7 Lärdomar För Livet Min 2-Åring Lärde Mig

1. Fråga konsekvent och HÖGT till vad du vill. När min dotter, glädjen och ljuset i mitt liv, vill ha något, hon vill ha det nu och kommer att fortsätta att be för att en leksak, mellanmål eller vad det är tills hon antingen får det eller jag distrahera henne med något annat. Ibland, om hon inte gillar mitt svar, kommer hon att hitta sin pappa och be honom om samma sak. Irriterande, men hur ska man annars får du fler kex i livet om du frågar efter dem?

2. Ta nöje i de små, enkla aktiviteter. Jag är förvånad över nöjet och glädjen att mina barn kan få från enkla aktiviteter som Play-Doh och plocka upp pinnar på gården. Är inte Play-Doh tråkigt för tredje raka dagen i rad? Varför är pinnar så fascinerande? Även om det ibland verkar det inte finnas någon motivering till varför min dotter vill göra en viss aktivitet igen och igen och igen, jag kan inte låta bli att bli förvånad av den lycka hon får från det.

3. Ta din tid, och efter det tar ännu mer tid om du behöver det. När måste vi lämna huset av en viss tid, jag bygga in en extra tjugo eller trettio minuter bara för att få skor, kappor, hattar, handskar och väskor tillsammans, eftersom min dotter gillar.till.att ta.hennes.tid. Klappa katt, prata med henne baby doll, få en sko på, få sin andra baby doll, få en arm i hennes päls, använda badrummet en gång till, få sin andra sko på, spela med magneter på kylskåpet—ibland, med vår tid är inte ett alternativ, men de flesta dagar vi inte har någonstans att vi måste vara, så jag har lärt mig att sakta ner.

4. Ibland med en härdsmälta är det bästa som kan hända. Det var en sån dag, jag var ben-djup trött. Min dotter var gnällig, samarbetsvillig, och på ett uppdrag att förstöra alla rum i vårt hus och min man ringde och sa att han skulle bli sen från jobbet. Av 10, jag visste att jag skulle förlora det. Jag satte min dotter i sin barnstol och för några minuter hade en lugn härdsmälta i mitt eget badrum. Gråta, svära, kasta vävnader på golvet. Vet du vad? Det var bara tillräckligt för att få ut min frustration.

5. Att ha ett stökigt hus gör inte dig till en dålig mamma. Under en lång tid, jag skulle rent runt min dotter som hon spelade, hovra som en helikopter redo att susar in vid första tecken på en smula. Inte ens få mig igång om vi hade bolaget över. Så småningom insåg jag att det inte var någon idé. En smula aldrig dödat någon.

6. Livet är inte förutsägbart eller kontrolleras. Idag, min dotter vaknade vid 6:30 på morgonen dagen innan, det var 8:00. Idag har hon på sig sin rosa sneakers, men igår hon kastade dem åt sidan i en huff när jag föreslog att hon bär dem. Livet med ett litet barn, och med detta särskilt barn, är helt och fullständigt oförutsägbar.

7. Älskar fullt ut och våldsamt. Min dotter älskar att gosa, att linda sina armar runt om mig och håll fast vid mig som en apa. Även tillfällen då det är verkligen inte bekvämt, som i mitten av att göra middag, eller när jag vet att det är ett stall taktik för att undvika att gå till sängs, det är fantastiska att vara nära så helt och fullt så hårt.

ADVERT

Lägg till din kommentar