir inte alls lika frustrerade med mitt andra barn. Hon agerar precis som min man och jag har lärt mig hur man handskas med alla att .

6. Jag har kommit att inse hur frustrerande jag är som människa. Jag lyssnar inte mycket bra, jag har ingen känsla av riktning, och jag glömmer saker hela tiden. Jag är så irriterande och så är han.

7. Jag vill verkligen hjälpa honom att räkna saker ut. Men i slutändan vet jag att han kommer att göra bättre om han inte på sin egen—precis som mig. Han har att falla ut av det trädet, slå honom i ansiktet med tips för att yxa och kör till en miljon polacker.

8. På förälder-lärare konferenser, nu är jag förälder, att behöva höra allt om saker som jag gjorde i hans ålder. Det kan vara dödligt. Älskar bokstäver, krossar, goofiness. Åtminstone är det följs upp med bra i matematik.

9. Att försöka resonera med en yngre version av mig själv är, ja, liksom, att försöka resonera med en yngre version av mig själv. Vi kan prata i cirklar runt varandra tills båda av oss är så frustrerade att vi vill kasta varje stänga av däck.

10. Och Jag måste se mig själv gå igenom varje smärtsamma sociala situation igen. Han har ett anbud hjärta som kommer att brytas många gånger. Han kommer att känna sig obekväm i stora grupper. Han kommer att känna sig ensam ibland.

Det bästa jag kan hoppas på är att jag kommer att kunna vägleda honom lite genom livet, förmodligen inte i rätt riktning, men det är därför vi hade sin lilla syster.

ADVERT

Lägg till din kommentar