Ett Liv Utan Föräldrar

Ta på regn mjukt spelar i bakgrunden istället för säsongens julsånger. Min favorit äpple smaksatt ljus brinner. Lukten av tall inte invadera mina sinnen och jag är glad att snön är inte beläggning min värld.

Jag kan inte tro det ännu ett år har passerat i mitt liv utan föräldrar. Den 23 December, nästan 14 år sedan, min mamma förlorade en lång kamp med metastaserad lungcancer. Ett år och 7 månader senare, min far var borta också. I mellan mina föräldrar, jag har förlorat ett barn. På den tiden, jag var i mina tidiga 20-talet med hela mitt liv framför mig. Jag hade en ny man, vårt första hus och jag var att ändra från högskola till arbetsplatsen.

Överallt jag går det är påminnelser av min personliga historia. Glimten av ljus i mörka fönster, bilder av lyckliga familjer på min Facebook-feed, doften av Chanel nr 5 i gallerian, även doft av piprök ger tårar i ögonen. Jag försöker dölja den inre oron med leenden, men vissa dagar är hårdare än andra, och den 23 December är det värsta.

Många av er Skrämmande Mammor och Pappor vet exakt vad jag talar om. Du har förlorat nära och kära under julen. Medan andra skratta och fira mig, du vill gömma sig under täcket tills säsongen är över.

Efter att min far dog 2002, jag kände mig ensam i världen utan ett ankare. Mina föräldrar är mina största supportrar och utan dem hade jag kände att jag hade förlorat min väg. Mina svärföräldrar och man var fantastiska. Men inte kunde få grepp om den enorma smärtan.

Många alternativ är tillgängliga för människor som står inför personlig tragedi. Sjukhus och religiösa organisationer erbjuder sorg stöd grupper. Jag hittade en sorg rådgivare för att hjälpa till under de första månaderna efter varje död. En av de copingstrategier var att hålla en dagbok. Jag skrev ner mina känslor i en dagbok, som jag så småningom förvandlas till en bok. Och ibland vill jag bara låta gå att vältra sig i mina känslor.

Flera år har gått. Nu, mina döttrar och make är min varje dag verklighet. Ärligt talat, vissa dagar är de de enda saker som håller mig igång. När mina flickor var små ville jag ringa min mamma och be om råd. Då ville jag gå eller prata? Hur kunde hon ta itu med sömnlösa nätter, blöja utslag, ett sjukt barn? Men jag skulle aldrig be henne dessa frågor. Jag har inte ens en baby bok.

Den här senaste veckan, jag gjorde en intervju med en lokal reporter främja min bok. Jag har känt Han i flera år och hon sade, "jag visste inte att du var föräldralös. Du har aldrig sagt mig." Hon har rätt. Det är inte en hemlighet, men jag vill hålla tyst om det. Jag tycker att folk tittar på mig på olika sätt eller att känna sig obekväma i min närhet efter att hitta ut.

Om du är i samma position som mig, jag vill att du ska veta att du är inte ensam. Jag förstår. Jag respekterar de bra dagarna och de dåliga. Ibland önskar jag att jag kunde gråta tillsammans med dig. Men vi håller ihop det ofta för små människor vi tog med in i denna värld. Vi smida vidare på dessa dagar att få den tuffaste av minnen och hoppas att tiden kan börja reparera de värsta av våra sår.

I ett par timmar, jag kommer att tända ett ljus i min mammas minne som jag gör varje år. Jag ska prata med mina döttrar om mina föräldrar och fortsätter att passera på många lektioner de lärde mig. Som regnet, 23 December kommer att passera. Tills nästa år.

ADVERT

Lägg till din kommentar