Detta Är Livet För EN SAHM Som Gör Ingenting Hela Dagen Lång

När Nugget var ca 6 månader gammal, jag var tvungen att göra ett svårt val. Min lön knappt täcks dagis, jag missade min nyfödda son, och jag var olycklig på jobbet och hem. Så mycket som jag älskade mitt jobb, som jag inte känner offret var värt att belöna. Jag satte i mina två veckor i förväg och tillämpas för ett nytt jobb.

Pärlor för pyjamas. Affärsresor för bröst-pump. Vacker takvåning kontor för att, tja, en crumby gamla soffan.

Min nya titel? Mary Katherine Bäckström, SAHM.

Jag tänker inte ljuga, jag var ganska glad över att titta på såpoperor och äter Cheez-Dess hela dagen eftersom min baby hoppade glatt i närheten i hans Einstein dörrvakt. Jag köpte även en trilogi av romaner att läsa under alla mina driftstopp. Självklart, jag kommer att hålla huset rent och barnet matas, men vad mer fanns det att göra?

Varje SAHM visste jag satt och gjorde ingenting hela dagen, Jag trodde att .

Jag har varit på jobbet—eller stänga av den, snarare—för ungefär två år. Och låt mig säga dig, de människor som tror att "hemma" föräldrar göra ingenting hela dagen är helt rätt . Till exempel...

När Nugget var barnsjukdomar, han skulle tupplur på och av varje två timmar. Han var dreglande, skriker, eländiga, och ständigt trött av brist på sömn. Ibland han skulle kräva 30 minuter av en gunga för att framgångsrikt uppnå 15 minuters tupplur. Cykeln var ansträngande, men påsarna under mina 4 månader gamla ögon bröt mitt hjärta. Så jag skulle avsluta min baby i en filt, dra håret upp i en bulle, och sitta i gungstolen. Och för 24 timmar, varje två timmar, jag skulle inte göra någonting men rock my baby hela dagen.

Sedan kom toddling fas. Varje kant av vårt hus såg ut som ett knivblad. Nugget ständigt lanserade sig mot soffbord hörn och slumpmässiga möbler kanter. Hans ansikte var fullt av svart och blå skador, men han var bunden och fast besluten att gå innan 10 månaders ålder. Jag börjar oroa dig för saker som skador på hjärnan och DCF-besök då, visst nog, han hittade ett hörn kraftiga nog att orsaka en blödning sår. Det var det. Det enda sättet att hindra mitt barn från att gå in i hörnen var att bli av med varje hörn i huset . Och så för en vecka eller mer, från rum till rum och från kant till kant, jag skulle inte göra någonting men baby-bevis och för muspekaren över mina barn hela dagen.

Åh, den fruktansvärda tvåor. Det är som att så snart hans födelsedag har passerat, en ond liten strömbrytare slås på insidan av mitt barns hjärna. Min lilla ängel som används för att underhålla sig själv med block och leksaksbilar hittat en ny hobby för att klättra till den högsta punkten på varje bit av möbler och hoppa från det . Först var det soffan—ganska ofarliga, speciellt när det inte fanns kuddar på golvet. Sedan kom barstolar och matsalsbord. Hörni, det är inte som han var övervakad. Under de 10 sekunder det tog att kissa med öppen dörr, ungen kunde har skalat Everest barfota—inte ljuga. Så självklart, så länge som mitt barn är i detta "att hitta nya sätt att döda sig själv" fasen, har jag beslutat att det är bäst för mig att göra ingenting men titta på honom som en jävla hök varje sekund av dagen.

Självklart finns det tillfällen när jag krypa i säng med min son. Det finns sträckor av hela timmar när Nugget inte hoppa på bord eller klättra i gardiner, och jag kan göra saker som att skriva eller vika tvätt. Och åh, härliga, himmelska timme som är tupplur tid—ibland kommer jag att ha eller alla av mig själv eller ( suck! ) ta en tupplur också.

Men vet du vad? Att trilogi av romaner är att samla damm på hyllan. Och om jag öppnar rutan av Cheez-Sin, jag får sällan en cracker utan "Mama, Mama, jag vill ha det. Jag vill ha det!" Det närmaste jag har sett en såpopera är att "sjunga i duschen" - avsnittet av Mickey Mouse Clubhouse . Och snälla, försök som innehåller ett litet barn i en Einstein dörrvakt. Lemme vet hur det fungerar för ya.

Jag klagar inte. Detta är det liv jag valt, och för min familj det var rätt val. Och visst, till utomstående, vad jag gör under dagen kan tyckas vara en hel del av "ingenting."

Men i min värld, som styrs av kaffe och smulor och kaos, det är allt.

ADVERT

Lägg till din kommentar