Jag Vill Älska Och Bli Älskade För: En Homosexuell Man På Antagandet

Som en öppet homosexuell man i hans tidiga 50-talet som vill adoptera, jag har förvisso fått min beskärda del av ser ut och pekade frågor, de vanligaste är "Varför?"

Varför?

Jag får ofta en lutning av huvudet och en att höja på ögonbrynen när detta klagande grunden är utfärdat.

Varför?

Från det ögonblick då jag gick min första föräldraskap klass förra sommaren, den frågan har följt mig. Och medan jag från början kände behovet för några fantastiska synnerligen tvingande skäl, jag har sedan kommit att förstå att det är en ganska enkel fråga.

Jag vill älska och bli älskad.

Ingenting mer. Inget mindre.

Jag är redan stolt far till en son som nu är i 20-årsåldern och har precis avslutat högskola. Jag vet allt om fröjder och smärtor av faderskap . Jag vet vad jag får in.

Frågan har klargjorts för mig förra året när en vän meddelade att han och hans fru väntade sitt tredje barn. Denna nyhet var hälsad av den vanliga oohs och ahhs, normal spänning, den glada förväntan på den nära förestående ankomsten av en annan medlem av stammen.

Min vän var inte frågan varför . Han har redan två barn, men han var inte ombedd att motivera ett tillägg av en tredje. Han blev inte ombedd att ge några övertygande skäl för att vilja hjälpa en behövande barn eller hur så många barn sitta i fosterhem från Boston till San Diego väntar du på ett för alltid hem. Han ville inte möta en störtflod av socialarbetare med oändlig formulär att fylla i och oändligt pinsamt personliga frågor att besvara.

Och han absolut inte möta en uppsjö av vänner och bekanta med lutat huvud och höjda ögonbryn, alla av dem sade: Varför?

Varför är det någon som har ett barn? Vi alla vet att det är en svår, tidskrävande och ibland frustrerande, irriterande, och säkert mycket dyr strävan. Varför gör vi det?

Varför?

Känner vi att vi behöver stärka stammen, lägg till i våra siffror? Vi söker sällskap, vänskap, kärlek? Letar vi efter någon som kommer ihåg oss långt efter att vi är borta? För att hjälpa oss i vår ålder?

Varför?

Folk verkar vara som tyder på att homosexuella män (och lesbiska och andra icke traditionella typer av folk) inte vill ha barn, att vi kanske är för upptagen med våra "homosexuell livsstil" att bli störd, att vi inte är gjorda för det, att det inte är vårt territorium, att HBT-adoption är inte ett giltigt alternativ, som vi inte vet vad vi gör.

På allvar?

Jag hatar att vara den att berätta för dig, men queer-folk är flerdimensionell människor och vad vi gör mellan lakanen är en mycket liten del av vem vi är. Vi har jobb, karriär, vänner, intressen, hobbies, passioner, och ja, vissa av oss vill vara föräldrar. Vi betalar räkningar och skatter. Vi följer lagarna. Vi är bröder och systrar, söner och döttrar. Vi går till kyrkan och boka klubbar, och vissa av oss till och med gå camping.

Många av oss leva fullt ut, ett rikt liv och är inte negativa till idén om att dela våra hem och hjärtan med ett barn eller två kvar.

Om jag var tvungen att ge en övertygande anledning, jag kanske påpeka att jag vet hur det är när dina föräldrar låta dig ner, när du vandrar genom livet ensam, när du är uteslutna, skytt, skämmas för att vara annorlunda, när du är frånkopplad och inför alla livets utmaningar och hinder ensam, utan någon i ditt hörn. Jag vet hur det är att ha föräldrar som har misslyckats och hur smärtsamt det är att komma till den insikten och att förlåta dem för att inte kunna göra saker de helt enkelt inte kunde göra.

Dessa är alla saker som barn i fosterhem ta itu med och kommer att fortsätta att ta itu med länge i sina vuxna liv och jag tror att jag är väl rustade för att hjälpa dem att bestiga detta berg och dyka upp på andra sidan. Jag vill hålla sina händer och hjälpa dem att bli starka, känslomässigt och andligt friska vuxna.

Jag minns hur han som barn brukade jag dagdrömma om att någon skulle komma och rädda mig. Någon skulle gå in genom dörren och skulle vi upptäcka att det hade varit några mix-up vid min födelse och jag skulle skickats till fel familj. Denna person skulle vals i, skulle vara den förälder jag alltid hade velat, skulle ta bort mig, skulle ge mig ett normalt, lyckligt liv långt borta från slagsmål och alkohol och askfat och trailer parks. Jag skulle vara i ett hem där jag ville och älskade, där jag skulle inte bli skrek på eller förnedrad eller slagen.

Jag vet att det finns barn idag, kanske barnen i delstaten Mississippi, där jag bor, som är det—som du läser här—sitter någonstans och drömmer samma dröm. Sitter och väntar och hoppas att någon kommer att komma...

Jag har vägande skäl, om du behöver dem, men jag tror att det enklaste svaret är det bästa.

Jag vill älska och bli älskad—som alla andra. Mer än att jag vill hjälpa till med läxor och delta i baseball spel och torka näsor och puss boo-boos och se dem växa upp.

Jag är fullt medveten om att jag inte lyckas. Efter alla, jag bor i en stat vars guvernör skrev bara en bill , SB 1523, vilket gör det lagligt att diskriminera homosexuella. Bland andra saker, SB 1523 specifikt ger dem som deltar i de områden i fosterhem och adoption rätt att vända sig bort bög sökande. Så jag inser att mina chanser, aldrig särskilt bra till att börja med, är nog bara ca noll vid denna punkt.

Medan Mississippi har sina hatiska lagstiftning, det har också något annat: Det är hem till den mest homosexuella par att uppfostra barn i Amerika.

Oavsett resultat, kommer jag åtminstone att kunna titta på mig själv i spegeln och säga: jag försökte.

ADVERT

Lägg till din kommentar