Jag Köpte En fin Planner, Och Det Tog inte Ändra Mitt Liv

Jag försökte undvika det, men tydligen är jag inte immun mot grupptryck. Tja, jag är när det kommer till saker som skott av tequila. Men pappersprodukter? Det är min svaghet.

Jag älskar papper produkter, office-produkter, bärbara datorer, och alla deras gelikar. Jag har visat mina något besatt sida iväg till min man en gång i Container Store som jag höll upp klisterlappar lika stor som mitt huvud medan skrikande av förtjusning. Det var bara en tidsfråga innan jag gav Erin Condren Kult av Livet Planerare.

Jag menar, vad är inte att älska? Söta mönster, en anledning att köpa washi tape, markörer? Alla med löfte från vänner att det kommer förändra ditt liv att du kommer att slutligen uppnå organisation, fred i världen, viktminskning och "Mitt Barn Är på Honor Roll" bildekal—allt för att du valde att planera ditt liv .

Jag köpte en. Jag vika. Jag gav efter för grupptrycket. Jag hittade en av dessa rotskott på Staples och spenderat alldeles för mycket pengar på det. Jag köpte sedan alla tillbehör—markörer, den avdelare, klistermärken, washi tape. Jag checkat ut Pinterest för idéer om hur man kan använda denna magiska liv-ändra unicorn. Jag funderade på vilka färger jag skulle använda för många personer i min familj, skrev ut det, sedan omedelbart glömt som var vilken färg och skrev alla mina saker i min dotters tilldelad färg.

Jag gick ut och köpte en vit ut pennan. Då bestämde jag mig för att det var lättare att bara glömma färgkodningen.

Jag försökte. Jag avsätta en förmiddag för att planera min vecka. Jag försökte räkna ut hur man bäst min planerare skulle fungera för mig. Jag försöker inte att vara alltför ambitiöst. Jag hade en liten att-göra-lista och en vecka att få det gjort. Och sedan jag som planner åt sidan och gjorde vad fan jag kände mig som. Min att-göra-lista inte få gjort saker och ting tänkt att göras på måndag har flyttat till Tisdag sedan Onsdag sedan flyttas inte alls eftersom att jag har slutat att göra med den sprängda planner.

"Men det är livet förändras, "min beroende vänner skulle sjunga glasartade ögon, alla höga på markör rök och washi tejp. "Bara ge det en chans, du kommer kärlek det! Du kommer inte kunna leva utan det! Du kommer att bli så beroende av att planera saker som resten av oss!"

Så jag försökte igen. Jag satte mig ner, planerat saker. Jag försökte vara mindre ambitiöst med min planering, istället tar den ökända baby steg till ett bättre, mer produktivt liv. Och sedan jag som planerare vid sidan av och inte bry sig om att titta på det tills jag kom ihåg att jag skrev ett läkarbesök ner i det att jag inte hade lagt i min telefon.

Jag ska verkligen ge liv planner en andra chans Jag tänkte när jag satte tillbaka den på mitt skrivbord.

Men det gjorde jag inte.

Det är nu på botten av en bunt andra saker på mitt skrivbord.

Jag visste att det skulle hända. Detta är inte första gången Jag fick lockas av siren song of planners och deras löfte om ett mer produktivt liv. Jag har aldrig lyckats få igenom ett helt år med någon av dem. Att ha en dyrare en som jag tänkt att spendera tid på att sätta klistermärken på olika dagar medan färgkodning familj händelser inte kommer att mirakulöst förändra saker och ting.

Har jag lärt mig min läxa då? Naturligtvis inte. Men kanske nästa gång, istället för att bli lockad av det dyraste, jag ska försöka använda det jag redan har. Jag menar, det är fortfarande 13 månader kvar i det blodiga, 13 månader där jag kan antingen äntligen lära sig att använda det här livet planner, eller låta den fortsätta att vara basen i min hög med andra bärbara datorer. Placera dina satsningar på, vilket är mer sannolikt att hända.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar