Ett Liv Utan Barn

Kalla mig en dålig mamma. Döm mig om ni kommer eftersom, ja, jag kan tänka mig ett liv utan barn. Jag kan tänka mig ett liv utan min fyra år gamla dotter. Där sa jag det. Jaga mig och kasta stenar.

När min svåra-att-konsol, hög behov barnet var ca 8 månader gammal, jag pratade med min chef och jag frågade honom om han och hans fru hade planerat att ha tvillingar och sedan ett tredje barn strax därefter, eller om det var helt oväntat. Han sa att det var oväntat men det skulle han inte ha det på NÅGOT annat sätt.

"Du skulle inte ?" Frågade jag honom. Jag tittade på honom konstigt. På något sätt jag kunde inte förstå det. Han kunde inte föreställa sig sitt liv utan tre barn under sex års ålder? Var han på droger? Han tittade tillbaka på mig lika konstigt att veta att mitt tonfall hade föreslagit att jag på något sätt kunde föreställa sig ett liv på något annat sätt.

Det var som om jag på något sätt hade förvandlats till en främmande eller vuxit horn eller avslöjats att jag tillhörde någon konstig sekt.

"Jo, jag kan." Jag förklarade att fråga om sakligt. "Jag kan mycket tydligt och mycket livligt föreställa mitt liv på det sätt som det brukade vara, och JA, jag kan tänka mig att ha det tillbaka."

Att vara respektfull kille som han är, och han släppte min klart känslokall, galen, själviska uttryck för anti-moderskap gå. Vi skulle enas om att vara oense och skulle komma tillbaka till arbetet.

Allt eftersom åren gått har jag märkt ett gemensamt tema. Människor som hade oväntat hade barn som plötsligt inte kunde föreställa mig att INTE ENS FÖR EN SEKUND sitt liv utan denna underbara, studsande, kärleksfull, bollen av glädje som aldrig grät och var sinnebilden av den perfekta barnet. Jag kunde bara tänka sig två olika scenarier för detta tydligt vanföreställningar staten: en, de var så sömnbrist att de inte vet vad de talar om, eller två, deras män var att göra alla de nattliga föräldraskap och att de äter karameller och titta på såpoperor, medan deras barn var på dagis.

Eftersom jag kunde bild mitt liv FÖR HELA MINUTER I EN TID utan min baby. Om jag tillät mig själv att jag kan föreställa mig min pre-baby liv mycket livfullt. Jag kommer ihåg att titta på dokusåpor för långa perioder av tid, ibland varje natt, utan avbrott. Jag minns att jag gick till kylskåpet och dra ut mat och göra mig en god måltid som jag kunde äta på soffan, utan avbrott. Jag skulle kunna tänka mig, mycket tydligt, de underbara kvällarna när jag skulle ringa upp en vän i sista minuten och vi skulle gå ut och dansa. Jag skulle komma hem sent, ha ett mellanmål, och gå till sängs. Om jag försökte, ens för en sekund, att jag kunde komma ihåg det lyckligt hel natts sömn som jag hade, i min egen säng (utan ett spädbarn kissa och bajsa och kräkas på mina rena lakan), och hur jag sov hela natten utan att vakna, inte ens en gång. Åh, dessa dagar tillbaka igen.

Men det slutar inte där. Jag kan också komma ihåg, om jag gav mig själv tillåtelse att göra så, den härliga körningar som jag skulle ta med min hund för tre km slinga av mitt hus – utan att behöva ordna en barnvakt och utan skuld för att lämna min skrikande barn bakom – eller cykelturer att jag skulle ta samma väg, mitt hår blåser i vinden, mitt sinne fritt, min kropp glad. Om de lämnas utan uppsikt, jag skulle till och med vara att föreställa sig mitt tidigare liv som bättre än det faktiskt var.

Jag älskar min baby? Naturligtvis. Skulle jag någonsin låta någon skada som kommit till henne? Naturligtvis inte. Jag skulle kasta mig framför en glidande något för att förhindra ett hår på hennes huvud från att bli sårad. Jag skulle gett mitt liv för att hon de senaste tre åren, trots allt. Jag hade gett upp min sömn, en del av min hälsa, större delen av min lediga tid, och en hel del av de bästa delarna av maten på min tallrik (som alltid har varit en tuff). Men jag har gjort så gärna. Jag älskar mina barn mer än något annat på denna planet.

Men det är fortfarande den fråga som aktualiseras när dessa föräldrar säger, "Åh, men jag skulle inte ha det på NÅGOT annat SÄTT....Så då frågar jag mig själv, "Skulle jag?" "Skulle jag göra det annorlunda om jag fick möjlighet?" Skulle jag gå tillbaka i tiden och ångra vad hade man gjort? Skulle jag handla i denna vackra, fantastiska, smarta, kreativa och oerhört underhållande lilla paket av glädje som bär mig att det viktigaste är att vara på planeten och vice versa?

När frågan av mig själv eller någon annan, jag har alltid paus. Eftersom jag KAN föreställa mig det liv jag har. Jag kan föreställa dig den frihet och glädje och brist på ansvar och på det sätt att livet var allt om mig. Och ärligt talat, det var inte så farligt.

Relaterade inlägg: Jag Har Aldrig Velat Ha Barn

ADVERT

Lägg till din kommentar