Ligger jag Berätta för Mina Barn (Och inte Känner sig Dåligt Om)

För det mesta försöker jag att vara ärlig med mina barn och jag hoppas för ärlighet tillbaka från dem. Vi prata öppet om döden och döendet. Vi använder rätt ord för våra kroppar. Vi uppmuntrar frågor utan skuld. Men här är några tillfällen då jag är okej med att ljuga. Och med "jag är okej med att ljuga," jag menar att jag omfamna heck ut av det. Till exempel:

Min allvetande. Jag är inte alla ser. Men mina barn inte vet det. Typexempel: Den andra dagen jag var inte hemma till frukost. Ändå har jag dragit slutsatsen att min dotter hade yoghurt till frukost och sedan lägga ut den tomma yoghurt cup på hennes huvud. (Kan du berätta hur?) När jag frågade henne senare på dagen om hon hade lagt en kopp yoghurt på hennes huvud, hon tittade på mig förbryllad för ett ögonblick innan fessing upp. Jag ser det hela, barn. Jag ser det hela. Så inte ens försöka att sätta katten i kylskåp.

©Ali Wilkinson

Jag vet inte var det är. Ja det gör jag. Jag vet exakt var det är. Jag vet med en konstig noggrannhet, där varje enskild sak barnen har någonsin rört vid en viss tidpunkt. Jag kan inte komma ihåg ordet för "vagn" ibland, och jag måste skriva ner eventuella planer för att överhuvudtaget ha en chans att komma ihåg att vara där jag ska vara, men jag vet var att Lego killens arm som fick dras bort 3 veckor sedan. Jag vet också där i källaren jag sätta leksaker som barnen har vuxit ur, är för höga, eller på annat sätt ha förpassats till toy skärselden. Så—inget barn, jag vet inte var jag som gitarr är att barnet fick i födelsedagspresent. (Ja det gör jag. Det är som gömmer sig i källaren.)

Det är 7 o ' clock. Vi börjar vår sänggåendet rutin på 7 p.m. Om jag bestämmer mig för att sova måste vara igång vid 6:45 pm, Eller 6 p.m. Eller när fan jag känner för det bygger på en komplicerad kalkyl av hur trötta barnen verkar, hur många vredesutbrott de har kastat, hur dåligt jag behöver en paus, och hur mycket saker jag har kvar att göra, bland annat. Sedan läggdags är "7 p.m."

Farorna med rökning. Farorna med rökning är verkliga, inte få mig fel. Men jag kan ha något överdrivna sannolikheten och hastigheten med vilken de potentiella risker som kan förekomma. Det hela började för ungefär ett år sedan när vi pratade i går om att en man som hade en laryngectomy. Efter att vi passerat honom, jag vägde för-och nackdelar med att förklara varför man lät annorlunda, och sedan bestämde sig för att bara gå vidare och sätta skräck av rökning i dem: "märkte du att man hade en annan klingande röst? Han var tvungen att ha hans hals tagit ut eftersom han rökt cigaretter." Detta ledde till att fler frågor om rökning, och slutade med slutsatsen att om du röker du kommer att lukta illa, dina kläder kommer att vända roliga färger, kommer du att förlora din hals och så småningom dö. Vad kan jag säga? Jag gillar inte rökning. Jag har ringt tillbaka lite efter att min son började accosting främlingar på gatan om deras rökvanor. Dåliga val, inte dåliga människor.

Det finns inget mer. Detta är tekniskt sett inte en lögn, eftersom det finns inget mer att de är tillåtna att äta. Men ibland är det så mycket lättare att bara "köra ut" av lönnsirap i stället för socker-drivna argumentera för resten av morgonen.

Det är en stor hjälp. Jag vill få mitt barn deltar i städning och matlagning. Vid denna punkt, deras försök är inte alltid enorma framgångar. Deras idé om att lägga bort saker är att kasta saker i en låda med har ingen betydelse om de kommer att kunna hitta dem igen. Titta på dem rör i de torra ingredienserna ger mig en mild panik attack när jag sätter bakpulver landning på disken. Men jag hoppas att de fortsätter att träna och få tillfredsställelse av att göra saker och ting ser ut eller smakar bra, de kommer att bli bättre. Så jag säger alltid till dem att de var en stor hjälp.

Min motivation. Sådana en stor hjälp, i själva verket kanske de kan titta på ett avsnitt av Diego som en belöning. Ingenting att göra med mig behöver för att rensa upp mjöl över hela köket utan avbrott.

Jag måste gå på toaletten. Ibland gör jag. Ibland behöver jag bara kolla min mobil i fred.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar