Letting Go Av Att Vara En Dömande Mamma

Jag brukade vara en mycket dömande mamma.

Jag var den perfekta föräldern, med undantag för en sak—att jag inte har några barn ännu. Tja, jag hade ett barn, och han var en väldigt lätt bebis. Han log mot alla och aldrig var tjurig, även när vi bytte schema. När du nu ser tillbaka, så inser jag att mitt liv var ganska enkel, och jag visste inte ens det. Allt jag visste att jag var mamma till en lättsam bebis och ändå trodde jag att jag var en expert på alla aspekter av föräldraskap.

Nu är jag mamma till två små barn, det enda jag vet för säkert är att jag är inte ett föräldraskap expert. Föräldraskap är svårt, krävande och rent ut sagt utmattande. Jag har inte alla svar. Jag vill inte ens att vi har alla svar. Jag vill bara ta en oavbruten dusch!

Jag är definitivt inte en dömande mor längre. Men jag hade inte insett hur mycket jag hade förändrats tills den dag då jag förde barnen till våra lokala McDonald ' s. Det var jag, som sitter i en av hårt plast bås, och låta barn äta chicken nuggets och pommes till lunch medan de skrek något till mina äldre barn, då slog det mig: Detta är verkligheten. Det här är mitt liv.

Jag trodde aldrig att mitt liv skulle gå denna väg. Att hänga vid McDonald ' s är aldrig hur jag trodde att spendera en eftermiddag. Jag hade antas att i detta ögonblick, skulle jag känna mig besviken, men det gjorde jag inte. I stället blev jag förvånad när jag kollade på mig själv och insåg att jag verkligen kände mig lycklig.

Du ser, tillbaka i mina dagar av att vara en dömande mamma, jag särskilt bedöms de föräldrar som tog med sig sina barn till snabbmatsrestauranger. Hur kunde de försörja sina barn sådan skräp? Och det de inte inser hur äckligt de spelar områden? Hela stället är en bastion av bakterier! Dessa barn kommer att vara lycklig att få ner bilden utan en staph infektion! Jag skulle krypa nära min lilla bebis som sov flera timmar om dagen och stannade på samma plats när jag satte ner honom och lovar mig själv att jag aldrig skulle vara så. Jag skulle göra bättre.

Jag var sådana en dömande mamma!

Jag trodde att jag alltid skulle föda mina barn hälsosam mat. De skulle älska grönsaker så mycket att de skulle be för broccoli (OK, ibland de behöver be om broccoli, men de tigga om glass mycket mer frekvent). Och vi skulle göra hantverk varje dag (vi gör hantverk ungefär en gång i veckan...kanske). De skulle alltid vara väluppfostrade och välklädda (jag kan inte komma ihåg när de senast hade ett badkar eller borstat håret).

Och så, här är jag. Idag är en annan tråkig, kall, regnig dag. Och jag bara orkar inte med att vara ensam hemma med barnen hela eftermiddagen. Mina barn är inte små bebisar längre. Den sak de vill ha mer än något annat är att springa runt och interagera med andra barn. Och på något sätt har jag förändrats. Jag är inte längre den dömande mamma. Nu är jag mamma att hänga på min telefon på McDonald ' s medan mina barn passera lekplatsen, skrika högt och röra vid allt.

Och det konstigaste del av allt detta är att jag faktiskt tror att denna plats är typ awesome. Jag gillar det här. Jag köper barnen lunch (de kärlek det!) och då får de springa runt på play struktur och göra nya vänner. Jag har en stund för mig själv, och ibland får jag även ha en vänlig konversation med en av de andra vuxna.

Jag inser att just nu kanske du döma mig.

Och det är OK. För några år sedan, skulle jag ha bedömt mig också. Men innan du dömer mig för hårt, gå en mil i mina skor: Vår familj bor i ett landsbygdsområde. Vi har inte tillgång till inomhus gym eller studsmatta parker. Vi som inte ens har en Chuck E. Cheese ' s. Detta McDonald ' s med inomhus lekplats är ganska mycket det. Det är den enda plats inom en timmes bilresa att vi kan gå där barnen kommer inte att få sparkas ut för att vara alltför högljudd och aktiv.

Och ja, maten är ohälsosam, och ja, det spelar struktur är märkligt klibbig. Men det fungerar. Det fungerar för dagar som idag, för långa eftermiddagar som är så ensam.

Jag mår inte besegrade. Istället känner jag mig fri—fri från all min egen dom och alla mina egna löjliga regler. Jag är fri att göra vad som fungerar bäst och fri att göra vad som är mest kul för min familj. Den enda person som jag att döma nu är mitt eget förflutna själv. Den gamla versionen av mig var så säker på att hon alltid var rätt så säker på att hon visste alla svaren.

Det känns bra att tillåta mig själv att släppa är att dömande mamma . Hon var inte mycket roligt ändå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar