5 Oundvikligt Steg För Att Låta Barnen Hjälpa Till

Mina barn är virvlande dervischer av vilda fantasi och energi. Den enda gången som smuts, buller och kaos är att inte följa dem nära är när de sover, vilket är varför jag hatar när de vill hjälpa mig runt huset. Dessa söta små röster slog hög med gott uppsåt kommer att be att få låna en liten hand till mina sysslor och jag oundvikligen att säga, 'ja', och ångra det.

Det är inte så att jag är en detaljstyrning psyko – även om en enkel uppgift som att sopa kommer säkert att få i mig – det är bara det att varje gång barnen är inblandade finns det fem olika stadier av kaos som vecklas ut.

Steg Ett – Orealistiska Förväntningar

Jag skyller på media för detta. När barnen vill hjälpa till med matlagning eller städning som jag alltid har visioner av en glad liten tykes att få en enkel uppgift klar med mousserande attityder och förmåga att ta riktning också. Och varenda gång vi komma igång – eller ibland även innan vi kom igång – saker och ting tar en skarp vänster och jag är inte längre leder till en ivriga grupp av hjälpsamma barn, utan istället duckar och försöker att inte skrika.

Steg Två – OMG Röran

Hur i hela friden kan barn göra SÅDANT BUD? Ingredienser till chocolate chip cookies som kallas för 1 ½ dl mjöl, men jag letar runt i mitt kök och jag säger dig, det finns minst ett halvt kilo mjöl, damma varje tum av ytan. Jag bara klev på ett äggskal; min gravid är att använda en spatel för att repa sina huvuden och nu har gobs av klibbig deg alla ner på sidan av hans ansikte. Gud hjälpe mig.

Steg Tre – Tjat

Du vill ha något gjort rätt så har du att leda med tydliga anvisningar. Tyvärr, vägbeskrivning till exempel hålla kvasten på golvet och gå långsamt så att du inte döda något blir omtolkas genom ett barns öron till att betyda, "Mamma sa att det är OK att använda kvasten som en Kung Fu-stick och nu måste jag springa genom huset för att attackera imaginära skurkar!" Detta är hur mitt vardagsrum fönster gick sönder.

Steg Fyra – Fighting

En kille ville att driva dagligvaruhandel vagnen så då den andra killen ville göra det också. En kille ville att använda trä sked för att blanda plättsmeten och så den andra killen flippade ut och grät. Barn som vägrade att hjälpa till att få tvätten tills han såg sin bror att kasta strumpor ner för trappan och nu är de både vill kasta ALLA SAKER ner för trappan.

Steg Fem – Post Apokalyptiska Städa Upp

Den sista etappen för att låta barnen hjälpa till i allmänhet handlar om att hitta en distraktion som en film eller ett hot för en 100-års time out för att få barnen ur mitt hår tillräckligt länge för mig att städa. Jag tvista barnen, för att sedan sätta min man i avgift av dem och jag tar min röv långsamt tid på städning. Varför? På grund av att göra rätter som skulle ta mig 2 timmar så att jag kan få lite lugn och ro!

Folk säger hela tiden att jag kommer vara så glad när den dagen kommer när mina barn kan göra sin egen lunch eller göra sin egen tvätt. Efter den helt galna att mina barn släppa loss i detta hus skall jag tror det när jag ser det.

Under tiden jag är på att uppdatera garantimottagare på mina apparater.

Relaterade inlägg: 8 Sysslor Bör Du Bonde Av på Ditt Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar