Att Låta Hoppas Att Segra

Jag gick på en date en gång med en kille som, uppriktigt sagt, märkligt. Han gjorde konstiga saker under middagen och han lämnade restaurangen med en flaska vin som vi inte avsluta insvept i sin kappa. Men han sade en sak under middagen att jag kommer alltid att komma ihåg. Som om att se en sida av mig som inte många andra visste, sade han, "Du är en av dem torterade själar, inte du? Du gillar att plåga dig själv genom att titta på nyheterna och alla hemska saker som pågår i världen." Onödigt att säga, det var ingen date #2 men det var konstigt att han hade slagit huvudet på spiken om mig.

Jag har en ganska tvångsmässigt behov av att titta och läsa allt hemskt och deprimerande saker att gå på nyheterna varje dag och, som vi såg på måndag med Navy Yard mord i D.C., det är ingen brist på foder till min besatthet. Mellan den dagliga skottlossningar, krigshärjade Mellanöstern, och hjärnan-äta amöbor, jag säger ofta till min man att det känns som vi är på väg till helvetet i en handbasket.

Jag minns att min bror känsla plågade strax efter 9/11, undrar om det var nästan själviskt att ta med min brorson i världen när vår före detta skal av osårbarhet hade varit ohjälpligt splittrat. Hur kunde han hålla honom är säker när han skulle inte kunna göra det samma för sig själv?

Trots Armageddon-y känsla av att allt våld runt omkring oss, barn föds varje dag, cirkeln av liv. Och allt vi kan göra som förvaltare av dessa små människor är att ingjuta i dem en önskan att hjälpa dem runt omkring dem. I sin tur, i tider av problem som de behöver för att lära sig att leta efter medhjälpare (som Mr. Rogers sade en gång).

Livet kan kännas som en serie av händelser, känslan som om det var uppdelat i befores och efterrätt. Som förälder vet jag att jag är alltför medveten om att mitt inlägg-Columbine, efter Newtown existens. En av mina barn kommer att säga något eller göra något som berör mig, min själ, och det slår mig med kraften av ett godståg – någonstans, en förälder missar sitt barn. Någon skada till kärnan när han går av bussen stannar han en gång vandrade sitt barn varje dag. Någon winces som hon driver med café där hennes son tappade sin första tand i hans fot långa hot dog. Någons andetag fångster som han öppnar antagningsbesked till högskola hans dotter aldrig kommer att närvara.

Och ändå, även som någon som kan gräva ner sig med allt detta, jag är ständigt förvånad av motståndskraften hos den mänskliga anden. Ju mer jag ser våld på nyheter, fler webbplatser dyka upp vars själ syfte är att rapportera det bra runt omkring oss. Ju mer vi hör av någon som går in i ett trångt rum och öppen bränning, ju mer vi hör om någon betala det framåt – du köper någon sin morgon kaffe, betala för en familj bill på en restaurang, eller täcker den layaway räkningar på K-Mart för dem som är i behov. Ju mer någon försöker att packa ned den mänskliga anden, desto mer stiger upp i uppror.

I går hade jag en fruktansvärd föräldraskap dag. Om jag är ärlig, det var en av de värsta i mina fem år som mamma. Mina barn klagade hela dagen lång, och istället för att ta det klivet, jag förlorade min coola. Jag skrek. Jag smällde i dörrar. Jag till och med grät. Så kände jag mig besegrad när jag gick till sängs; jag knappt ens kom ihåg mitt huvud att träffa kudden.

Denna morgon dock, både pojkar vuxit fram från deras sovrum, sömniga ögon och glada. "God morgon, Mamma", sade de unisont, både ler när de berättade om sina goda drömmar. Det var en ren skiffer och villkorslös kärlek när den är som bäst. Och det fick mig att inse att jag måste leva mer som dem, hälsning varje dag veta att den mänskliga anden, kärlek, och, viktigast av allt, hoppas att segra.

Välj hoppas. Det är allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar