Dessa Är De Strider jag Varje Dag Kämpar För HBTQ-Acceptans

En av mina vänner kom för att titta på min äldsta grabben spelar i hennes Little League spel nyligen. Jag tittade på min vän promenad tvärs över parken, skanna publiken för att leta efter mig, och sedan plats för mig och våg.

"Tack gode gud att du är här. Alla ser samma sak, utom du," sade hon. 15 år av vänskap kan du vara helt ärlig.

Jag visste precis vad hon menade. Jag var inte förvånad, kränkt, eller besvikna över hennes uttalande. Det är sant. Jag ser inte ut som din genomsnittliga sport förälder. När du föreställa dig en fotboll mamma eller pappa som tränare för sina barn är baseball team, kan du inte trolla min bild. På grund av mitt korta hår och maskulina utseende och presentation, ser jag inte som andra mammor. Jag ser mer ut som pappa, men min bygg är mindre och lite kurvigare. Och jag har mycket mindre hår i ansiktet än snubbar här i Vermont. Jag är ständigt i kläm mellan de två grupperna. Jag är alltid mitt eget parti: en queer, genus-avvikande, kön-vätska person som känns både manliga och kvinnliga.

Stanna med mig, eftersom nästa del är viktigt.

Ibland känner jag mig obekväm med vad som känns som min oförmåga att passa in i skolan funktioner, med mamma grupper, eller runt om pappa skämt. Men detta är mestadels baserat på mina egna känslor av frustration vid heteronormativ väggar jag ständigt till. För det mesta passar jag på bara bra. Jag är utåtriktad, självsäker, och väl insatt i en hel del ämnen. Jag kan hänga med vem som helst. Men jag vet också att min identitet och verkar förvirra vissa människor. Min skillnader, och mitt behov för andra att förstå och respektera de skillnader som kan orsaka vissa vara obekväm.

Det sätter mig i den situationen att behöva välja-och välja strider som känner sig små i grand systemet saker.

När någon refererar till mig med hjälp av en strikt feminina ord som lady, eller girlie, eller tjej, det stör mig. Ja, jag är kvinna, men jag är man också. Jag gillar inte tanken på att vara som avses i binära, på ett sätt som tvingar mig att känna mig som bara en sak. Jag känner att detta också när mina barns lärare adress en klass som "pojkar och flickor". Att kalla en grupp av barn som "pojkar och flickor" exkluderar de barn som inte känner för sina tilldelade kön. Det omfattar inte de barn som är som jag, som kan kännas som båda eller varken eller. Det är inte rättvist att få dem att välja. Och det är inte nödvändigt för deras utbildning. Om något gör ont att deras förmåga att fokusera och lära sig.

Könade språket hurts me too. Men jag tveka att säga upp på grund av att göra så känns det som en distraktion till de stora frågorna inför HBTQ folk. Jag är rädd för att micro aggressioner som bugg mig kommer att få andra att rulla ögonen eller säga till mig att jag ska inte göra en stor grej av oskyldiga misstag eller gamla vanor. Jag vill inte att mina klagomål eller stunder av att rygga tillbaka för att ta bort från den stora bilden av mobbning, självmord och psykisk hälsa, oro för queer gemenskapen.

Jag är alltid frågar mig om mitt obehag med det språk som människor använder är värt den risken för att få dem att känna sig generad eller defensiv eller irriterad. Men när någon feminizes mig, jag ryser. När någon använder manliga pronomen, jag känner att jag lurar dem. För när de inser att jag har bröst, de ser på mig som om jag på ett orättvist sätt lurat dem. De resa över sig själva för att "rätta till" sitt språk.

Jag inser att alla inte känner för att be eller är bekväm att be en annan person om deras bästa pronomen. Så den största och viktigaste korrigeringen jag vill se är inte att försöka välja "rätt" pronomen hela tiden—det är att släppa dem. Det är okej att inte märka alla med ett kön. Du behöver inte veta hur någon identifierar att veta att de är någon som förtjänar vänlighet.

När jag mår dåligt, jag säger till mig själv att en mindre självsäker vuxen eller en rädd unge kommer att vara också. Så jag tillåter mig att tala. Jag blir okej med att du inte känner dig obekväm eftersom jag inte är okej med taggig känsla hela tiden. Jag är inte okej med andra queera personer känsla detta sätt heller. Varför ska jag eller andra som offer för våra känslor hela tiden, så de flesta kan vara omedvetna om hur bekvämt det är att leva i och passa in i en heteronormativ värld?

Så jag talar. Jag ber för ett inkluderande språk som ska användas när jag är upp och när barnen i klassen riktar sig till. Det är så lätt att säga Hej vänner! Hej gott folk! God morgon, team. Lyssna upp, första väghyvlar. Glad att träffa dig, ärade gäst. Märkning ett barn eller en person med kön är inte nödvändigt när man talar till dem. Använder deras namn eller en könsneutral term.

Jag satte en hel del tankearbete vad är det bästa sättet att få vad jag och andra behöver. Jag skickar alla mina barns lärare en lista på böcker som inkluderar HBTQ-teman och familjer. Säger jag till dem att jag gärna kommer in och läsa dessa böcker. Kommer jag att köpa böcker på mig själv om deras budget inte tillåter det, även om jag se till att nämna att budgeten bör alltid ge utrymme för delaktighet. Alla barn — inte bara mina — behov av att se familjer med två mammor, två pappor, transsexuella barn och transpersoner föräldrar. Inte bara som ett sätt att utbilda, men dessa berättelser är som behövs så vi kan normalisera mångfald och det spektrum av könsidentitet.

Barn behöver se feminina pojkar och män och maskulina kvinnor och flickor. Om det kommer att finnas böcker om rakt och cisgender mamma och pappa familjer, bör det vara de som representerar queera familjer och individer att bryta könsstereotyper.

Representation av familjer på TV, i filmer, i samband med graviditet och baby böcker, i föräldraskap guider och historia böcker ofta inte inkludera queer familjer. Jag är ständigt kämpar för familjer som min att ses. Jag är trygg i vem jag är och bekväm i mig själv och inte blyg att fråga, men ibland är jag blyg för att tala om för dig att det gör att jag känner mig obekväm att förpassas till marginalen av samhället.

Medan de bodde i utkanten av mitt samhälle, jag brukar accepteras, men jag vill synas för. Riktigt sett. Så jag väljer att kämpa för dessa små strider. Jag väljer att göra saker som är viktiga för mig. Mitt obehag i att behandlas som en dam, på att läsa ännu en annan boka med mamma och pappa i familjen, och att höra en annan lärare adress barn med könade språket är det som motiverar mig att ta dig ur din komfortzon. Bottom line: Ditt obehag är inte mitt problem. Den HBTQ-samhället har varit obekväma, sårade, eller dö under alltför lång tid på grund av vissa människors obehag med vår "livsstil."

Om du känner dig lite orolig för mig och ber dig att ändra några ord i ditt ordförråd för att göra mig och andra att känna sig respekterade, så är det ditt problem. Jag är inte ansvarig för dessa känslor. Men jag känner en känsla av ansvar för att hjälpa dig att lära dig. Ditt behov av att vara informerad är mitt problem.

Jag är okej med att du inte förstår min erfarenhet som en queer person, men jag är glad för att arbeta med dig för att bli en bättre bundsförvant om du är villig att sätta i arbete också.

Jag gör mitt bästa för att vara snäll och tillmötesgående så att folk kan vara läraktig. Jag medger att misstag kommer att göras. Jag förväntar mig inte perfektion, men jag förväntar mig en förändring. Obehaget vi känner alla kommer att leda till att nödvändiga förändringar i vår värld för acceptans för HBTQ-personer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar