Stolthet Och Min Bög Ex-Make

Min skilsmässa var klar på en av de perfekta juni morgonen under 2009.

Logistiskt och lagligt, det var en ganska enkel separation. Inte en ton av stora tillgångar, inga barn. Vårt största bekymmer var hur man ska dela vårdnaden om vår fett, 7-årig golden retriever.

Om du inte känner oss personligen, skulle du troligen tror att vår var bara en annan förrätt äktenskap dömt från början av ung kärlek och naiva förväntningar.

I vissa sinnen, detta skulle vara sant – i andra, inte så mycket.

På den perfekta morgonen nästan 10 år sedan, min man och partner av en annan nästan 10 år förvandlas till min bög ex-make .

Hur apropos att uppleva allt detta – att fastställa äktheten och leva autentiskt, att utvidga själva begreppet kärlek, att överge rädsla och dom, att omfamna förändring genom smärta, respektera ofullkomlighet, andning i förlåtelse och andas ut acceptans – under Stolthet månad .

Tidpunkten är inte förlorat på mig.

Jag är en sucker för jubileum och milstolpar. Vilket är anledningen till att varje Pride, eftersom jag befinner mig att fundera på vad Pride betyder för mig som en allierad med den unika reseskildring som kommer med just min resa.

Pride i äkthet.

Pride i kärlek.

Stolthet i att möta rädslan och dom.

Pride i metamorfos.

Pride i ofullkomlighet.

Stolthet i att förlåta.

Stolthet i att acceptera.

Jag är stolt över vem jag blev på andra sidan av min skilsmässa, mycket på grund av att listan. Men Pride handlar inte om mig. Den här listan? Inte om mig.

Detta och varje år i juni (och, låt oss vara ärliga, massor av andra månader), jag är stolt fira att homosexuella ex-make till mig. Det är en känslomässig upplevelse att titta på och finnas bredvid den komma-ut process av en människa som du har älskat för en mycket lång tid.

Du lär förstahandsinformation varför Pride är nödvändigt . Du måste förstå att tills HBTQ-människor är rädda för eller ohämmad från att leva sina liv med full äkthet att varje steg vi tar för att bidra till att göra det till ett säkrare, mer välkomnande värld som räknas.

Jag är så tacksam och ödmjuk att säga min bög ex-make är fortfarande en mycket stor del av mitt liv. Han är Farbror Joey till mina söner. Han är en god vän till min man. Han och hans make bad mig att läsa på deras bröllop. Han gör en hel del bra i den här världen.

Han och alla våra HBTQ bröder och systrar förtjänar de kärlek och lycka och själva som vi alla söker. Och de förtjänar varje uns av stöd och hård skydd för de oförytterliga rättigheter vi kan ge.

Fira Pride, fira äkthet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar