Hur Vi Hedra Våra barnets Död 5 År Efter att Vi Fått Nyheter

Trigger varning: barn förlust

Det är en icke-descript rum. Några stolar och en låda av vävnader fylla den vardagliga utrymme. Det är konferensrummet där vi först lärde mig om våra barns hälsa, tidig trillingar födda på kanten av livskraft. Men inom dessa väggar berätta en historia om hopp, sorg, mirakel och förödelse.

Det är samma plats där vi en gång lärt våra barn var vid liv, bara veckor innan du ges förödande nyheter som förde mig till mina knän.

Stacy Skrysak

Min man och jag trodde vi var på möte med NICU personalen för en rutin för uppdatering. Efter vår första set gick bort strax efter födseln, två av våra barn rusade till intensivvårdsavdelningen.

På fem veckor gamla, började vi tror att våra efterlevande kan en dag med oss hemma. Vi satte sig ner på ena sidan av förhandlingsbordet som NICU läkare och vår sjuksköterska gjorde oss sällskap på den motsatta sidan. De började med vår dotter, Peyton, ger oss en underbar uppdatering bevisa att hon är en krigare alla växte för att tillbe.

Som läkare flyttade till vår son, han pausat länge nog för oss att inse att vi inte får samma goda nyheter.

"Söker visa din son drabbats av skador på hjärnan, troligen från stress av kirurgi."

Det är ett ögonblick när vårt liv förändrades för alltid. Mina tankar gick tom som tårarna började falla. Min andning blev korta och snabba, väggarna i konferensrummet kändes som om de närmar sig oss, kväver mig som jag var blindsided av den förödande nyheter. Jag satt sina lugnt, min kropp stoisk som läkaren fortsatte att förklara vår sons diagnos. Jag såg vår NICU sjuksköterska framför mig, med tårar i hennes ögon när hon stirrade uttryckslöst på konferensbordet som är anslutna till oss.

Vår son överlevde en riskabel operation på tre veckor gammal, på grund av ett tillstånd som kallas NEC. Läkare tillfälligt löst perforeringar i hans inre, men på bara ett halvt kilo, kirurgi tog en vägtull på hans lilla kropp. Läkaren förklarade typ av skada, att dra oss en bild av hjärnan fråga som var skadad. Jag fann mig själv i en dvala, min kropp fysiskt vid bordet, men mitt hjärta och min själ på golvet, krossade i en miljon bitar. Jag nickade som han berättade för oss att vår son får aldrig gå och jag snyftade han berättade för oss att hans framtid var full av osäkerhet.

Läkare och sjuksköterska reste sig från sina platser, gör det möjligt för oss tid att vara ensam. Som dörren till konferensrummet, min kropp kollapsat i okontrollerbar gråt. Jag kramade min man ordentligt så vi grät tillsammans, det enda ljud enstaka skrik av smärta och sorg. En dag när vi väntat en rutin NICU besök, våra liv vändes upp och ner. Ett barn var blomstrande, medan vår andra var döende.

Vår sons tillstånd fortsatte att minska under de kommande veckorna och vi stod inför den ofattbara beslut om att avsluta vården. Den 16 augusti 2013, bara två veckor efter det att sitta i det konferensrum, min make och jag höll vår son när han tog sitt sista andetag.

Jag brukar ofta tänka på det avgörande mötet, men som åren passera, jag har aldrig lagt mycket tanke i konferensen där ödet tog en fruktansvärd tur. Förra våren, då jag återvände till sjukhuset för ett möte om att donera böcker för att hedra våra trillingar. När jag kom på NICU golvet, slog det mig — jag var in i samma konferensrum. Jag gick inne och det kändes som om luften hade sugits ur mig. En våg av känslor som förbrukas mig när jag kom tillbaka till den dagen nästan fem år sedan. Jag kunde bild min man och jag sitter där, omedvetna om hur våra liv skulle förändras plötsligt.

Tårarna började väl som jag talade med personalen, att tänka på mina två trillingar som gick bort inom två månader födelse -. Men som jag berättade om vår plan för att hedra våra barn, en konstig känsla av frid svepte över mig.

I detta mycket samma rum där vi lärde oss vår son var allvarligt sjuk, vi var nu firar honom och hans syskon. Ett rum som en gång var fylld med outhärdlig sorg var nu bröt med kärlek och hopp och dyrbara minnen från alla våra tre barn. Jag tittade runt i rummet en sista gång innan du lämnar och log när jag tänkte på om dessa väggar kunde tala.

I en liten, icke-descript konferensrum, livet har kommit full cirkel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar