Som Mamma, Som Dotter

Jag vaknar nästan varje morgon misstro som jag skulle kunna bli mamma till en high-school senior. Det måste väl vara ett misstag. Under de senaste åren har jag tillbringat en hel del tid som önskar och hoppas att hennes real mamma skulle komma och hämta henne.

Jag förstår helt och fullt det löjliga dynamik som går längs med mor/dotter-relationer eftersom jag satte min stackars mor genom pärs när jag var tonåring. Jag hatade hennes tarmar och var säker på att hon var orsaken till allt som gått fel i mitt liv. Jag var en sådan retched vilddjuret, det som min mamma förbannade mig tidigt i hopp om att jag en dag skulle ha en dotter som mig. Dessa ord, "bara... liksom... du" ringer i mitt huvud som om de hade talat med några magkänsla-stödda häxa med en spetsiga näsa. Tyvärr för mig, det fungerade och jag är förbannad för evigt med en tonåriga dotter som fungerar PRECIS SOM MIG.

Snälla, döda mig.

Som en 35-årig, som jag förmodligen inte skulle ha ett nästan 18-åriga dotter i dag om att vara en tonåring var lättare. Jag minns den öronbedövande buller i och utanför mitt huvud och äckligt beloppet av de krav på perfektion och popularitet. Jag hade falska, ljus röd, Sally Jessie Raphael glas i 8: e klass för Guds skull och var bortom FÖRKROSSAD när Monique Morneault kallade ut mig inför hela klassen för att låtsas vara blind. Jag kommer inte att låtsas ha någon aning om vad som besatt mig att tror att det var en bra idé, men jag säkerligen gjorde. Dessa glasögon kommer att vara min "i" med Monique eftersom hon bar en del och vi skulle ha haft något coolt gemensamt. Hon var tänkt att älska dem. Hmmmm...inte så mycket. Det, och resonemanget bakom mig super-limning ryggen av örhängen till mina tänder och kör ett gem genom dem (för att se ut som klamrar) är vad som håller mig i terapi idag.

En tonåring suger. TID.

Det tar min dotter ett år att räkna ut vad hon ska ha på sig på morgonen och lika mycket som jag vill berätta för henne att det inte kommer någon roll i fem år, jag vet att det spelar roll nu. Hur mycket jag skulle älska för henne att förstå att det enda skälet till att folk är så dömande är, eftersom de själva är full av tvivel på sig själv och osäkerhet. Min high school karriär skulle ha varit MYCKET enklare om jag hade förstått detta faktum.

Hur orättvist är det att under de svårt, frustrerande, förvirrande, gut-wrenching, läskigt som skit gången i våra liv, våra hjärnor är inte tillräckligt utvecklade för att ta itu med något av det? Som någonsin har ansvaret för de beslut som fattas? SPARKEN.

Någon borde verkligen satt ut för att hitta ett botemedel för teenagism. Det kan vara en bazillion dollar upptäckt. Låt oss arbeta på en tidigare utveckling av frontalloben i stället för alla dessa vikt förlust och hårt på piller. Jag skulle mycket hellre ha gåvan av logik än en erektion någon dag, men det är bara jag.

Sanningen är att jag är rädd för och av min vackra dotter. Hon har allt jag gjorde när jag var i hennes ålder även om jag är rädd att hon är lite smartare än vad jag någonsin var. Vi har långa samtal (när hon inte besatt) om de dåliga beslut hon ser så många andra tjejer gör och hur sorgligt är kan vara att titta på. Du ser, jag har haft turen att ha en dotter som är ganska mycket som mig OCH den unika möjligheten att ha upp henne med all min erfarenhet av livet. Hon är som en hybrid version av mig vid sjutton med samma belopp av ambition, (noll). Det förbryllar mig att jag redan var hennes mamma när jag var i hennes ålder och hur hemskt vuxit upp kände jag. Om det är sant att de flesta tonårsmammor höja tonårsmammor, jag har brutit med att cykla och för att jag är stolt över oss båda.

Jag vet att jag är en bra mamma, vilket är en av anledningarna till att hon hatar mig så mycket, men det är definitivt inget lätt om dessa år. Men jag vet också att "även detta ska gå"... så småningom.

Jag håller bara mina andetag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar