I Försvar För Att Låta Våra Unga Barn Att Göra (Vissa Av) Sina Egna Val

Min dotter var ca 2 1/2 när jag först hörde henne säga orden, "jag inga vill ha det ." Jag var att få henne redo för mor-och Farföräldrar Dag i skolan och drog ut en dyrbar klänning för henne att bära. Konversationen gick något så här: Audrey, ta tag i fållen på klänningen och skakar på huvudet, "jag inga vill ha det ."

Förståeligt nog chockad, frågade jag, "Vad menar du med att du inte vill ha det ? Självklart är du vill ha detta! Detta är bedårande!" I mitt försvar, det var bedårande. Fina wale manchester djurtryck klänning med en biskop krage och rosa klädsel, vad är inte att älska?

"Jag inga vill ha det ."

Jag tog ett djupt andetag, ett mentalt steg tillbaka och låta henne välja. För mig, hennes val föll på "play kläder" - kategorin och inte riktigt "Morföräldrar " Dag", men hon såg bedårande. Och viktigast av allt, hon var nöjd med möjlighet att välja och var nöjd med hennes val.

Oavsett om vi gillar det eller inte, vid en så tidig ålder, våra barn har en känsla av själv. De har preferenser. Dessa kan inte vara vår preferenser, naturligtvis, men vem är jag att säga vad som är rätt?

Jag tror att vi som föräldrar kan fastna i rädsla för vad andra människor kommer att tänka på. Inte bara om vad andra tycker om oss som föräldrar, men vad andra barn tror att våra barn . Som vuxen vet jag att vad andra människor tycker om mig är inte min business. För barn, men det kanske inte alltid är så lätt, det kan vara kamp. Som det eller inte, vi är hårdkodade som människor att kämpa. Det viktiga är att ge våra barn möjlighet att klara sig med den kamp istället för att rusa in för att spara dem från att någonsin med att kämpa.

En släkting en gång delade en instans när hennes son ville gå till förskolan med sin syster rosa hårspänne i håret. Hon frågade honom om han kunde vill ha att bara bära hårspänne med honom istället för att bära det . Hans val var att bära det fästs in i hans vackra blonda hår. Hon kramade honom hårt och önskade honom att ha de bästa, roligaste dagen. Min dotter är strumpor sällan match — genom val. Min son en gång bad mig att måla naglarna gula — och att bära det till dagis. Jag erbjuds möjligheten av att bära nagellack bara för helgen, men han valde att prova det ut under veckan. Även jag skickade honom på hans sätt önskar honom den lyckligaste dagar.

Genom att stödja deras val, vi kommunicera direkt hur mycket de är älskade inga vad som än händer. Vi talar om för dem att deras val-fråga och att de är bra, värdefulla och älskade även med rosa barrettes, gult nagellack, och omaka strumpor.

Så vad är vårt budskap när vi säger till dem inga ?

Jag kan inte säga med absolut säkerhet vad detta innebär för våra barn. Jag är säker på att den lilla pojken som bar hårspänne kan ha fått en del skratt eller ens några high fives. Det 's möjliga att min dotter har fått en konstig blick eller kommentar om hennes strumpor. Jag skulle satsa på minst ett barn frågade min son varför hans naglar var gul.

Jag hävdar dock, att vad de upplevt, att de alla lärt sig något. Han kanske har lärt sig vad det innebär att vara modig. Hon kanske har lärt sig vad som det 's vilja att känna sig annorlunda och om huruvida det är okej med henne. Han har lärt sig hur man handskas med förlägenhet, eller ens hur man hanterar massor av positiv uppmärksamhet.

Jag vet att de lärt sig att inom loppet av liv, de kan göra val, och inga oavsett resultatet, de kommer alltid ha en mjuk plats att falla in i att älska och acceptera armar av sin mamma.

Att låta dem vara som de är. Att njuta av och älska dem genom varje tvivelaktiga ensemble, gult nagellack, och rosa barrettes, för att påminna dem om deras awesomeness varje steg på vägen.

ADVERT

Lägg till din kommentar