Hur Långt jag har Kommit

I morse hade jag nöjet att arbeta ut bredvid mitt forna jag. Hon var ung, vältränad, hud mjuk som porslin, käck, unga.

Åh, nämnde jag passar ?! Du vet vilken tjej jag pratar om.

Jag fann mig själv vara en liten bit catty och snarky i mitt huvud medan hon gör henne perfekt benlyft. Det är inte så svårt, sa jag till mig själv. Jag kan göra det.

Okej, kanske inte just nu, eftersom min höft gör ont från alltför-mycket-sitter-på-min-ass syndrom, och jag är lite gasig från taco soppa som jag gjorde förra natten. Efter att ha barn, jag tycker att förutom att urin läcker ut alla den tid, jag har också förlorat kontrollen över min gasbildning. Jag tänkte göra benlyft medan klämma min röv var inte en bra idé.

Så snabbt som snarky kommentarer i mitt huvud dök upp, försvann de. Jag log. Jag kom ihåg hur långt jag har kommit, inte bara fysiskt, men psykiskt.

Så jag sög upp min stolthet, skalade mina 41-åriga kropp från golvet och tittade i hennes väg. Så hon var nog att ha avslutat sin 50 th Jane Fonda-som benlyft, jag tittade på henne och sa, "bra form." Hon log och sa tack, och återvände komplimang: "Du är verkligen passform för din ålder." Jag skrattade så hårt att jag frustade och eventuellt fes. Hon hade ingen aning om varför jag skrattar.

Jag kan vara äldre, inte som lämpligt, inte så framfusig eller slät, definitivt inte är snabb eller smidig längre, men jag är bra på det där.

Senare på natten kom jag på mig själv att tänka på mina osannolika träningspartner från tidigare i dag, att tänka på vad som 19-årig flicka som sade om "att vara i form för någon i min ålder," att tänka på hur jag skrattade och faktiskt tog det som en bra reflektion på mitt liv just nu. Hennes kommentar fick mig att tänka på hur långt jag har kommit och hur jag gillar den riktning jag går.

En av de bästa delarna om att vara "någon i min ålder" är att jag tycker att jag bara inte bryr sig längre. Tänk på följande:

– Jag älskar att äta buttercream frosting från skålen.

– Jag älskar att min man påpekade för mig att mixern var fortfarande inkopplad och jag hade fingret på avtryckaren. Hej, jag aldrig gjort anspråk på att vara den smartaste lampa i ett gäng.

– Jag älskar att killen på Taco Tid drive-thru känner oss.

– Jag älskar att jag inte bryr mig längre om hur mycket tid för skärmen att mina barn ska få.

– Jag älskar att det är mer viktigt för mig att mina barn stampa på myrstackar än göra läxor.

– Jag älskar att jag inte kan köpa allt ekologiskt längre.

– Jag älskar att efter vi kom hem från förälder-lärare konferenser, att jag kastade bort alla min dotters standardiserade testresultat.

– Jag älskar att mina barn är att lära känna den roliga sidan av mig.

– Jag älskar som jag inte vänta för länge med att säga, "jag bryr mig inte längre."

– Jag älskar att jag äntligen tillräckligt säker i mig själv och min familj som inte känner behov av att jämföra våra liv till någon annan.

– Jag älskar att det finns fördelar att "vara någon i min ålder."

Så, det är livet i dina 40s. Jag tror att jag gillar det!

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Erma Bombeck Humor Författare .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar