Livet Slutar Aldrig Att Känna Sig Som High School — Med En Stor Skillnad

För de flesta i min tonåring år, jag var en platt överkropp, frizzy-haired girl med dålig hy som inte hade någon aning om vad hon gjorde.

Och nu, tja...vissa saker ändras aldrig, antar jag.

Jag är fortfarande platt överkropp. Snarare än akne, min dåliga hy är resultatet av att skratta linjer och rynkor. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag gör. Och livet känns fortfarande en hel del som high school ibland.

För några veckor sedan, var jag redo för att åka till en konferens och erkände att en kollega att jag var nervös. "Det känns som om alla känner varandra, och jag är en outsider och vet inte vad fan jag gör. Jag är orolig känsla som jag står mot väggen på gymnasiet dans."

Du vet, att .

Gymnasiet var en svår tid för mig. Inte alls så krångligt som middle school, som var absolut helvetet men gymnasiet var definitivt en tid av betydande ångest och osäkerhet. De flesta av mina tankar som tonåring var lite variation på temat "jag har ingen aning om vad jag gör, och alla andra gör. Jag är inte tillräckligt bra. Och mitt hår suger." För att inte tala om de olika former av skitsnack att gymnasiet innebär: gäng, etiketter, bidrottningar, humblebrags, sociala drama, you name it.

Ändå, gymnasiet gått, och jag överlevde i stort sett intakt. Men under det hela, när skitsnack fick verkligen irriterande, försäkrade jag mig själv att när jag var ute på gymnasiet — när vi alla var "grown-ups" — skitsnack skulle sluta.

Och ändå, här är jag, en 38-årig vuxen, undrar när livet kommer att sluta känna så mycket som high school eftersom skitsnack aldrig slut, det bara ändrar. I high school, den humblebrags var klagomål om att välja mellan två möjliga datum till balen. Nu humblebrags är Facebook statusuppdateringar om hur upptagen du är med din sons resa baseball säsong. Då, flickor gillade att klaga om kampen för att hitta en baddräkt som passar deras lång, men smal ram. Nu en mamma kunna klaga på att den mammakläder erbjuds du att hon är "alldeles för stor" och det är svårt att hitta mammakläder som passar hennes svelte gravid ram.

I high school, den bidrottningar höll hov på gymnasiet danser. Nu bidrottningar hålla hov på lekplatsen. Då var folk som konsumeras med sociala drama om det senaste skvallret eller breakups. Nu föräldrarna är uppslukade av sina barns sociala drama.

Vi kanske aldrig att lämna våra teenage angst bakom? Kanske vi aldrig gå längre än skitsnack? Livet kanske inte någonsin att sluta känna sig som high school?

Förutom att det är en stor skillnad mellan då och nu.

När jag började skriva denna pjäs, jag hade planerat på att skriva att skillnaden mellan skitsnack i high school och skitsnack om idag, är att jag don ' t give a fuck anymore. Men det är inte sant. Visst, jag ger långt färre knullar dessa dagar, och knullar jag har att ge om skitsnack blir mindre och mindre ju äldre jag blir, men sanningen är skitsnack — ja, vissa av skitsnack — fortfarande inte komma till mig. Jag har fortfarande oroa sig för att inte vara tillräckligt bra, att inte passa in, och lämnas ut. Jag får fortfarande irriterad med humblebrags på Facebook. Mina känslor får fortfarande ont när jag reda på att andra mammor fick tillsammans och inte inkludera mig. Jag växer fortfarande trött av etiketter och gäng och önskar att vi alla kunde få bara tillsammans.

Jag känner mig fortfarande som om jag har absolut ingen aning om vad jag gör.

Och att är det för skillnad mellan skitsnack i high school och idag. I high school, ingen av oss hade en aning om vad vi gjorde, men vi låtsades att vi gjorde. Vi brydde sig om skitsnack, men vi låtsades att vi inte give a fuck om vad som helst.

Och nu alla dessa år senare, då den vuxna som vi en gång trott, mycket till vår egen förtret, inser vi att vi är fortfarande förvirrad som fan genom livet och försöker att lista ut det när vi går tillsammans. Vi vill fortfarande känna sig som vi tillhör, som vi är accepterade och älskade som vi är bra nog. Och även om det är en hel del vi don ' t give a fuck om det, det finns saker vi ger massor av knullar om.

Livet kanske aldrig slutar känsla som high school, och det kommer alltid att finnas skitsnack. Men även om vi vet fortfarande inte vad fan vi gör det, åtminstone nu har vi modet att erkänna det.

ADVERT

Lägg till din kommentar